Dagens Spotifymix - uppdaterad

Tori Amos - Crucify
Jeff Buckley - Last Goodbye
Markus Krunegård - Stjärnfallet
Radiohead - Street Spirit
Tristan Prettyman - Shy That Way
Adiam Dymot -Memory Loss
Frou Frou - Breathe In
Razorlight - Wire to Wire
Beth Orton - This One´s Gonna Bruise
Eskobar feat Heather Nova -Someone New
Tim O´Reagan - These Things
White Lies - Unfinished Business
Lamb - Gorecki
Morcheeba - Trigger Hippie
Kleerup feat Lykke-Li - Until We Bleed
Teitur - One and Only
Anna Ternheim -What Have I Done
Whiskeytown - Easy Hearts
Beck - Already Dead




spotify:user:sometimes_always:playlist:05ECX7BlUR9cdYr2r3Ksgb

Slapp helg

Vi har haft besök av världens bästa Johanna med familj. Dante, 10, månader sprang runt som bara den. Hur söt som helst lilla skrutten. Igår var det mest mys med mat, vin och så försökte vi oss på att spela Little Big Planet med 4 spelare. Jisses, det var ingen lek. Idag har vi varit en sväng i Gällstad och knallat runt på Knalleland innan de åkte hem till Karlskoga igen. Blev helt tyst och tomt här utan Dante som springer runt, drar ut böckerna ur bokhyllan och äter upp tidningar *ler brett* Tack för besöket, hoppas vi ses snart igen! Kraaaaam

Jag har även hunnit med att hämta ut mitt paket från H&M. Är himla nöjd med mitt inköp av matta. Vi behövde en matta att lägga i hallen utanför toletten, klickgolvet uppskattade inte våta fötter nämligen. Hittade denna som var perfekt i alla avseenden - storlek, utseende och pris. Nu behöver jag bara investera i sån där "anti-halk-lägga-under-mattan-stuff".



Utmaning från Flisan

Jag har visst blivit utmanad...

Regler:
Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

1. Jag är en inredningstok - läser mängder med inredningsbloggar & gillar att kolla inredningsprogram på TV. Planerar & fantiserar just nu om vår blivande vardagsrumsrenovering.

2. Tragiskt nog är jag en inbiten nagelbitare.

3. Ska försöka skaffa mig en ny vana denna månaden med hjälp av Friskis & Svettis. Tro´t eller ej *ler brett*

4. Jag ska även försöka behandla mig själv som jag behandlar andra. Tack Helena för de visa orden & allt annat!

5. Tycker att ett hem inte är komplett utan böcker. I alla fall inte mitt hem.

6.
Betapet-beroende.

7. Börjar bli allt mer studentkårsaktiv. Arbetsmiljönämnden samt Forsknings & Utbildningsrådet - here I come. Om ingen annan är sugen vill säga...Det visar sig när valberedningen sagt sitt.

8. Letar med ljus & lykta efter deltidsjobb. Livet som student är roligt & givande men ack så fattigt *ler*


Jag utmanar ingen utan den som är sugen får gärna haka på.

Tjoho

Omtentan är äntligen avklarad och denna gången är jag nästan helt säker på att jag fixat den! Med lite tur kanske jag trillar över VG-gränsen.

Efter tentan satt vi ett gäng från klassen och gick igenom frågorna över en kaffe. Nästan alla kände sig mer nöjda med upplägget för denna tentan. Sedan gick jag & Sofis till ICA, jag åkte hem, lunchade, plockade ur diskmaskinen, tömde tvättmaskinen och sista-minuten fixade rekryteringsplanscher till Depom (festföreningen) innan det bar av  till skolan igen. Träffade Helena, satte upp planscher, tog en kaffe och sen började del 2 av utbildningen i Ansvarsfull Alkoholservering.

Kvällen avslutades sedan hemma hos Seb i hans nya lilla lägenhet tillsammans med Helena & Sofis. Seb bjöd på te & macka & vi pratade/skrattade i munnen på varann rätt länge *ler brett*

Nu ska jag strax krypa ner i sängen och läsa något icke-studierelaterat innan det är dags att försöka sova.




Imorgon bär det av till Karlskoga *längtar* och dubbelt födelsedagsfirande. Jippie!



Fullproppad huvud

Jag började dagen med att dricka kaffe och mingla med Helena innan det var dags för genomgång av de olika inriktningar vi har att välja på till nästa termin. Den informationen gjorde mig mer förvirrad än jag var innan.

Vi har att välja mellan fyra olika inriktningar:
  • Arbetsvetenskap
  • Pedagogik
  • Sociologi
  • Psykologi
Jag är väldigt intresserad av psykologi men lutar nog just nu mer åt att välja pedagogik eller kanske sociologi och sedan komplettera med kurser i psykologi. Vi har nämligen 15 valfria poäng att fördela hur vi önskar den sista terminen.

Resten av denna dag har tillbringats med att plugga inför morgondagens omtenta. Först i skolan med några klasskamrater och sedan hemma. Nu är mitt huvud fullproppad med psykologiska och filosofiska teorier samt massa annat tjafs. Tror jag har hyfsad koll på det mesta. Jag hoppas att det inte försvinner i natt när jag sover, iofs
så känns det just nu som om mitt huvud skulle kunna explodera av allt jag tryckt in.

                         


Ska krypa ner i sängen och läsa nåt avkopplande innan jag somnar. Håll tummarna för mig imorgon mellan kl. 9-12.




Dagens Soundtrack

Antony & the Johnsons - Hope There´s Someone
Coldplay - Fix You
Fiona Appel -Paper Bag
Radiohead - Fake Plastic Trees (acoustic version)
The Suede - Animal Nitrate
The Bravery - An Honest Mistake
Dirty Pretty Things - Bang Bang You´re Dead
Caesars - Over ´fore It Started
I Are Droid - Before the Fall
I´m From Barcelona - Treehouse
Keane - Everybody´s Changing
Audioslave - Be Yourself
Edie Brickell & New Bohemians - What I Am
Tv on the Radio - Wolf Like Me
Firefox Ak vs Laid - Once I Was Like You
Verbena - Into the Pink
Badly Drawn Boy - Promises
White Lies - To Lose My Life
Marcy Playground - Sex and Candy
I Am Kloot - Proof
The Jesus and Mary Chain - Just Like Honey
Newton Faulkner - Teardrop
Kleerup feat Lykke Li - Until We Bleed
We Are Scientist - Nobody Move, Nobody Get Hurt
Silverbullit - Knucklebuster
John ME - Love is My Drug












Inredningsfantasier

Vi fick ju ett golv i julklapp av Fredriks föräldrar. Det är ett vitt skeppsgolv, jättefint men jag skulle inte ha köpt själv. Hur som helst, gratis är gott och det kommer passa bra i vardagsrummet. Eftersom jag som fattig student inte har pengar att avvara till renovering så har "svärföräldrarna" även erbjudit sig att låna ut pengar till tapeter. Jag har efter mycket om och men svalt min stolthet och förlikat mig med tanken att acceptera hjälp.

Vi har kikat lite på tapeter och mer eller mindre bestämt oss för en randig tapet från Midbec som fondvägg (den går i brun-grön-beiga nyanser) alternativt en från Intrade kollektion Grand Cru i enbart "jordiga" nyanser. Till det ska vi försöka hitta en matchande enfärgad tapet.


Intrade Grand Cru


För att krångla till det ytterligare så är vi sugna på att ha en tapet till. Nämligen en från Decor Maisons kollektion Impala. Vi planerar att ha en liten "barhörna" (man måste kompromissa i ett förhållande - Fred vill ha en bar...jag har fått improvisera fram något som gör mig nöjd, för en klassisk bar kommer inte in här). Den hörnan kan vi tänka oss att markera med den här "konstlädertapeten". Så tuff, det ser ut som tapeten har sömmar men det är bara en illusion.



Decor Maison Impala - bild lånad från fixa&dona



Rekrytering - check

På förmiddagen idag gjorde vi sista seminariet på rekryteringskursen. Vi hade en ny idag lärare som  nyss börjat på HB. Hon var en frisk fläkt jämfört med en del av de övriga lärarna vi haft. Ny och ny förresten. Hon har jobbar på Cambridge och studerat  forensic interview - med intriktning mot barn. Mycket fascinerande. Seminariet gick bra, vår lärare ställde frågor och visade sig allmänt intresserad vilket vi inte varit vana vid.

Efter lunch var det dags för examination/opponering på projektarbetet. Då återgick allt till sin vanliga ordning då den gamla vanliga läraren (som dessutom är kursansvarig) verkade helt ointresserad och närapå somnade (vilket han faktiskt har gjort vid ett par tillfällen när vi haft seminarier). Hur som helst tyckte jag att hela seminariegruppen hade gjort bra ifrån sig. Vi fick vettiga frågeställningar som jag anser att vi bemöte på ett bra sätt. Detta var ett litet arbete men det känns bra att få ha övat på opponeringsdelen inför framtida arbeten. Nu är det bara att vänta på domen om arbetet och den individuella inlämningsuppgiften får godkänt från Mr ZzzZzZZzZzz *ler brett*

Torsdag 9-12 är det omtenta. Om Mr Snark (ja vi hade honom som kursansvarig i förra kursen också...& kommer ha i nästa med. Jippie!) inte ändrat upplägg helt och hållet så kan jag nog klara av det denna gången. Försöker iallafall gå in med den inställningen, vilket jag inte gjorde sist *ler*





Alla <3 dag

Den här dagen började bra. Min älskling beodrade mig att ligga kvar i sängen medan han gick ut i köket och grejade. Sen fick jag frukost på sängen, fattiga riddare. Gulligt av honom.

Nu har jag tagit en pluggpaus, min snorinpackade hjärna klarar inte av att koncentrera sig allt för långa stunder i taget *ler*

I eftermiddag åker vi till Fristad för att fira "svärfars" födelsedag. Det där med present är ju alltid lite klurigt, i alla fall för bröderna Persson, så de enades om att vi ska bjuda ut föräldrarna på middag. Efter lite övertalning lyckades jag få bröderna att ändra sig från
Oliven till La Copita, varav det sistnämnda inte bara har bra mat utan även utmärkt service.

Lite ynklig

Jag har inte varit på topp de senaste dagarna. Känner mig lite ynklig, ungefär som det ligger nåt ondskefullt i min kropp som bara väntar på att få bryta ut. Jag har inte tid att må dåligt nu, måste plugga järnet till nästa veckas omtenta. Nåja, det ordnar sig nog.


Tävling hos bloggen Pink Friday

Lisa på bloggen Pink Friday gör underbara färgsprakande och underfundiga illustrationer. Just nu har hon en tävling där två lyckliga vinnare kan få tre var av dessa illustrationer.

Jag är inte den som brukar vinna nåt med tänkte prova iallfall så håll tummarna *ler brett*

Titta vad fint

Världens underbarast Ellie har hjälpt mig att piffa till bloggen. Kolla vilken tjusig header jag fått.
Tack Elliebelliebubban, du är bäst! Luv u!

Idag har varit en lång dag och morgondagen blir ännu längre.
Jag har varit igång sedan kl. 7 imorse. Började med att greja lite på projektarbetet. Kom till skolan kl. 10:00. Satt med gruppen till kl. 14:00. Fortsatte att fila på projektarbetet 50 min till. Sen var det dags att börja med förberedelserna inför STARK-dagen. Har förflyttat möbler från ett ställe till ett annat. Pusslat för att få plats med alla stolar och bord i korridorer och skrymslen, så de ej är i vägen för mycket. Efter det har vi byggt montrar till företagen som kommer och rullat ut illaluktande röda mattor. De fullkomligen stank ammoniak. Antagligen har skiten blekts först och sen färgats röda. Urk.

Nu ska jag strax komma igång med att fixa iordning det sista till morgondagens intervjuseminarium min grupp ska ha. Jag ska ju vara STARK-värd, så får gå med på en annan grupps seminarie på fredag.
Sen behöver jag bestämma mig för vad jag ska ha på mig på banketten imorgon kväll. Måste packa väskan ikväll med allt jag ska ha med mig, eftersom vi ska vara på skolan redan 7:30. STARK slutar 16:00. Sen ska vi riva allt vi byggt upp och hinna fixa iordning oss till banketten kl. 20:00. Pust. Risken finns att jag somnar med huvudet i maten :D

Nää, sluta svamla & börja jobba...igen *ler brett*