Ett steg närmare hallrenovering

Idag beställde vi golv till hallen. Ett skiffermönstrat laminatgolv från Tarkett:
image127
Ett tag var vi inne på att lägga klinkers men det blir för dyrt och omständigt. Smidigare med laminat & detta golv tyckte vi båda var riktigt snyggt. Golvet kommer passa alldeles utmärkt i hallen.

Dessutom hade vi turen att hitta en enfärgad tapet båda två tyckte om. Det fanns ingen bild av den på hemsidan men tapeten är grå med nästan lite struktur i. Svårt att förklara men den är iaf väldigt fin. Kostar 359:- rullen men det blir inte så farligt med tanke på att hallen inte är större än drygt 10 kvadrat.

Sen gäller det bara att hitta tiden till att göra om. Underarbetet lär ta sin lilla tid med tanke på de fejkade påklistrade panelgrejerna på väggarna *pustar*. Dessutom ska städskrubben bort för att istället ersättas av lösa garderober.

Hmm, börjar bli dags att fundera på nya tapeter till sovrummet också eftersom det blir nästa projekt :D

Frisera mera

Jag är i akut behov av en klippning.
Var evigheter sen nån sax fick närma sig mitt hår (undantaget när jag själv klippte lugg vilket var sisådär smart) och det syns verkligen. Har dragit mig för att boka en klipptid eftersom det inte känns bra att sitta där & vara jätteyr. Idag känns dock min yrsel lite bättre *ta i trä* & jag vågar mig nog på ett försök.... :)
Ska nog låta dem brottas med mina buskiga ögonbryn oxå, sånt är jag så dålig på att fixa med själv.Vill ha saker :)

Här kommer ett litet collage med saker jag tycker om och vill ha *ler*


image126


Visst är badkaret fullkomligt underbart? *drägglar*

Slutat hålla andan

Mormor är på bättringsvägen. De första riktigt kritiska 72 h är över & hon har lyckats klaga på såväl, maten, kaffet, sällskapet & sängen *ler* Mormor hämtade sig förvånansvärt bra, det enda är att hon inte verkar få tillbaka synen på ena ögat. Nu håller hon på med nån form av "komma-igång-terapi aka sjukgymnastik" på sjukhuset och får förhoppningsvis komma hem om två veckor. Skönt!

Jag har blivit sjukskriven heltid igen denna och nästa vecka. Min yrsel vill inte släppa & jag är vansinnigt trött. Sov hela eftermiddagen igår fram till kl 20:00 & somnade igen vid 01.....min kropp vill inte vara vaken. Helt galet.

Stroke

Mormor har fått en stroke.
När det ringde från Örebro vid 07:20 imorse trodde jag att det hänt morfar något. Han har varit ganska dålig till ifrån rätt länge nu så jag fick en chock när morbror svarade & berättade att mormor fått en stroke.
Det är så frustrerande att sitta 30 mil bort och inte kunna göra något. Jag väntar just nu på att Fredrik ska komma hem från jobbet så att vi kan åka. Har dessutom vansinningt dåligt samvete för att jag inte ringt & pratat med dem på evigheter. Tänkte på det senast igår men kände mig för trött...skit. Världens sämsta barnbarn det är jag det.

Pratade precis med syrran. Hon & mamma hade varit inne hos morfar en stund och dessutom hälsat på mormor.
Läkarna kunde inte ge några direkta besked. Det kan gå så illa att hon aldrig får komma hem eller så klarar hon sig men fortsätter vara svårt förlamad. De första 72 h är avgörande, så det enda vi kan göra nu är att vänta.
Det får bli ett besök på USÖ redan ikväll och sen måste vi titta förbi morfar. Stackars, hur ska han klara sig.....

Faan, faan...helvetes jävla skit!

Yr i bollen

Jag är trött på att känna mig åksjuk nu. Har haft yrsel sedan förra måndagen då jag blev illamående av yrsel & spydde.Går runt & känner mig konstant åksjuk, har emellanåt svårt att fokusera blicken & hålla balansen sedan får jag riktiga yrselanfall med jämna mellanrum.
Att böja sig ner & ta på skorna är en riktig pärs, samma sak att lägga sig ner & röra mig i sängen är karusellframkallande *pust*

I måndags beslöt jag mig för att ringa vårdcentralen eftersom det kändes lite olustigt att ha haft yrsel i en vecka.
Den danska läkaren kikade lite i mina öron, tog blodtryck & blodprover (vilket det sistnämnda alltid är lika spännande eftersom jag är svårstucken. Tredje gången gillt fungerade inte på mina armar så de fick sätta en nål i handryggen, det är inte skönt) som inte visade nåt. Läkaren ryckte lite på axlarna & sa att det nog var en infektion. Han bad mig dricka mycket vatten så skulle det nog gå över på ett par dagar. Tss...

Igår ringde jag sjukvårdsrådgivningen. Tänkte att de kanske kunde ha nåt förslag på vad yrseln beror på.  Dessutom är det skönt att få höra det förklarat på svenska :D
Sjuksköterskan började med stress (allt kan visst vara stressrelaterat nuförtiden *ler) & tyckte sen det lät som jag hade någon virusinfektion på balansnerven. När jag frågar hur länge yrseln isånafall kan sitta i & om det är något man kan göra får jag till svar "Den kan sitta i flera månader & inget kan göras". GAAAAAHHHHH
Om det inte släppt till på måndag är det jag som ringer vårdcentralen igen. Jag tar inte mer skit!
Jag har inte tid med sånt här nu när vi är mitt i växelkonsolideringen på jobbet.