Spårar ur

Jag tror att boa-in-sig fasen håller på att nå sitt klimax nu.

Jag har tvättat bebisleksaker och spjälsängsskydd, ställt i ordning vaggan samt bäddat både den och spjälsängen. Som pricken över i:et så har jag bakat! Jag av alla människor som inte brukar bakar. Iofs var det inget avancerat, bara en sockerkaka, men ändå. Märkligt!


Bebbe countdown continues

Imorgon går jag in i vecka 37 och har 20 dagar kvar till beräknat nedsläpp. Jag hoppas att bebben håller tidsplanen eller kikar ut lite tidigare. Nu börjar jag bli otålig *ler brett*Gravidosaurusen Om barnet skulle födas nu räknas det som fullgånget. Barnet är moget och väl förberett för livet utanför livmodern.Nu är det inte så långt kvar och föräldraledigheten har börjat för de flesta (Jepp, märkligt men sant...ska dock förbi skolan en sväng på onsdag).

De flesta barn ligger med huvudet i bäckenet (långt ner med huvvet ligger min bebbe), 4 procent ligger med stjärten före. Huvudet - eller stjärten - tränger ner i bäckenet och fixerar sig. Tidpunkten varierar dock mycket, hos en förstföderska kan huvudet redan vara fixerat sedan flera veckor och hos en omföderska är det inte helt ovanligt att det sker först i samband med att förlossningen startar.

Nattsömnen är inte så god som tidigare. Antingen måste du gå upp och kissa eller så sparkar ditt barn så att du inte kan sova (som sagt, no shit Sherlock).

Det är vanligt med ryggbesvär särskilt under senare delen av graviditeten, då kan det vara skönt att vila ryggen genom att ligga ner en stund. Bäst är att ligga på sidan med ena eller både benen böjda och en kudde mellan benen som stöd (jo tack, kuddar går åt).

 

Busbebben
I vecka 37 är medelkroppslängden 49 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3000 gr. Huvudets omkrets är 34 cm. Från och med den här veckan är inte ditt barn för tidigt född (så det är ok att komma ut nu!). De mesta av lanugohåret är borta. Lungorna har mognat. Barnet sväljer fostervatten och kissar, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten.

Vid födelsen har ditt barn 300 ben i kroppen medan vuxna har 206, flera är ganska mjuka till en början. Vissa av benen växer samman i barndomen.

Från growingpeople.se

 


 

Idag var vi tillsammans med Linda & Andreas och kollade på det där huset jag länkat till innan. Om vi säger så här, det såg definitivt bättre ut på bilderna är i verkligheten. Fantastisk planlösning men satan vilken fuskrenovering. Sen är läget inte helt ultimat. Hursomhelst var det iallafall roligt att gå på vår första husvisning ihop...även om Fredrik knappast håller med om det. Han var ju bakis efter gårdagens whiskyprovning *ler*

 

Efter veckohandling och softande framför "Zombieland" ställde jag mig och lagade värsta jättekastrullen med chili. Så nu finns det till lunch imorgon samt ett gäng matlådor att stoppa i frysen. Bra att ha när bebben kommer och vi får lite annat att filura på än matlagning.

 

 


Dagens tillväxt UL...

...gick bra. Bebben låg prick på kurvam så ingen muterad jättebebis där inte *pust*
Däremot kunde vi inte snoka reda på kön för det ville hon minsann inte kolla eftersom de inte brukar det...bla bla bla. Ja, ja det är bara att vänta & se.

Val FUM

Idag var det dags för val till studentkårsstyrelsen och studentrepresentanter i råd och nämnden inför 2010/2011. Vi började kl 5 och höll på till runt 21 ungefär... Jag hann få ur mig en och annan märklig kommentar (såna där ni vet där jag uppenbarligen missat att koppla ihop hjärnan och tungan *ler*).

Stort grattis till Andreas Henriksson som blev vald till kårordförande! Dock vill jag mest av allt gratulera världens bästa Helena som blev vald till vice kårordförande (med utbildningsansvar)! Massa grattiskramar till dig!Jag vet att du kommer göra ett fantastiskt jobb under det kommande året. Lycka till med allt, det kommer bli ett spännande och utmanande arbete i och med kårobligatoriets avskaffande och allt annat som händer framöver. Jag och bebben lär hänga på kårkontoret och förpesta din tillvaro ska du se *flinar*

Deklarera mera

Jaha då var jag klar med årets inkomstdeklaration innan jag ens fått den i brevlådan. Internet is the shit. Förra årets inkomster var inte så mycket att hurra över, det jag jobbade i somras på TC & det lilla jag jobbade på Adecco i höstas. Sen var avdrag för pensionssparande redan gjort så det var bara att läsa igenom, godkänna och skicka in deklarationen.

Nåt som glädjer mig är att jag får tillbaka på skatten, ca 7900 kr! Det är pengar som verkligen kommer till användning framöver med tanke på bebben och mammaledighet. Tjoho!

Den här månaden blir dock tuff, hamnar i ett glapp mellan CSN och försäkringskassan så jag får inte ett öre i mars. Hade lyckats spara lite pengar från förra månaden samt att jag sålde mina fonder (sparat 100 spänn i månaden ett tag så det vart ingen jättesumma) men med 5000 kr lyckas jag iallafall betala mina fasta utgifter (som lån och hyra). Sen så är världens sötaste sambo snäll och hjälper mig med resterande räkningar.


Imorgon är det vecka 36...

...ja för mig iallafall. Då går jag in i min 36 graviditetsvecka och har 27 dagar kvar till planerad förlossning.

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

 

"Blåvalen"

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu (Nää men jag var ju stor redan innan, har hitills gått upp ca 5 kg varav mycket nu på slutet är vatten) och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda (Jepp målet är att undvika medicinsk smärtlindring så mycket som möjligt. Vill inte ha ryggmärgsbedövning men man ska aldrig säga aldrig antar jag). Prata med din MVC.

Från blimamma.sePå torsdag är det dags för tillväxtultraljud för att se om det är en muterad jättebebis jag kånkar runt på eller inte *ler brett* Lutar åt att jag får hyra in en "lesbisk partner" igen, d.v.s. ta med en kompis, eftersom Fred tycker det känns lite sådär att missa en halv arbetsdag då jag fick tid 13:30. Det är nackdelen med att han jobbar utanför stan. Eftersom vi är nyfnikna så tänkte jag försöka passa på att kolla om vi kan få reda på vad det är för kön på lilla krabaten därinne.


”Dammtussar kan vara ett bevis på att någon gjort något roligare”

Citat från sidan Livsinspiration

Så jag behöver alltså inte ha dåligt samvete över att jag inte engagerat mig i städning på ett tag *ler brett*


Shit pommes frites

Efter att barnmorskan vänligt påpekat att jag gör bäst i att införskaffa stödstrumpor till mina svullna ben så satt jag igång att leta efter nåt passande. Apoteket hade fula, dyra bruna pensionärsvarianter som inte kändes så lockande. Smurfade runt en stund och hittade den här sidan som hade lite roligare varianter. Beställde ett par svartgrårandiga och ett par svartmelerade som damp ner i postfacket igår.

Idag bestämde jag mig för att vara en duktig flicka och krångla på mig dem, vilket var lättare sagt än gjort. Satan i gatan vilken tid det tog att få på sig eländena. Jag är ju inte så smidig längre, av förklarliga skäl, och stödstrumpor kräver ganska mycket mer ansträngning än vanliga strumpor för att överhuvudtaget ens få på foten åt rätt håll. Sen att dra upp eländena ska vi inte ens tala om. Fredrik kom in och tittade på mig när jag muttrade och flåsade inne i sovrummet och försökte hjälpa till men gav upp. Nu sitter de iallafall på och det känns rätt bra än så länge....

Dagen idag tänkte jag försöka tillbringa med Malin och Julia. Fredrik har en heldag på Friskis & Svettis med utbildning och sen ut och äta. Borde städa men orkar inte engagera mig i det just nu.


Mer inrednings-vill-ha

Jag är nog inne i värsta boa-fasen just nu för här kommer ännu mer inredningsstuff *ler brett*

Tygklädda bokstäver och zinkhus från Broarne

Kitschig prydnadshare och annorlunda kudde från Anyhow

Till värmeljushållare i Cult Designs Change-serie från Inspiring You

Mr Uggly sparbössa från Hippa Hem

Ram från a Inred

"Birds of feather" mobil från Designista
Det är inte bara ankor jag tycker om utan även andra pippifåglar

Sen vill jag ha den här skylten med förhoppning om att det kommer ske ofta....

...att vi sover samtidigt menar jag *ler*

Husdrömmar

Jag brukar kika in på hemnet regelbundet bara för att det är soligt att se vad som ligger ute, hämta inredningsinspiration samt drömma lite.

Idag hittade jag ett litet
drömhus. Det är lagom stort med bra läge samt nyrenoverat och fräscht.

Inte helt tajmat bara med tanke på att vi snart ska ha bebbe och att jag faktiskt inte är klar med skolan. Är inte så sugen på att gå tillbaka till min gamla arbetsplats (där min tjänst garanterat lär ha "försvunnit") men om jag hittade nåt annat spännande att hoppa på efter mammaledigheten skulle jag nog knappast tveka. Till viss del kanske det är hormonerna som spökar...men det vore skönt med ett eget litet hus där man kan sjunga Singstar utan att störa grannarna *ler brett* Dessutom finns utrymme till ett lekrum för både bebben och oss vuxna *flinar*

Nåja, drömma kan man ju alltid göra. Misstänker att priset kommer dra i höjden med tanke på hur fint och fixat huset är.


Veckans Vilda-citat

Min lilla systerdotter är så skön. Syrran la ut hennes senaste citat på facebook idag:

"Mamma...vad ska vi göra? Ska vi springa över till Petter och gifta oss lite, eller vill du hellre åka och bada?"

Älskade unge!

Bild lånad från systerysters facebook *ler*Vill fixa och trixa

Efter IKEA-besöket har jag bara blivit ännu mer sugen på att fixa här hemma. Vill ha in ännu mer grönt i vardagsrummet. Har nog ett behov av att mer färg och ljus nu när våren börjar små smått. Sen vill jag nog att det ska kännas riktigt trivsamt hemma eftersom det kommer spenderas en hel del tid här framöver...

Jag har smurfat runt lite och hittat stuff som hamnar på önskelistan:

Kuddfodral från H&M

Kuddfodral Moln från Inredning Etc

Klädnypor Peg Sparrow från Bluebox

Vill ha ett gäng i olika färger som kan piffa upp lite i de vaser med grenar och stuff vi har.

Kabelhållare från Designtorget

Om man inte kan dölja kabel-eländena så varför inte pimpa dem?

Stolen Urban från IKEA

Våra stolar till matsalbordet är rangliga, obekväma och fula. De här kan jag tänka mig istället.

Korg i filt från Åhléns

 

Slutsatsen man kan dra av detta är att jag gillar grönt helt enkelt.

Grönt är skönt!

 

Jädra bamsejättemage

Japp, på en vecka har magen bara fullkomligen exploderat - I kid you not!

Jag var hos BM idag som först tyckte att SF-måttet låg på 38 cm. Sen mätte de en gång till och landade på typ 37. En bra bit utanför kurvan iallafall så därför skickade hon remiss för tillväxtultraljud. Blodproverna idag såg åtminstone bra ut och mina två glukosbelastningar gick bra så troligtvis är det inte graviditetsdiabetes. Hoppas på att det är mer fostervatten än normalt och inte en gigantbebis som ligger därinne.

Försöker se det som så att det ska bli skoj att få se det lilla krypet en gång till innan förlossningen. Vi kanske t.o.m. kan få reda på om det är en hon eller en han som bökar runt.

Nu är kameran framrotad ur ett skåp och Fredrik har satt batterierna på laddning så sen kanske det läggs upp ett bildbevis på den monstruösa magen. Har än så länge inte tagit ett enda kort på magen, hade varit skoj med en före bild där den mest såg gulligt gravid ut...men ja ja.


Bebbe countdown

Jaha då har jag gått in i vecka 35. Nu är det 34 dagar kvar till beräknat nedsläpp.

Moi: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska (no shit Sherlock). Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten . Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen (Jo tjena, vända mig ett par gånger...mer hundratusenmiljarders).
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Bebben: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött (NEEEJ, ungen ska sova på kvällarna & nätterna ju *ler trött*).

Lånat från familjeliv.se

Helgen som gått

I lördags förmiddag damp Ninolainens yngsta pojk ner för att "barnvaktas" eller vad man nu säger om en 12-åring. Andreas skötte sig mer eller mindre själv, parkerad som han var i lekrummet framför diverse tv-spel. Många timmars tv-spelande hann det bli under såväl lördag som söndag för den pojken kan jag säga.

Vi åkte iväg till babyproffsen för att shoppa lite mer stuff till bebben (presentkort is the shit) samt hämta ut den där gratisboxen med blöjhink och stuff man får. Gratis är ju gott. Vi åkte förbi Ica Maxi och inhandlade stuff till kvällen samt shoppade lunch på Burger King innan det äntligen bar av hem igen.
Senare på lördagen damp Karro & Tomas ner. Vi åt mat och snacks, tjatade och skrattade en massa samt tittade på melodifestivalen (för annars skulle Karro minsann behöva åka hem *ler*). Eftersom vi båda är gravidosaurusar, fast i olika stadier - hon tidig och jag sen, så gäspade vi ikapp efter avslutad final. Det var hursomhelst mysigt med lite social samvaro efter veckan som gått.

Söndagen plockade jag undan lite smått efter lördagens äventyr medan Fredrik och Andreas spelade tv-spel. Fredriks föräldrar stannade förbi på en fika och lämnade en supersöt kofta hans mamma gjort till bebben. Vi skjutsade hem Andreas på eftermiddagen. En snabbis till Knalleland blev det sen, skulle kika på nya blomkrukor eftersom min kära sambo lyckats slå sönder en så den stackars blomman är lite olycklig. Hittade dock inget och jag orkade inte med att traska runt nån längre stund. Jag mår bättre nu men är fortfarande galet trött och har ont i höfter, bäcken och rygg. Dessutom är jag värsta svullot nu när jag börjat samla på mig vatten. Så vi åkte hem och tillbringade kvällen med att mysa en stund framför filmen "9". Me like!

Kan man vila ihjäl sig?

Gårdagens blodtrycksvärde var det bästa jag haft på länge och det fanns inte ett spår av protein i urinen. Blodproverna från lasarettet hade dock inte nån hört nåt om, det verkar dock inte vara så viktigt eftersom allt annat ser bra ut. Fick dock rådet att fortsätta vila så mycket som möjligt...undrar om man kan vila ihjäl sig?

Idag känner jag mig lite bättre. Är fortfarande vansinningt trött men den där diffusa sjukdomskänslan börjar släppa. Ska bli skönt att få lite besök idag. Om ca 45 minuter dimper nämligen Linda ner med lilla Gustav på en fika. Jag behöver en stunds social samvaro känner jag. Ska ta mig ut strax till konditoriet och se om de har nån smarrig fika jag kan bjuda på.


Urlakad

I helgen började jag känna mig dålig. Sådär diffus sjukdomskänsla och vansinningt trött. Det har hållt i sig under veckan och i tisdags ringde jag till barnmorskemottagningen eftersom jag just mått dåligt ett tag, känt att händerna varit mer svullna än innan och jag vaknade med huvudvärk. I kombo med att jag haft rätt högt blodtryck så ville jag bara säkerställa att det inte var nån direkt risk för havandeskapsförgiftning. Efter samtal med en BM där så fick jag rådet att ta två alvedon & vila en stund då mina senaste prover hade sett bra ut. Dessutom hade jag en extratid inbokad för att lämna urinprov och ta blodtryck dagen efter, dvs igår.

Så 12:20 igår gick jag från lägenheten för att åka ner till BM och först vid 18:40 var jag hemma igen. Gah. Blodtrycket låg högt men ändå inom gränsvärdet och urinprovet visade inget oroande men ändå ville hon att jag skulle åka upp till specialistmödravården på lasarettet för att ta ytterligare prover vilket jag gjorde direkt. Där var det väntetid på grund av kaos hos labb. Så lite mer urinprov, blodtryck samt att det togs ctg. Allt såg ok ut, bebben mådde bra. 15:40 togs blodprover. Sen slussades jag vidare till förlossningen för att invänta svaren, då Spec-Mvc stängde kl. 16:00. 17:30 ungefär kom läkaren och frågade hur jag mådde samt klämde, kände och lyssnade lite och konstaterade att allt verkade vara ok. Då kom dessutom fram att labb inte hittade mina prover, så jag fick knalla därifrån 17:50 utan att vara ett dugg klokare.

Nåja, nu ska jag snart åka ner till BM igen. Har ett till provrör med urin i handväskan *skrattar trött* sm antagligen kommer visa samma sak som innan...ingenting. Kan se om de lyckats hitta mina prover & fått nåt svar...

Bebben växer och står i

Imorgon går jag in i v 34. Nu är det 42 dagar kvar till beräknad förlossning och BB-väskan har jag redan börjat att packa så smått *ler*

Busbebben

I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Mamma Mu

Livmodermåttet är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig anfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.

Från minbebis.com & growingpeople.se


Skötväska - check

Efter visst samråd med Fredrik (som nog egentligen inte kunde bry sig mindre *ler*) beställde jag hem denna skötväskan:Den verkar lagom stor och smidig. Jag tror till och med Fredrik kan kånka runt på den utan att skämmas. Sen verkar den lite mer långlivad än en standardskötväska, med tanke på att den faktiskt går mer i handväskstilen. Vi fick en påse med pengar från Fredriks föräldrar (jepp, ni läste rätt: en påse). De hade tömt sin fulla "spargris" så nu har vi ca 1700 som ska in på kontot och användas till babystuff. Dessutom har vi fortfarande kvar ca 900 kr på presentkortet hos babyproffsen. Himla bra med tanke på att jag inte får några pengar i mars. CSN betalar ut i förskott och försäkringskassan i efterskott så det blir ett glapp på en månad. Har satt undan lite så det räcker att betala sånt som dras automatiskt. Resterande räkningar har jag en underbar sambo som kan hjälpa till att betala *pust*
Kvack

Jag har hittat den ultimata hemsidan för mig - en webbshop med bara badankor *ler brett*
Här är mina vill-ha-favvisar:


Visst är de söta?

Dock har jag nu ett liiitet problem. Efter dagens IKEA-shopping, där vi bland annat investerat i ett vägghängt badrumsskåp och tvättställsunderskåp, finns nu inte längre nån plats att ställa mina badankor på *snyft* Vet inte riktigt hur jag ska lösa det, funderar på om vi kan hitta nån schysst vägghylla. Mina ankisar måste få synas och badankor brukar ju trivas bäst i badrummet *ler brett*

Det vart en hel del shoppat på IKEA idag. Förutom badrumsstuff - som definitivt behövs för att vi ska få lite mer utrymme där inne - inhandlades en blågrön fårfäll till bebben (påminner lite om en mupp eller kanske fraggel), tvättlappar, smörknivar, glödlampor, takspott till vardagsrummet, lakan till spjälsängen, matlådor, grön fluffig matta till vardagsrummet, massa ljus (första gången på flera år jag köpte en förpackning vanliga värmeljus på IKEA, då vi haft ett närmast outsinligt förråd sedan vi flyttade ihop) och lite annat smått och gott. Det enda som blev ihopskruvat idag var tvättställsunderskåpet, resten lovade min älskade sambo att vi ska fixa imorgon. Då ska jag hinna med att städa lite och ta tag i pluggandet som på nåt märkligt sätt hamnat lite i skymundan.
Skötväska?

Mm, jag försökte övertala mig själv ett bra tag att det där med skötväska inte spelade nån stor roll. Syrran har tydligen nån basic svart variant jag kan få. Kom dock på mig själv idag med att surfa runt efter prisvärda och snygga skötväskor. Jag är ju trots allt en väskfetischist, även om den sidan av mig har varit undertryckt ett tag av bl.a. ekonomiska skäl.

Här är några varianter jag hittade:


Den första är en liten men tuff variant från Evil on the Outside för 379 kr
Den andra är en Gaia & Ko från House of Hedda som just nu reas ut för 495 kr
Den tredje varianten tycker jag är astuff. Det är Oilily från House of Hedda, reapris 745 kr
Sen kommer en Gaia & Ko camovariant från Mammashop för reapris 499 kr
Den sista är även den en camo Gaia & Ko, men en större modell från Mammashop för reapriset 599 kr. Den känns ärligt talat mest lockande...just nu iaf.

Har ni nån favorit av dessa eller kanske nåt annat tips?Humor

Jag fick följande inlägg i loggen på facebook förut från systeryster:

"Vilda å ja var ute å åkte bil förut..... Plötsligt skriker Vilda bara STANNA... ja tryckte platta i mattan för ingenting... frågade va de det var å då hade hon ju sett sin kusin springa över vägen å var rädd att ja skulle mejja ner han (hon såg en han) håll koll på din lilla knodd, låt han inte vara ute å springa så där....kniiiiiiiip"

Det är visst nån som är sugen på att få en till kusin nu *asgarv*

Ny vecka

Jaha då var det måndag igen. Sitter i skolan och hänger innan föreläsningen som drar igång kl. 13:00. Har jobbat lite på förmiddagen samt hunnit förbi polisen och fixat med nytt ID-kort. Smidigt som tusan att de tar kort och allt där. Tillbringade max 5 minuter därinne och om ca 5 dagar får jag sms när det är klart för avhämtning. Me like.

Efter en tids töväder och slask så var det visst dags för snö och lite minusgrader igen. Känns som om det hade kvittat faktiskt men inte så mycket att göra åt saken.

Jag har haft ännu en natt med dålig sömn. Det går av uppenbara skäl inte att ligga på mage nu men inte heller på rygg för då kvävs jag typ...sidoläge är det enda som varit aktuellt det senaste med stöttning av diverse kuddar. Nu går dock knappt det heller. Värker i bäckenet och höfterna när jag ligger på sidan och vrider jag över mig liiite för mycket på magen protesterar bebben våldsamt. Ja det är väl bara att försöka vänja sig vid bristande sömn för det lär knappast förbättras när bebben kommer ut *ler trött*