Slapp, slö & likgiltig

Därför jag inte bloggat på ett tag. Sitter och väntar på att Fred ska fixa pannkaksfrukost, mums. Är lite seg idag. Var på födelsedagsfest igår och blev full betydligt fortare än jag tänkt mig på betydligt mindre mängd än brukligt. Det kan kanske ha ett samband med att jag varit sjuk ett tag. Jag gjorde en Eva och smet hem tidigt igår, ren och skär överlevnadsinstinkt *ler* Jag var hemma och somnade som en stock innan klockan tolv.


Amputation?!

Jag funderar just nu allvarligt talat på att amputera bort halsjäveln. Igår var lyckan stor då jag trodde mig hittat en receptfri smärtstillande tablett som var effektivare än bafucin. Halsen kändes mycket bättre under kvällen men tji fick jag. Vakande inatt och hade återigen vad som kändes som flera kilometer taggtråd i halsen. Idag har dock "mirakelmedicinen" långsamt slutat att fungera. Nu hjälper den inte ett skit längre och halsen känns dessutom värre än tidigare. Jag vill gråta och svära samtidigt när jag måste svälja.  Mina halsmandlar är fetsvullna och öronen värker så misstänker att jag åkt på halsfluss. Jävla skit. Det enda positiva är att jag just nu iallafall inte har feber längre *ta i trä*.

Om skiten inte är bättre efter helgen får jag bita i de sura äpplet och ringa till vårdcentralen. De brukar dock inte vara så engagerade ändå. Tydligen så skriver man knappt ut antibiotika till något längre. FÖR FAAN GE MIG KNARK! Jag orkar inte mer. Måste bli pigg så jag kan plugga ordentligt igen.

Ynklig

Japp då var det dags att bli sjuk igen. MIn hals värker, jag har ont i öronen...ja hela kroppen smärtat. Det är svårt att svälja och jag har ingen matlust. Hoppas på att värktabletten kickar in snart.

Jag orkade bara med första föreläsningen idag, sen var det bara att åka hem och bädda ner sig. Imorgon ska jag träffa nya projektgruppen en timme innan föreläsningen. Måste vara där för vi har inte kommit igång med den nya kartläggningen, inte ens valt vilken organisation vi vill jobba mot. Gahhh.

Krasslig

Idag har inte varit en bra dag. Den började med en trött undertecknad, då jag sovit dåligt och fortsatte med en fullkomlig syndaflod. Fy satan vad det regnade. Sedan tillbringade jag 2 1/2 timme på bibblan istället för planerade 5-6 timmar med plugg som skulle avslutats med vattengympa. Dock var jag så trött och hade ont i halsen så det fick bli en simtur istället och sedan kravlade jag mig till affären för att inhandla middagsmat med sambon. Min hals är nu svullen och smärtsamt öm. Känns som om jag svalt två golfbollar preparerade med spik som fastnat i halsen, Jag är iallafall tacksam över att ha hittat Bafucin hemma.

Ser inte fram mot en heldag på skolan imorgon med dubbla föreläsningar *pust*

Söndagsseg

Igår var det glöggpremiär, vi smakade på Blossas nya årgångsglögg. Den var god även fast det inte var jättemycket blåbärssmak. Sofia tyckte det smakade som en nåt hon druckit i Grekland, sprit blandat med blåbärssoppa (tydligen ett "svenskifierat" ställe som trodde att det var en typisk svensk drink *fnissar*). Vi hade förutom Sofia även besök av Hanna & Rikard, Malin, Emil och lilla Julia. Sötnosen Julia 2 1/2 år har gått från att ha varit besatt av Pingu och Dora till att älska Batman Begins. Snacka om uppgradering *ler brett*

Förutom glögg och pepparkakor så hade vi köpt massa ost och kex. Smarrigt värre. Sen slank det ner lite rödvin och grabbarna hade whiskyprovning. Jag vet nån som har lite ont i håret dag *flinar*

Snart ska vi hämta upp Fredriks bror och hans sambo för att bege oss ut till Fristad. Det är deras föräldrar som bjuder på söndagsmiddag. Gratis mat är aldrig fel :P


Listar

Läser: Stephen Donaldson "Mordant´s need" och alldeles för mycket studielitteratur förstår *ler*

Spelar:
Betapet i massor på datorn och alldeles underbara Little Big Planet på PS3

Lyssnar på:
För tillfället är det mycket I Are Droid och Tiger Lou




Sortera mera

Jaha nu har jag roat mig med att rensa undan de cd-skivor som stod framme, eftersom vi ändå inte lyssnar på dem utan på mp3  (ni audiofiler får gärna muttra, det skiter jag i *ler*). Det gav mig plats att sortera klart filmerna, det som jag påbörjade en sen natt för två månader sen.

Sen, tro det eller ej, så ser jag faktiskt fram mot lördagens storstädning. Det ska bli skönt att få rent och fint igen. Det ser ut som ett katastrofområde hemma hos oss *suckar* Så går det när man är lat och prioriterar annat :P

Idag hade vi andra föreläsningen med Mr Trååååk. Han är så trist att klockorna stannar. Det underlättar inte heller att han i princip skriver med allt som står i boken i sin powerpoint och pratar om exakt det han i presentationen. Detta driver mig till vansinne eftersom jag redan läst de aktuella kapitlen och inte är dum i huvudet. Jag satt med på hela föreläsningen igår men idag tog jag inte mer skit utan gick i halvtid när vi hade rast. Jag var så irriterad att risken var överhängande för en verbal explosion *ler brett* Blääää! Han är verkligen den enda föreläsaren som är så dålig, tråkig och trist. Meningslöst är ordet för hans föreläsningar. Ska bli intressant att se hur han hanterar nästa veckas seminarier.

Det är bara regn hos mig

Man skulle kunna tro att det är en ny syndaflod på gång med tanke på hur regnet fullkomligen öst ner här de senaste dagarna. Nu vill jag ha krispigt fint senhöst/vinterväder, skiter i om det är kallt bara jag får lite solljus från en regnmolnsfri himmel.






Jag ser fram mot lördagens glöggpremiär. Vi lyckades få tag på två flaskor med Blossa årgångsglögg trots att det sålde slut på båda systemen här i stan direkt när det släpptes. Boråsare är visst riktiga glöggfantaster. Elle rja det var ju faktiskt honeybunny som var vänlig nog att köra förbi Ulricehamn och inhandla flaskorna. Dessutom har vi mängder med glögg kvar från förra året, trots att vi drack massor då.

*tar små glädjeskutt*

Idag är jag nöjd. Har dels haft ett ganska givande seminarium men glädjeskutten kommer av att ha fått resultatet på hemtentan som lämnades in förra veckan. Herr Zimmerman var snabb som blixten med rättandet och jag är mycket glad över mitt första (och förhoppningsvis inte sista) VG! Yippee!
Så då har jag kammat hem ett VG på kursen Mångfald i arbetslivet iallafall *nöjd*


Mer vill ha saker

Jag utökar önskelistan med följande prylar:



Bilder från Många rum , Perlan Living , Favoritsaker, Sagolikt gott och Bluebox


Hemtentan inlämnad

Ja nu är hemtentan inlämnad och det finns ingen återvändo *ler* Håll tummarna för att jag får godkänt.
Vi har haft introduktion till nästa kurs och en kort genomgång av den nya kartläggningen vi ska göra, denna gång inriktad mot kompetens. Jag har även träffat och hälsat merparten av min nya projektgrupp. De första seminarietillfällena har vi inga uppgifter att förberedda utan ska bara läsa anvisad litteratur. Vi bestämde dock för att träffas en halvtimme innan seminariet på torsdag för att stämma av lite. Det blir nog bra med den nya gruppen också, hoppas jag, även om jag kommer sakna mitt gamla gäng.


Quantum of Solace

Vi var på bio igår och såg nya Bondfilmen. Jag blev måttligt imponerad. Jag gillar verkligen Daniel Craig som James Bond men det räcker inte att han är fantastiskt dreggelsnygg och tuff. Den här filmen var fullknökad med ryckigt filmade actionscener som ofta kändes totalt poänglösa. Jag saknar den obligatoriska bondhumorn och rappa dialogen. Det levereras ett par underhållande oneliners men var överlag ganska trist. Jag tyckte bättre om Casino Royal än Quantum of Solace, då den var snyggare och mer stilren om än något seg emellanåt.

Filmen får tre svaga badankor av fem möjliga.



Mitt lilla pucko

Igår, när Fredrik tog en liten spelpaus, så låg vi i sängen i lekrummet och pratade. Fred höll på att greja med sitt tuggummi och jag hotade med att göra honom illa om det skulle hamna i mitt hår eftersom jag inte har nån lust att klippa mig kort nu. Då började han argumentera att man minsann inte behöver klippa bort tuggummi utan det är väl bara att plocka bort det. Efter att ha munhuggits en stund så tittar Fredrik underfundigt på mig och kletar snabbt som attan in tuggummit i sitt hår! Det tog inte lång stund innan han insåg att jag nog hade rätt *asgarv* Mitt lilla pucko stod framför spegeln i badrummet och slet loss tuggummibitar med hårtussar och det hela slutade med att jag fick klippa bort eländet. Som tur var för Fredrik hade han inte gojsat in det i hårbotten så nu syns det knappt att han är tvångsfriserad *flinar* Det hade dock varit skoj om det blivit en kal fläck, speciellt när han då skulle försökt förklara vad den begynnande flinten kom ifrån.

Ett tag visste jag inte om jag skulle gråta eller skratta. Nu är det garanterat något han ALDRIG kommer att få glömma *fnissar*



Habegär

Jag har surfat lite och hittat massa saker jag skulle vilja inhandla. Dessvärre tillåter min magra studentbudget inget sådant men önska kan man ju alltid göra *ler*





Bilder från www.roligaprylar.se , www.kitsch.se, www , www.misssmith.se
, www.megagadgets.se & www.coolstuff.se

Bloggtystnaden är förhoppningsvis över

Jag har under hela veckan kämpat med min första hemtenta vilket har gått sisådär till att börja med. Idag kom jag dock in i ett stim och har skrivit mer eller mindre oavbrutet från kl 9:00 till 23:30. Stort tack till Helena som varit mitt bollplank och som kom hit och pluggade med mig ikväll. Annars hade jag nog sugits fast av soffmagneten och zappat framför tv:n istället för att skriva hemtentan.
Nu kan jag slappna av i helgen. På måndag ska jag korrekturläsa och göra sista kompletteringar samt eventuella förändringar. Gött!

Om jag lutar för mycket på huvudet nu tror jag att min hjärna trillar ur *ler trött*