Mycket nu

Det är hysteriskt på jobbet just nu och jag har sjukt mycket att göra.
Vet inte om jag kan sluta tidigare och åka till Karlskoga på fredag när det är sånt kaos *snyftar*

Måste försöka sova lite. Börjar 7:00 imorgon & ska på föreläsningen med mina utbildare direkt efter jobbet. Det blir en lååång dag.

Webbradio

Jag har hittat en ny favorit - pandora.com. En webbradio där du skriver in en artist/låt du gillar så söker de rätt på annat som påminner om det.

En guldgruva för att upptäcka mer bra musik helt enkelt. Kul! 

Jag är fundersam...

...till vad svenska folket pysslar med.
Varför i hela h-vete åkte Linda ut ikväll? Johan var urusel och ärligt talat, jag gillar Cissi men hon håller inte hela vägen.
Marcus var lysande, as always, och jag måste något ovilligt erkänna att Erik inte var så illa ikväll. Snart börjar jag nog kanske gilla honom. det sitter långt inne, men vem vet.
Felica gjorde sitt bästa framträdande hitills, vilket iofs inte säger så himla mycket för hon är fortfarande trist. Tråkigt låtval dessutom. Danny var rätt slätstruken ikväll men sockersöt trots tråkig polotröja.
Jag höjde dock mest på ögonbrynen åt Kishti idag. Hon var riktigt giftig. Lite PMS varning, hehe.

Kvällen har tillbringats hemma hos F´s bror och flickvän. Vi åt god mat, snackade skit, tittade på tv. samt moffade frukt och snacks. En riktigt trevlig och skön kväll. Det behövdes efter denna arbetsdag. Sjukt stressigt och värre kommer det att bli de närmaste veckorna *pust* Jag är aningen orolig över hur jag ska hantera vissa saker, men det ordnar sig förhoppningsvis. Kloning kanske? :D

Imorgon fyller Ninas son Tobias 15 år, så det blir "kalas"" därborta med hela tjocka släkten. F vet inte vad som väntar honom *fnissar* Jag hoppas att Tobias blir nöjd över presenterna. Det börjar bli svårt att shoppa sånt nu. Det blir en bok (som vanligt) eftersom han gillar att läsa precis som jag och en tuff maskinstickad slips. Får se om det duger ihop med en hundring eller nåt.

Nu är jag slut som människa *ler trött*
Börjar bli dags att krypa ner i sängen och läsa några sidor.

Frustration & shopping

Jaha då var det torsdag igen och snart helg. Dagarna går fort, trots allt.

Vi har tittat på de sista två avsnitten på säsong 1 av BSG *snyft* Dumt att göra det innan vi köpt säsong 2.
Jag var tvungen att ringa Elliebubban & kontrollera så allt skulle gå bra.."Dör han?" skrek jag i panik och hon fnissade och meddelade mig att jag kan vara lugn. Genast kändes det lite bättre :)

Idag har jag shoppat lite mer julklappar, tihi. Ibland är det tur att de flesta av mina nära & kära inte bor så himla nära mig. Då behöver jag inte oroa mig för att ge bort allt i förskott :D
Passade på att handla lite till mig själv också. Shopping är bra för själen *ler brett*
Råkade bli lite pocketböcker, men inte bokklubbsboken som jag skulle köpa - den fanns inte. Jag får leta vidare imorgon, om jag hinner. Hittade iaf en söt kamouflage badanka för 10 kr. Ett riktigt fynd som passar perfekt i samlingen *nöjd*

Misär

Jag kom på att vi bara har två avsnitt kvar på säsong ett av Battlestar Galactica. Åhh, vilken misär. Det är dubbelavsnitt dessutom så det hinns inte med att tittas på ikväll. Gahh, frustration.

Vi måste beställa säsong två nu på en gång!


Varm

Jag kom precis hem efter en kvällspromenad med Nina. Hon var ensam med barnen ikväll så därför blev det lite sent, men bättre sent än aldrig :)
Dessutom var det uppehåll så vi slapp bli dränkta av regn. Jag blev dock våt ändå, är genomsvett. Vi körde på i rätt bra tempo.


*tittar mig omkring* Oj, det är stökigt här. F´s Magickort ligger utspridda över hela vardagsrummet tillsammans med träningskläder och lite annat smått & gott.  Sen har jag inte diskat idag, så köket passerar man helst blundande just nu. Sovrummet är fullproppad med rena kläder jag inte orkat vika ihop och försöka pressa in i min redan fulla garderob. Garderoben måste jag förövrigt ta tag i och rensa snart. Dags att slänga bort sånt jag inte använder eller åtminstone lämna det till bättre behövande.
Nåja, jag kan plocka rätt imorgon...eller en annan dag :)

Idag har jag och en arbetskamrat shoppat lite till Halloween. Vi ska ha lite tävlingar på jobbet då och spöka ut oss. Jag har dock bästa förslaget på den billigaste och garanterat mest skrämmande "utstyrseln" - om jag låter bli att sova på ett par nätter och inte borstar håret ser jag nämligen ut som ett riktigt monster. Mörka påsar under ögonen som hänger halvvägs till knäna och ett rufs som klår all världens penntroll, otäckt värre *fnissar*

Nu ska jag sluta svamla och krypa ner i sängen bredvid min älskling.

Lite helg kvar

Utförsäljning var otäckt. Jag föredrar att kunna strosa runt & handla i lugn & ro. Här kom vi in 15 minuter efter att de öppnat & alla var som galna. Inte mycket prylar kvar eftersom folk verkligen bara roffade åt sig.
Galna Boråsare :D

Eftermiddagen spenderade jag med Katja. Vi lagade mat & kollade på "Walk the line". En småtrevlig film med vissa castingproblem. Herregud, hur många Elviskopior finns det inte, men så väljer de en snubbe som inte är ett dugg lik Elvis någonstans. Skumt. Joaquin Phoneix var dock lysande som Cash.

Älsklingen & jag har tittat på Battlestar Galactica och ska strax kolla mer. Han håller på att fixa lite te till oss bara.

Sen är helgen slut och en ny arbetsvecka börjar igen...måndag en gång till helt enkelt :)

Söndag

Idag hade det varit skönt med en söndag i sängen. Utanför öser regnet, ner vilket det gjort nästan hela dagen med bara några mindre uppehåll. Klassiskt Boråsväder helt enkelt :)

Jag sitter och väntar på Nina. Vi hade tur & tog en promenad i fm när det var uppehåll i allt regnande. Nu ska vi åka på utförsäljning på hennes mammas jobb. Oj då, dte är visst dags, Nina ringde precis.


Dagen idag...

..har varit ganska slapp. Vi gjorde ett ryck i förmiddags och fixade diskberget samt städade. Sen har min karl tvättat.

Större delen av dagen har dock tillbringats i sängen framför Battlestar Galactica *lycka*

Jag har dock faktiskt varit duktig och lyft lite på ändan. Nina ringde förut och vill promenera, så då gjorde vi det i 50 minuter. Riktigt skönt att komma hem & krypa ner i sängen igen sen *ler nöjt*

Thai och Idol - receptet på en lyckad fredagkväll

Thai & Idol -

Jag sitter här och njuter av att det är fredag medan världens bästa älskling hämtar Thai-mat.
Snacka om lyx. Min mage vill ha mat nu *kurrar*

Jag ser fram mot kvällens Idol. Markus som sjunger Lenny Kravitz, mmm där man man verkligen tala om spunketi-spunk, tihi.

Bla bla

Idag har jag simmat lite, fast det blev bara 20 min och inte 30 som planerat. Det var så himla mycket folk, till slut stod jag inte ut med att trängas utan satt mig en stund i bubbelpoolen istället :)

Igår kväll sorterade jag mina julklappsinköp. Har varit duktigt och börjat med det redan. Nu gäller det bara att jag inte gör en "Eva" och ger bort allt innan jul. Det blir så dyrt med dubbla julklappsinköp till alla *fnissar*

Läser: Magyk av Angie Sage. Lättsam underhållande fantasy är aldrig fel.

Sci-Fi

Sci-Fi

Jag är väldigt svag för Sci-Fi film och serier. Höll på att dö av lycka igår när jag äntligen fick titta på Battlestar Galactica. Längtar tills jag får slänga mig i sängen igen och titta klart på miniserien. Sen har vi hela säsong 1 hemma att se fram emot. Måste nog beställa fler säsonger direkt,tihi.
Tack för tipset Elliebellie.
 
Idag har jag varit en duktig flicka och tagit hand om disken. Nu är älsklingen snäll och fixar mat igen. Sån lyx. Han skämmer bort mig.
Jag är dock lite besviken på mig själv. Planerade nämligen  imorse att jag skulle simma efter jobbet men det blev inte så. Har haft huvudvärk hela dagen och ville bara hem. Får ta tag i det imorgon istället. Nu är väskan iaf redan packad *ler brett*

Lilla Sennja (det är vad F döpt sin Nintendog till) har lärts sig sitt, ligg och vacker tass. Älsklingen ropar i micken och i bästa fall lyder hunden. Rätt tufft faktiskt. Tänk vad de hittar på, när jag var ung fanns minsann inga såna finesser. Man fick nöja sig med Pong till att börja med och sedan Super Mario eller Ice Climber  *asgarv*

Voffsing

94672-8

Älsklingen har köpt Nintendogs. Så nu ligger han i sängen & rastar sin schäfervalp. Hur sött som helst :)

Det har varit en lång dag idag. Jag jobbade från 07:00 till 17:00. Har haft möten & kundbesök större delen av dagen. Min hjärna känns som om nån stoppad in en stavmixer genom örat och mosat runt en stund.
Det är lite bättre nu iofs när F fixat mat. Jag börjar bli bortskämd, hehe.

Idag kom äntligen Battlestar Galactica på posten. Älsklingen hade beställt miniserien och första boxen i smyg för att överraska mig (jag har tjatat så länge om att få titta på det nämligen) *lycka*
Jag ser fram mot att få krypa ner i sängen framför tv:n & börja titta.

Jaha då var det måndag igen

Jag har varit ultra-super-seg hela dagen, troligtvis efterverkningar av en slö helg. Har varit svårt att riktigt komma igång. Måndagssjukan helt enkelt :)
Då kändes det bra att kom hem till världens underbaraste , som diskat och sen lagade mat.
Det är kärlek *nöjd*

Kom nyss innanför dörren efter att ha kört 30 minuter stavgång. Jag drog ut på det in i det längsta idag men är nöjd över att jag iallafall kom iväg till sist. Känns bättre att gå och lägga sig då, fånigt men sant.
Trist nog glömde jag ta på mig stegräknaren innan jag gick, kom på det halvvägs. Så typiskt, jag som tänkt ta igen för helgens latande.

9,9 kg ner. Bara ett hekto kvar till 10 och då är jag nästan halvvägs.

Shopping

Shopping

F och jag har tillbringat dagen i Göteborg.
Vi började med att hänga på dörren till Sci-Fi bokhandeln (att vi aldrig lyckas komma ihåg att de öppnar   kl. 12:00 på söndagar) där älsklingen handlade en hel del. Jag fick en bok och så hittade vi supersöta Lenore PVC-figurer. Är de inte bedårande?

Sen släntrade vi förbi Chilli (för inrednings- och prylbutiker är ett måste att stanna vid) och givetvis avslutades besöket på IKEA. Vi strosade runt och plockade på oss lite smått och gott, åt lunch, strosade lite till, hittade en kontorsstol (äntligen, för min rumpa blev platt & om möjligt ännu bredare av fällstolen i plast vi använt ett tag) och nya fina påslakan. Sen blev min lycka gjord när jag bland julpyntet hittade något ultra-kitschigt som fullkomligen skrek mitt namn - julgranskulor i form av ankor i alla möjliga och omöjliga färger. Helt underbart! Jag som älskar badankor och är så stolt över min lilla samling, nu kan jag till och med julpynta med dem *fnissar nöjt*

Nu ska jag nog lyfta på rumpan. Älsklingen vill bädda rent i sängen med det vi köpt :)


Lat, latare...Eva

Jag låg vaken och läste rätt länge igår, sen hämtade nog min kropp igen sömn för veckan som gått. Imorse vaknade jag nämligen till när älsklingen gick upp till jobbet men nästa gång jag tittade på klockan var hon 11. Oops...
Sen strosade jag runt i morgonrock fram till kl 14:20. Kom på att det var dags att duscha då för att sedan ta itu med både tvätt- och diskberget.

Båda "bergen" är påbörjade. Första maskinen tvätt är snart klar och all disk torkar i diskstället.
Jag ska nog dock fortsätta att bejaka min slöhet en stund till och lägga mig i sängen. Frågan är om jag ska fortsätta med den romantiska harlekinboken eller leka lite med Nintendot? Hmm, alla dessa val *fnissar*



Min älskling...

Min älskling...

...är världens underbaraste. Så genomsnäll och söt. Jag undrar vad jag gjort för bra för att förtjäna honom.
Förresten börjar min dubbelhaka som syns på bilden försvinna *känner efter* jo minsann, så är det :D

Nu ligger sötis i sängen & spelar Nintendo DS. Han ska jobba imorgon stackaren. Fast å andra sidan var Fredrik faktiskt ledig idag för att fixa med försäljningen av lägenheten, så helt synd om honom är det inte :)

Idoluppryckning

Idoluppryckning

Denna vecka hade mer eller mindre alla ryckt upp sig i Idol. Markus var bäst, så klart, men tro det eller ej - "Snygg-Erik" levererade och gjorde riktigt bra ifrån sig denna gången. Jag är chockad :D

Jag ser fram mot nästa veckas rocktema. Det kan bli hur bra som helst. SPUNK! *fnissar*


Bokfynd

På hemvägen stannade jag till på Myrorna, för första gången på evigheter.
Minns när jag var yngre och ett tag nästan kunde ha eftersänt min post till Myrorna, eftersom jag var där och letade fynd så ofta. Då på den tiden "när jag var ung" var det fortfarande riktigt billigt på Myrorna. Jag hittade många skojiga väskor och annorlunda tunikor/klänningar.
Idag shoppade jag fem pocket för 10:-. Det syns att de är vällästa men det spelar ingen roll. Billig Harlekin romantik tilltalar mig *nöjd*

Sen har jag konstaterat att kokta rotfrukter, det är INGEN hit. I ugn blir de hur mums som helst, men kokta är de ondskefulla. Bläää.

Läsdags. Men först ska jag nog kolla om Elliebellie vill betapeta... :D



Trött i kroppen

kom precis hem efter att ha simmat 30 minuter. Idag var ingen bra dag. Kändes som jag var ett simtag från drunkning halva tiden, hehe. Min kropp är trött, seg och samarbetsovillig idag helt enkelt.
Jag vill bara krypa ihop i sängen under täcket nu och läsa. Men det går inte.
Måste ta tag i disken, innan det går från lite till diskberg - som det gärna gör så fort man vänder ryggen till. Dessutom är jag hungrig och det lär älsklingen också vara när han kommer hem från träningen, så matlagning innan slappande *pust*

Älsklingen var så söt igår, jag fick faktiskt låna hans nya leksak  en stund. Det var skoj med Super Mario, men jag var lite ringrostig. Mer övning krävs. Hmm, när man felskriver meningen innan med mellanslag på fel ställe (som jag precis gjorde & rättade till) blir det lite roligt.  Me rövning...*fnissar*

Ja, jag är trött och jävligt lättroad :D

Leksak

Älsklingens nya leksak kom idag - Nintendo DS. Nu ligger han i sängen & spelar för glatta livet efter sin vanliga kvällsdos av Cityakuten. Så söt.
Jag får troligtvis smygspela när han sover, övrig tid lär den vara upptagen :D

Har roat mig mig ett par omgångar betapet istället, vilket inte är helt fel, dock roligare när man spelar med vänner. Apropå det Elliebellie, det var längesen sist. Vi måste ta en maratonkväll snart.

Nu tänker jag borsta tänderna och krypa ner i sängen bredvid sötisen för att fortsätta läsa min bok.

Paket

Jippie, idag kom kläderna jag beställt från både H&M och Ellos.
En fin höstjacka, en snygg tunika, ett par byxor, två linnen, vantar & sen hade de skickat en  tröja i fel storlek - 36/38. Hmm, hur mycket jag än går ner i vikt så kommer den aldrig att passa *asgarv*
Orkar inte skicka tillbaka den, kostade nästan ingenting, så jag får ge den till nån liten människa istället :)

Nu ska jag spana in Roomservice. Gotländska är sexigt, hehe.

Stavat

Sisådär, jag har varit duktigt & kört 45 min stavgång. Det ser kanske töntigt ut men stavgång är faktiskt riktigt bra, det känns verkligen i armarna.


Läser: Rovfåglarnas tid av Elisabeth Nemert. Jag är en riktig sucker för historiska romaner, speciellt när de kryddas med romantik.

Lyssnar: På min fina MP3 spelare jag fick av älsklingen i födelsedagspresent. Hur bra som helst. Den är just nu fylld med bl.a. Kaizers Orchestra, Morrissey, Hello Saferide, Anna Ternheim, Kyuss, Katatonia och min nya favorit Takida. Förresten fick jag konsertbiljetter till Kaizers i födelsedagspresent av världens bästa älskling.  Norsk zigenarpunk, hur bra som helst. Jag längtar till 17/11.

--------------------------------------------

Jag vill ha paket från CDON nu *putar med underläppen & ser trulig ut*

Förresten....

...älsklingen har fått sin lägenhet såld. Tjoho :)

Mat och sånt

Bulgur smakar som ris fast ändå inte, uttalade min man när vi åt alldeles nyss. 
Jag är böjd att hålla med. Det måhända vara supernyttigt med lågt GI, jag föredrar ändå couscous, men det är säkert en vanesak. Jag får jobba lite på det helt enkelt.

Det är iaf roligt med variation. De senaste 6 veckorna har vi lagat mat efter nya recept nästan varje dag, med oftast väldigt lyckat resultat. "Viktklubba" är bra, speciellt när vi gör det båda två och kan sporra varandra. Totalt 8,6 kg ner än så länge *nöjd*

Dessutom startade en stegtävling igår på jobbet som pågår i 3 veckor. Den person som gått mest steg under den tiden vinner en Hotelnatt för två samt det lag om 4 som sammanlagt gjort bäst ifrån sig får en hotstonemassage. Jag vill ha massagen! I need it! :D
Så nu springer nästan alla på jobbet omkring med stegräknare och går en liten omväg till/från toa osv *ler brett*

Jag borde masa mig ut & gå lite nu trots att Nina inte kan vara med. Hon är visst på sjukhuset. Jag vet att Nina mådde dåligt tidigare idag men inte att det var så illa *orolig* Jag hoppas allt går bra...



Vänskap

94672-4

Titta vad jag hittade. Undertecknad & Elliebubban som vrål"sjunger" på midsommar.

Jag saknar dig gumman! Varför bor du så långt bort? Hmm, jag vet att det var jag som flyttade men iaf *muttrar*


Måndag

Måndagar är inte min favoritdag. Jag gillar mitt jobb men vissa dagar skulle jag klara mig utan. Måndagar brukar vara en sån dag.

Hmm, det svider på mina fingrar. Hacka chili med söndertuggade nagelband är definitivt inget jag rekommenderar, aj aj.
Couscous är min nya matfavorit. Det är så gott, oförskämt enkelt och smidigt samt fungerar till nästan allt.  Mumsiga saker som går fort är bra för en latmask som mig.

Nu är det dags att planera menyn för resten av veckan och skriva inköpslista. Jepp, där snackar vi vuxenpoäng i mängder :D


Pust

Jag kom precis hem efter en 40 minuters promenad. Vi gick borta vid Kransmossen, ett jättebra område nära mig. Tog 2,9 km först och sen 1 km rundan. Nästa gång blir det 4,5 km på en gång.

Ska strax hoppa in i duschen och sen förbereda middagen. Det blir rosépepparfilé med ugnsbakade rotfrukter, mumsigt värre.


Duktig

Ok, jag har inte varit ute och gått än men det beror på att vi städat ,så jag känner mig minsann rätt duktig ändå. Nu sitter jag och väntar på att Nina ska bli klar med maten så att vi kan knyta på oss träningsskorna & bege oss ut tillsammans. Det är lättare när man är två.

Hmm, sen har jag fallit för frestelsen och beställt böcker från CDON...fast jag var inte ensam. Älsklingen beställde också lite saker. Tihi.


Blää

Jag skrev precis ett långt inlägg men så försvann det *snyftar*

Nåja, en kort sammanfattning:
* Dubbade kineser gör ingen lycklig. Hade Iron Chef på i bakgrunden med amerikaner som dubbade kinesiska kommentatorer och diskuterade hur smaskigt nudel- och hajfensfyllning lät. Troooligt.

* Gårdagkvällen hos Fredriks föräldrar blev lyckad. God mat, trevligt sällskap och gott vin. lyckad kombination. Stackars älsklingen som körde bil & var nykter, skämdes dock lite när hans mor & faster blev lite på örat. Jag tyckte mest det var kul att de släppte loss och bjöd på sig själva.

* Nu är hösten här med klassiskt Boråsväder, dvs regn. Det är dock för närvarande uppehåll och jag funderar på att ge mig ut och promenera. Det behövs efter gårdagens frossande. Tilläggas ska att jag och Nina faktiskt trotsade regnet och gick 45 min igår.  

* När det gäller F´s gamla lägenhet ser utsikterna lysande ut. Det är än så länge två stycken som är köpsugna och ytterligare en som ska kika på den idag. Ska bli skönt att slippa betala för något som ej används och skala ner kostnaderna ytterligen. Snart kan vi börja spara till Italienresa. Rom nästa år, eller vad säger du Elliebellie?


Uppdatering

Ja, jag är en dålig människa..eller iaf en mycket dålig bloggare. Jag har så många ursäkter till att jag inte skrivit & alla är ungefär lika dåliga :)

Fred och jag tittade på repriser av brittiska "Stilpoliserna" efter vår frunch idag. Eller snarare, jag slog på kanal 5 & behöll fjärren så att F inte hade något val, det vill säga ungefär som vanligt *fnissar*.
Aj löv Trinny and Susanna. De är sådär ljuvligt omtänksamt elaka.
Hursomhelst, F kom precis ut ur duschen och sa sig vara i behov av de två brittiska stilkvinnorna för att han inte har några kläder. Jag är böjd att hålla med. Hans garderob består till merparten av t-shirts, varav mängder av dem är gamla mer eller mindre urtvättade obskyra hårdrocksbandtröjor, samt ett gäng jeans med dålig passform. Sorry darling, but that´s a fact  *puss*

Min garderob är heller inte tillfredsställande. Underligt det där med att garderoben alltid är knökfull men att jag trots detta aldrig har något att ta på mig. Mysko värre. Men det ska rådas bot på den saken. Jag har nämligen beställt lite nytt från H&M och Ellos. Nätshopping är underbart och enkelt (vilket kan göra det farligt).

Idol. Markus  var sötast (så klart) men tragiskt nog var Danny bäst igår. Han som jag inte ens gillar *muttrar missnöjt* Linda och Cissi behöver skärpa sig och nästa vecka måste helt enkelt den där så kallade "Snygg-Erik" åka ut. Han slaktade Håkan Hellström och det trodde jag var omöjligt med tanke på hur usel Håkan är i original.
Nu till den viktigaste frågan, när kan jag få möjlighet att rösta hem Clabbe? Han kallade för fan Ebba Grön för progg! Om Thåström varit död skulle han vridit sig i sin grav.

Hmm, snart dags att åka till "svärföräldrarna". F´s mamma fyller 55 så det blir lite kalulas. Läge att piffa lite nu kanske...