Då var det måndag igen

Världens bästa Jouni hade spelning i Göteborg i fredags. Han erbjöd sig att köra förbi och hämta upp mig i lördags så jag kunde åka på bokträffen i Karlskoga trots allt.
Lördagkvällen var verkligen lyckad med massa mumsigt att äta (tack för det Mia) och många skratt. Det var riktigt roligt att träffa alla tjejer igen. Synd bara att Jejja inte kunde vara med.

Söndagen var härligt slapp. Minglade en sväng med syster, Magnus & lilla Vilda. Hon har lärt sig säga aj vilket jag fick höra ordentligt samt att busungen kan räkna..till tre iallfall :)
Sen tillbringades resten av kvällen tillsammans med Ellie och Jouni framför Startrek Enterprise. Gick dock & la mig tidigt eftersom min hemresa började redan 06:05 imorse *gäsp*

Idag har jag, Malin & Julia hälsat på Marina och hennes tre veckor gamla bebis. Hugo var så liten med massa mörkt hår och han sov i princip hela tiden.

Nu ringde min sambo...dags att veckohandla.


Stuff

Jag har nästan shoppat klart alla julklappar..eller njae, det är lite kvar men har åtminstone en plan för vad jag ska köpa *nöjd*

Nu gäller det bara att inte göra en "Eva" & ge bort allt innan jul :)

Hohoho.....

Dessutom har jag shoppat  födelsedagspresent till Nina & till hennes son Tobias. Jag har minsann varit duktig idag.

Soft helg

Igår minglade jag med Nina en sväng på dan för första gången på evigheter. Vi strosade runt på Knalleland bland massa männisor & letade födelsedagspresenter.
Kvällen tillbringade jag & Fred hemma hos Jonathan & Sylvia framför två filmer. Vi kollade på Guy Ritchies senaste film "Revolver". Den var...märklig. Asolut inte dålig men annorlunda sammanfattar det hela ganska bra.
Sen blev det "Catch me if you can" innan det var dags att åka hem & hoppa till sängs.

Idag har jag varit social med Katja större delen av dagen. Hjälpt henne attt riva tapeter i hallen vilket faktiskt gick oföskämt smidigt. Vi båda hade nog misstänkt att det skulle vara mycket jobbigare eftersom vi fortfarande med fasa minns när vi gjorde om i hennes sovrum. Sen lagade vi mat & myste framför ett gäng avsnitt av "Gilmore girls".
En slapp & skön helg helt enkelt.

Imorgon är det måndag. Då kan det hända saker....*ler fundersamt*

Pirrigt

Mmm, det är lite nervöst och sådär pirrigt i magen just nu. Samtidigt känner jag mig riktigt laddad. Märkligt.

Jag säger inget mer nu...Ni får helt enkelt vänta och se *ler*

Filmtips

Åh vi såg en så bra film igår - "Pans labyrint" Det är en form av fantasy och historiskt drama i ett.

"En elvaårig flicka, Ofelia, upptäcker sin dubbla identitet som reinkarnationen av prinsessan Moanna, dotter till konungen i ett hemlighetsfullt underjordiskt rike. Gott så, för till det yttre finns annars inte många glädjeämnen i hennes liv.
Det är i Spanien 1944, och modern har just gift om sig med den sällsynt grymme kapten Vidal, som vigt sitt liv åt att utrota de rebeller som ännu efter inbördeskrigets slut gömmer sig i skogarna och kämpar för friheten och människors lika värde.

Vidal, mästerligt gestaltad av Sergi López, är en man som dödar först och dömer sedan, och som, i långt högre grad än någonsin mytens gudaväsen, injagar panisk förskräckelse i sin omgivning. Nu har han kommenderat sin höggravida hustru och hennes dotter att företa den ansträngande resan till bergen, där han befinner sig, för ?en son ska födas där hans far är?.
Strax intill kaptenens hus finns en hemlighetsfull, igenvuxen labyrint, dit Ofelia söker sig. I dess mitt möter hon ingen mind­re än Pan själv, med sina bockhorn, som berättar att hon måste genomgå tre prövningar för att kunna återvända till det rike som tillkommer henne.
Så delar sig filmen i två. Först berättelsen om Ofelias prövningar i fantasins värld ? eller är den verklig? Sedan den yttre världen, som inte är mindre prövande, där moderns alltmer vacklande hälsa och husan Mercedes dubbelliv, i det att hon bistår rebellerna, bidrar till Ofelias tilltagande utsatthet."
Recension från SvD

Kapten Vidal är definitivt en av de grymmaste & vidrigaste rollkaraktärer jag stött på. Han osar verkligen ondska *ryser*


Hursomhelst, jag rekommenderar verkligen filmen. Det är en stark historia som skickligt balanserar mellan fantasy, drama och skräck. Dessutom har filmen ett särdeles vackert bildspråk.
För er som, precis som jag, har lätt att leva sig in i filmer och bli berörda så är ett hett tips att ha näsdukar tillgängligt :)

http://www.panslabyrinth.com/


Sånt jag tycker om lite extra just nu:

Friggs Rött Te blåbär (måste införskaffa deras Grönt Te Hallon & prova den), Friggs Rött Te Orientalisk Kanel (en klassiker som är perfekt för frusna höstsjälar), Auf der Maur - Taste you, Sufjan Stevens - The Man of Metropolis Steals Our Hearts, Khoma - The Guillotine, Rilo Kiley - It Just Is, Kelda soppor (Fisk & Skaldjur samt Karibisk Kycklingssoppa är mina favoriter, bara slänga i lite fisk/räkor/kyckling/grönsaker eller vad man vill & kanske krydda upp den lite extra. Enkelt & smarrigt, vilket är en mycket bra kombo.)jobba (ja faktiskt, tro det eller ej man jag tycker det är skönt att vara tillbaka igen. Fortfarande lite lost in space men, men...), Hello Kitty, Lenore, Pon & Zi, mina nya walkingskor & min mp3spelare.


Stjärnstoft

Dagen idag har jag och Fred tillbringat i Göteborg. Tog en snabbsväng på IKEA innan vi åkte till bion & såg "Stardust".
Filmen är baserad på en novell av Neil Gaiman, som är en av mina absoluta favoritförfattare. En riktigt söt romantisk saga som verkligen rekommenderas.

Nu sitter Fred i soffan & kollar på fotboll med jag smurfar runt & försöker undvika sport :)

Between the bars

Drink up, baby, stay up all night
With the things you could do, you won't but you might
The potential you'll be that you'll never see
The promises you'll only make

Drink up with me now and forget all about
The pressure of days, do what I say
And I'll make you okay and drive them away
The images stuck in your head

People you've been before that you
Don't want around anymore
That push and shove and won't bend to your will
I'll keep them still

Drink up, baby, look at the stars
I'll kiss you again, between the bars
Where I'm seeing you there, with your hands in the air
Waiting to finally be caught

Drink up one more time and I'll make you mine
Keep you apart, deep in my heart
Seperate from the rest, where I like you the best
And keep the things you forgot

People you've been before that you
Don't want around anymore
That push and shove and won't bend to your will
I'll keep them still

Elliot Smith




Summa summarum

I fredags var det firmafest. Jag började kvällen hemma hos Linda där vi förfestade med hennes karl & lite annat löst folk. Sen kom Tobbe & hämtade oss vid 22-tiden. Vi  trillade in på X & Y lite lagom lulliga, hälsade på folk, tog några miffokort, drack en och en halv gratisdrink och sen gick vi vidare till Trägårn för att kolla på Miss Li. Där var det verkligen knökat med folk och efter två låtar gjorde jag en Eva & smet hem. Bidde ju trött...Fred ringde & frågade vart jag tagit vägen *fnissar*



I lördags hade Fred ont i håret men jag var turligt nog bara trött. Framåt kvällen när vi piggnat till plockade hans bror med flickvän upp oss och så åkte vi till Fristad för att gratta deras mor. Lördagsmys med god mat och fika, riktigt skönt faktiskt.

Merparten av gårdagen tillbringade jag i sängen läsandes medan Fredrik spelade Magic i Göteborg....sen var det måndag igen. Har precis kommit hem efter en promenad tillsammans med Nina. Det var evigheter sedan vi sågs, hon har rest så mycket med jobbet de senaste veckorna. Dessutom är jag urdålig på att höra av mig till folk *harklar mig lite* F´låååt....



Höst

Imorse fick jag leta upp vantarna innan jag sprang till bussen, var bara 1,8 grader ute *hutter*
Nu däremot skiner solen & det är en härlig höstdag. Då inser jag verkligen varför hösten är min favoritårstid...har på sistone funderat på om jag varit knäpp som tyckt det med tanke på allt regn & rusk som varit :)

Jag har fått brev från Försäkringskassan som har planerat in ett avstämningsmöte i början av november. Handläggaren har tydligen försökt ringa flera gånger. Jag har säkert låtit bli att svara för jag trott att det var nån TM-byrå & så har jag inte orkat prata.... Ringde upp men fick besked om att hon inte skulle vara på plats igen förrän 16:30. Måste komma ihåg att ringa igen då *gör en mental notering*



Apropå ingenting har jag börjat köpa julklappar nu. Julen är närmare än vad man tror och min ekonomi är inte riktigt så stabil att jag kan shoppa allt på en gång.... Har fyndat en del saker faktiskt till bl.a Offieboffie & Johanna *nöjd* Fred tycker jag är lite knasig som börjat redan men planering är inte riktigt hans grej...eller hur älskling? :) <3

♥ Dagens "blandband"
Der Plan - Gummitwist
Wolfsheim - Künstliche Welten
Einstürzende Neubauten - The Garden
The Icicles - La Ti Da
CSS - Let´s Make Love And Listen To Death From Above
Antony and The Johnsons - Hope There´s Someone
Elliot Smith - Between the Bars
Amy Winehouse - Rehab
Tori Amos - Crucify
Ani DiFranco - 32 Flavors
Tilly and the Wall - Nights of the Living Dead
Regina Spektor - On the Radio
Guillemots - If the World Ends

Swans - Love Will Save You
Nick Drake - River Man









Dravel & lite örongodis

Första dagen på jobbet gick relativt smärtfritt. Två timmar är inte mycket att bråka om. Allt är lite lätt kaotiskt med plats- & lokalbrist, massa utbildningar...Det vill säga ganska precis som vanligt :D
Jag har iaf lyckats hitta vettig sysselsättning för mig hela veckan. Ska sitta med en stund på utbildningarna vi har nu och "utvärdera" utbildarna. De är rätt nya allihop och behöver nog lite uppmuntran. Sen ska jag hjälpa Johanna med att sätta ihop ett nytt upplägg för gruppintervju för nya utbildare. Hmm sen måste utvärderingsdagen göras om....

Ja, jag lovar att jag ska ta det lite lugnt.... *ler snett*

Dagens "blandband"

Maps - It Will Find You
Camera Obscura - If Looks Could Kill
Laurel Music - No One Wants Forever #2
Architecture In Helsinki - Wishbone
Suburban Kids With Biblical Names - Funeral Face
Loveninjas - Earl Grey With Honey
Metric - Combat Baby
The National Bank - Tolerate
The Apples In Stereo - Energy
Ronderlin - She Stays At Home
Club 8 - Love In December
Ryan Adams - Cry On Demand
I´m From Barcelona - We´re From Barcelona
My Darling YOU! - Please Don´t Talk To Me I Fall
Beirut - Postcards From Italy
The Shins - Caring Is Creepy
Chasing Dorotea - The Anchor Song