Sammanfattning av de senaste dagarna

Jag förstår inte riktigt vad tiden tar vägen. Dagarn bara rinner förbi.

Lördagen tillbringades i Göteborg. Vi började med ett besök på
Dolores där jag inhandlade en "Roy, the Toxic Boy" och en stor Lenore docka i vinyl. Me like toys *ler brett*Efter det åkte vi till Ikea och shoppade loss förvaringsprylar till stora garderoben i hallen och passade på att käka lunch. Eftermiddagen avslutades med ett biobesök. Vi såg den senaste Studio Ghibli filmen "Ponyo". Söt, charmig och helt underbar. Jag är svag för Hayo Miyazakis filmer. Ponyo var mer riktad till de yngre än hans tidigare verk och tilltalar nog en bredare massa än vanligt.

Söndagen var inte lika underhållande. Den handlade om organisera mera och sanera lägenheten. Nödvändigt men inte så skoj. Jag vinkade hej då till massa skräp och kan nu faktiskt gå in i garderoben igen, kors i taket.

I måndags var det en del slappande, besök på Knalleland med Helena och för-FUM, vilket det sistnämnda gick oförskämt smidigt.

Gårdagen tillbringades i skolan från 9:30-18:00. Den nya kursen "utvecklings- och personlighetspsykologi" körde igång med en heldag. Vi fick information om examinationen, som är ett grupparbete med riktigt roligt upplägg. Sen var det dags för kårstyrelsemöte som jag efter två timmar smet ifrån för att vara shoppinghjälp till Fred men även så att vi kunde handla mat.

Idag är planen att jag ska plöja igenom boken "Ungdomar och identitet". Jag är klar med 3 kapitel av 9 så jag tycker mig vara förtjänt av en liten paus. Måste vila en stund för jag är galet trött. Istället för att somna snortidigt på kvällarna (vilket jag i princip gjort varje kväll nu under 5-6 veckor) har jag de senaste dagarna haft svårt att somna över huvudtaget, vilket är ganska utmattande.

Sötaste systerdottern

Min älskade lilla systerdotter Vilda är så söt. Hon har plockat ihop en låda med saker till bebisen och funderar till och med på att lägga med en Spindelmannen-affisch (det är hennes nya stora idol).
Tydligen sitter Vilda i badbaljan nu, som hon växt ur för länge sen, och testar bebisvattenleksaker. Allt för att kolla så att det inte är grus och sten i dem som bebisen kan få i munnen. Hur gulligt är inte det på en skala?!


Bilder lånade från systerysters fejsbook :P

Idag var det dags för terminens första tenta. Om vi säger så här, jag hade redan innan skrivit upp omtentan i min kalender. Två veckors introduktion, graviditetsbesked och sjukdomar har bidragit till minimalt med pluggande. Om jag har tur skrapade jag kanske ihop 2-4 poäng....20 är godkänt *ler snett* Inte bra men nästa kurs har vi ingen tenta utan examination så det löser sig nog. Jag & Helena har kommit överens om att bli duktiga studenter igen nästa kurs.

Förkylningen fortsätter att frodas. Nässprayen är min bästa vän just nu. Bläää.

Nästa kurs börjar inte förrän på tisdag men jag har en del planerat ändå. Imorgon eftermiddag är det ordförandemöte på kåren. Dessutom ska jag hinna fixa dagordning till stormötet och kika igenom stadgarna en gång till. På måndag ska vi har för-FUM och gå igenom alla handlingar innan fullmäktigemötet senare i veckan.

Helgen blir förhoppningsvis relativt lugn. Planerar en tripp till Göteborg på lördag. Eventuellt ska Fredrik göra det där fallskärmshoppet han fick i 30-års present. Bättre sent än aldrig *ler brett* Dessutom ska vi ta en tripp till IKEA. Måste inhandla lite stuff så vi kan organisera upp stora garderoben i hallen (som just nu är ett av de värsta katastrofområdena i lägenheten). Vi måste även ta tag i att städa lägenheten. Ser ut som hej kom och hjälp mig. Ingen av oss har orkat ta tag i nåt så allt har mer eller mindre förfallit.


Ynkligast

I helgen slog det till och jag fick en elak dunderförkylning. Inom loppet av två månader har jag lyckats vara magsjuk (spydde inälvorna ur mig), få maginfluensa (diarré är INTE roligt), bli gravid (vilket iofs inte är en sjukdom, däremot har det haft vissa mindre käcka "biverkningar" som illamående, humörsvängningar, absurd trötthet, sömnsvårigheter...) och nu senast som ett brev på posten kom förkylningen lagom till torsdagens tenta.

Tycker att jag minsann har rätt att tycka lite synd om mig själv. En stund åtminstone *ler*


Imorgon börjar tentapluggandet på allvar, bättre sent än aldrig *ler trött* Dessutom ska vi i Mopeds styrelse luncha med rektorn.

Idag fick jag en väldig fin present dock som piggade upp mig en hel del. Tant Elliefanten skickade en supersöt body. Titta här:


Nu ska jag softa framför tv:n en stund. Nåt skit hittar jag väl att zappa mellan innan det är dags att försöka sova

Första besöket hos barnmorskan...

...gjorde vi idag. Efter en någotsånär kvalificerad gissning kan jag vara i vecka 10+4.

Nu kan jag knappast förneka det för mig själv längre att det faktiskt bor ett litet "kräk" (ja det är arbetsnamnet för närvarande) i min mage.

Nästa besök är inbokat den 2/10. I vecka 18 är det aktuellt med ultraljud. Först då får vi veta om jag nu varit så regelbunden som jag trott *ler brett* Här kan man tala om noll koll men tack vare att Ellie så snällt skrev upp när jag hade min mens i april så kunde vi räkna ut veckorna någotsånär i alla fall.

Efter besöket kikade vi in på barnaffären som så strategiskt ligger i hörnet när man kommer ut från barnmorskan. Klämde & kände lite förvirrat på barnvagnar gjorde vi och tittade på massa andra märkliga saker. Jag måste prata med systeryster & se vad de har som vi kan få/låna. Spjälsängen vet jag att vi får låna.

Just nu sitter jag på skolan. Borde plugga lite tills det är dags för FUM-utbildning (Inför Studentkårens fullmäktige) men har svårt att hålla fokus. Kikar väl igenom informationen jag fick med mig så är det gjort åtminstone.


...


Överraskning...

...har blivit levererad.

"Här får du en grej, du inte hade väntat dig" :)

Overkligt

Saker & ting känns märkligt nu...