Då var julen över

Julafton var lugn och mysig ute i Fristad med Fredriks föräldrar och hans bror. Massa god mat och lite canasta blev det innan läggdags. Vi fick massa bra julklappar. Presentkort på babyproffsen, H&M samt Jack & Jones. En servis, söt tomteanka, en påse med smarr. Jag fick parfym och Fredrik kläder.

Juldagen bar det av upp till Karlskoga. Landade hemma hos systeryster med familj där vi hade julklappsutdelning och blev bjudna på mat innan syrran korkade upp. Hon skulle ut nämligen och hade några vänner över innan de kom iväg vid elva-tiden på kvällen. Jag och Vilda mös lite framför tv:n medan de icke-gravid intog alkohol *ler brett*
Vi fick bra julklappar här oxå. En hel del babystuff: en miniskötväska, supersöt body som Vilda valt alldeles själv, tuff Super Mario haklapp, napptermometer och nappflaska. Utöver allt detta fick vi med oss en massa annat till låns som spjälsäng, sängkläder, leksaker och en hel del till.

Annandagen åkte vi hem till mina föräldrar och käkade mat. De tror inte på det där med att vuxna ska byta julklappar men vi fick ett välkommet pengabidrag till bebben. Efter det bar det av hem till Ellie och Jouni där Offa och hennes Fluffen oxå fanns på plats. Offas pojkvän, som jag träffade för första gången, var söt och hade köpt en julklapp till mig. En gullig liten badankhandduk. Me like. Sen hade sötaste D och Beardo lämnat julklapp i form av en gullig barnvagsberlock och barbakruka (som jag ska ge mig på att få gräset att växa i när det blivit lite varmare). Ellie hade handlat massa roliga saker hon med. Jag fick ankhörlurarna och en av böckerna jag hade önskat mig.


Sen fick vi även:

Vilket jag i och för sig är ganska säker på att vi lyckas klara på egen hand *flinar*

Hysteriskt rolig. Aj löööööv it *ler nöjt*

Utöver allt detta har vi hunnit med inte en utan två trippar till Örebro med besök hos mormor & morfar, Chilli, IKEA och Marieberg köpcentrum samt att vi hälsat på hos Käcks och deras 3 veckor gamla underverk Ebba samt hos Johanna, Drickard och lilla Dante. Vi fick med oss deras gamla barnvagn (som ska betalas när Fredrik fått nytt batterie till internetbanksdosan samt ett kontonummer) och en burk av deras smaskiga inlagda gurka. Det har även blivit ett kvällsdopp på strandbadet och lite Zombiefilms-tittande. Känner dock att tiden gick alldeles för fort. Hann inte riktigt umgås med Ellie lika mycket som jag velat. Tiden går så snabbt.

Vi kom hem igår, efter en mellanlandning i Fristad för att fylla på med lite mer mat. Idag har vi varit hos barnmorskan och lyssnat på hjärtljud, mätt magen och efter mycket om och men tagit blodprov (jag är aningen svårstucken och idag gick det först efter 5 försök). En liten tripp till kaoset på Knalleland blev det oxå.

Nyårsafton ska tillbringas hemma hos Nina. Vi ska laga mat och mysa. Ska bli skönt att ta det lite lugnt.


Hoppas ni haft en skön jul.
Jag vill passa på att önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!





Julafton it is

Jaha ja...då var det julafton. Sitter här och gäspar framför datorn med kunde inte sova. Bebben verkar ha nåt emot sovmorgon redan nu *ler*

Vi lyckades tvätta igenom den största delen av tvättberget igår vilket känns skönt. Säker tmärkligt i mångas ögon att göra sånt dan innan dopparedan (vilket förövrigt inte riktigt klingar väl hos mig, doppar saker låter jag gärna bli) men det var en av de få "vardagarna" då vi var hemma och lediga samtidigt. Sen började lakan och sånt ta slut så dte var ett måste med operation tvättberg *flinar*

Tanken med idag var att sova ut och ta det lugnt på förmiddagen (jo tjena det gick ju bra för mig). Sen åker vi till Fristad och Freds föräldrar vid lunch och tillbringar hela dagen där. God mat och lagom mycket folk (vi är bara 5 st totalt) ger en rätt avslappnad julafton vilket jag gillar.

Avslutar med att önska en God Jul...igen...& visa lite *harkel* fina julgransdekorationer *flinar*





Julmys

Gårdagskvällen tillbringades hemma hos Ninolainen med familj. Vi bjöds på julgröt (som jag givetvis hoppade över) och smarriga skinkmackor samt kaffe med lussebullar och kakor. Sen blev det julklappsutdelning.

Vi hade inhandlat följande:
Andreas fick en snygg box med Pirate of the caribbean böckerna, i Malins paket låg två pocketböcker, Tobias fixk trumpinnepennor & Animal-strumpor medan Nina fick ett sött läppglans format som en handväska, en liten tomte & blomfröpinnar (så hon har nåt att se fram emot efter jul/vinter).

Nina skämde bort oss. Till Fredrik hade hon köpt en superfin armbandsklocka som hon lyckats få tag i till grossistpris. Den kan ändå inte varit helt billig, Jacques Lemans Geneve är tydligen nåt tjusigt märke *noll koll* Själv fick jag en fing gravidpingla/bola och bebben fick en supertuff rockabilly polkadot snuttefilt.

Idag har vi varit nere på stan och inhandlat de absolut sista julklapparna. Det var en hel del folk ute men inte så farligt ändå. Snart ska vi ner i tvättstugan och påbörja operation "minska tvättberget". Vi har blivit lite lata i och med att vi har tvättmaskin i lägenheten så vi bokar vääääldigt sällan tid i tvättstugan. Nu börjar dock lakan och handdukar ta slut så det är ett måste.

Ikväll planerar jag att packa inför Karlskogaresan och mysa med glöggte medan Fredrik gör whiskysill (två läbbiga saker i ett - det kan bara inte bli bra *rynkar på näsan och flinar lite*) Imorgon firar vi jul i Fristad med Fredriks familj och på juldagen bär det av uppåt.

Passar på att önska en riktigt GOD JUL!



Tradition

Jepp igår så följde vi får fina tradition med att byta julklappar innan julafton *ler brett* Vi har ändå l.yckats hålla oss ganska länge. Dock lämnade vi en julklapp kvar tills den 24:e.

Jag (och bebben) fick trådlösa singstar-mickar. Tjoho! Fredrik påpekade snabbt att han minsann också skulle använda dem *ler* Sen fick jag en fantastisk fin ram i svart som är lite som ett tittskåp, man kan placera snygga saker där i och enkelt variera. Jag har drägglat lite på den när vi varit ute & julhandlat. Då hade minsann den spjuvern redan köpt ramen.

Av mig fick Fredrik inte lika extravaganta saker utan en dvd-film "Evil underground". Jag tyckte det var dags att fylla på skräcksektionen i dvd-hyllan. Sen hade jag inhandlat en Transformers t-shirt.

Nu ska jag strax försöka hitta till Solhem och arbetsterapeuten där för att prova ut skenor. Sen blir det ner till Adecco en sväng för att jobba innan "jullovet" startar på allvar.

Helgen som gått

I lördags följde jag, mot bättre vetande, med Fredrim och hans bror till Knalleland för att inhandla de sista julklapparna. Det var galet kallt och horribelt mycket människor ute. Trots allt gick det ganska smidigt, nu är två presentkorgar klara till både mina och hans parenteser *ler brett*

Mitt i julhandeln stötte vi oväntat på Skuggan och Leena. Det bestämdes att de skulle komma över på fika vilket sedan förlängdes till en mysig helkväll med övernattning.

Gårdagen var slapp och slö. Frukost med Skuggan och Lena, slötittande på Fredrik medan han spelade Assassins Creed 2, fika med Katja och sen avslutades kvällen med bio i Göteborg. Avatar gjorde mig inte besviken. Storymässigt är den väl lite tunn men helt acceptabel. Den visuella delen kickade dock arsle kan jag säga. Fantastiskt snygg. Den rekommenderar jag varmt alla att se på bio. Sedan ska den inhandlas på blue-ray *ler nöjt*







Blått är flott *ler*

Idag har jag pluggat på förmiddagen. Skrivit på grupparbetet/examinationsuppgiften som ska vara inlämnad 11/1. Ska försöka hinna bli klar med så mycket som möjligt innan jul eftersom vi åker till Karlskoga på juldagen och inte är hemma igen förrän sent den 29:e samt att jag har en del jobb inbokat efter det. Tiden går så mycket fortare än man tror.

Karpaltunnelsyndrom

Jepp då var det dags för ett nytt graviditetssymtom. Jag har under den senaste veckan känt händerna domna bort främst under nattetid. Sticker & gör ont i dem. vaknar av det till och med så sömnen har inte varit den bästa. Dock har det försvunnit under morgonen/förmiddagarna men inte idag. Högerhanden är helt muppig, gör ont och känns torr och märklig. Så jag har ställt in jobbcoachning och försöker ta det lite lugnt. Det här har jag INTE tid med nu. Måste fixa med examinationsarbetet & dessutom jobba.

Nåja efter samtal med min barnmorska så har hon skickat remiss till arbetsterapeuten för utprovning av handledsskenor. Förhoppningsvis hinner de återkomma innan jul men troligtvis inte. Jag har bett Fredrik hämta upp mig efter jobbet för en tripp till apoteket & se om de har några tips till mig så länge.


..."Ett ökat tryck mot nerven ger en domnings- och stickkänsla ut i tumme och fingrar utom i lillfingret. Smärtan kan även stråla upp mot axeln.

Besvären är vanligast på nätterna. Känseln i de fingrar som är drabbade kan i ett senare skede försämras, liksom känseln i vissa muskler på tumsidan av handen.

Gravida kvinnor kan drabbas av karpaltunnelsyndrom. Det vanligaste är att det uppkommer efter den sjätte graviditetsmånaden.

Under graviditeten ökar hormontillströmningen i kroppen som i sin tur gör att det samlas mer vätska i kroppens vävnader vilket orsakar tryck på medianusnerven.

Oftast försvinner besvären av sig själva efter förlossningen."

Lånat från varguiden.se



Julen närmar sig med stormsteg

Idag fick vi äntligen resultatet från den fruktade kognitionstentan. Höll andan medan jag loggade in....men kunde sen dra en lättnadens suck när jag såg att den blev godkänd! Så skönt att slippa ha en omtenta hängandes över mig nu i jul när jag kommer ha fullt upp med gruppexaminationsuppgiften som ska vara klar till den 11 januari.

Så här veckan innan julafton har jag lyckats hitta fler saker att lägga till på önskelistan *ler brett* Som sagt, önska kan man ju alltid göra...


Sötaste Angel Animal figurerna från anyhow.se



Tuff mumie, även den från anyhow.se


Annorlunda & underhållande boktips



Nu har jag inget mer inplanerat i skolan förrän nästa år. Lär givetvis åka dit för att låna böcker & skriva på arbetet men nästa föreläsning är den 12/1 & sen har vi examination den 15/14. Jag kommer jobba lite på Adecco & givetvis försöka fixa klart grupparbetet så snart som möjligt.

Julafton tillbringar vi som vanligt i Fristad med Fredriks föräldrar & bror. Juldagen åker vi till Charleswood & sover först hemma hos syster yster. Ska bli kul att "komma hem" och träffa alla, var länge sen sist.





Tappad sug

Om nån hittar den kan ni väl säga till *ler trött*

Jag har en liten svacka just nu. Det är svårt att få tiden och orken att räcka till.
Motivationen för skolarbete är lika med noll...eller kanske minus hundra för närvarande men jag hoppas att den här neråt trenden vänder snart.



Jaha...

...vad har hänt sen sist?

Vi har hunnit med ett andra ultraljud (blev inga bra bilder då heller), jag har haft ett gäng coachmöten till, redovisning av grupparbetet, besök hos barnmorskan för att lyssna på hjärtljud (hur mysigt som helst), tentaplugg och idag så gick tentan av stapeln. Jag hoppas, bönar & ber att jag lyckas kravla mig över godkänt gränsen. Det var en riktigt jobbig tenta som jag gärna slipper att göra om. Usch & fy för kognition.

Jag är för trött för att orka engagera mig i det här just nu. Ville bara tala om att jag levde *ler brett*