Tiden bara rinner förbi

Jag har som vanligt prioriterat annat än att blogga. Skola, jobb och "dunka box" *ler brett*

Är nu i v 28+3


Mamma: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Busbebben: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.
Från Familjeliv.se


Jag varit hos barnmorskan idag. Ska dit och lämna urinprov igen nästa vecka eftersom jag ligger på gränsen vad gäller blodtryck och äggvita i urinen samt att jag haft lite huvudvärk. Det är tydligen misstänkta symptom på havandeskapsförgiftning. Å andra sidan har jag inte samlat på mig nån vätska utan jag har gått ner 1 kg sen sist (bisarrt jag vet). Inte heller har jag ont i övre delen av magen eller flimmer för ögonen så just nu verkar risken vara minimal. Fast det är bra att de har koll, better safe then sorry. Allt annat verkar som det ska och hon tyckte jag såg ut att må bra.

Vi har kommit in i en TV-serie period här hemma. Tittar på The Big Bang theory, American Idol & Dollhouse för närvarande. Framöver blir det nog Castle, nya V och Spartacus.

Förövrigt så har Göran "rymt". Han försvann natten mellan fredag till lördag. Någon (jag nämner inga namn men harklar mig och tittar menande åt sambons håll) stängde inte in till terrariet ordentligt när det byttes vatten. Göran såg sin chans till äventyr och drog. Vi har systematiskt vänt upp och ner på hela lägenheten flera gånger sedan dess men inte hittat honom någonstans. Inte faan kan man ropa på eländet heller...*suckar*Nu börjar jag bli orolig för stackaren. Han är växelvarm och måste alltså förlita sig på omgivningen för att kunna hålla värmen. Misstänker att han ligger hopkrupen nånstans i ett dvalaliknande tillstånd helt kall. Dessutom behöver han dricka vatten. Lille plutten.
Tillbaka till verkligheten

I måndags var första dagen tillbaka på skolan. Satt i bibblan med gruppen och sammanställde gruppexamination på förmiddagen innan det var dags att skicka in det kl. 12:00. Jag smet dock tidigare för att jobba lite.

Idag hade vi första föreläsningen för i år, vilket var sista föreläsningen på kursen i Socialpsykologi. Bertil, som är sociolog, pratade om sociologernas synvinkel gällande just socialpsykologi, vilket skiljer sig en del mot psykologernas. Intressant föreläsning av en bra lärare. Synd bara att så få i klassen släpat sig dit. Pinsamt att vi av totalt cirka 30 personer endast var 8 st där.
Efter lunch i Rabalder med Helena så hängde vi en stund på kåren. Skönt att komma tillbaka i gamla gängor igen *ler brett*

Jag har insett att det faktiskt inte är så himla långt kvar tills jag ska gå hem och starta min mammaledighet. Har lämnat in ansökan om studieuppehåll till högskolan och det gäller fr.o.m 31/3. Fick inkomstpapper från min arbetsgivare idag som ska skickas in till försäkringskassan, sen måste vi flytta över dagar, fylla i mer papper till försäkringskassan om mina studier, anmäla föräldraledighet via försäkringskassans hemsida, gå på föräldrakurser, anmäla faderskap, komma ihåg att ansöka om tillfällig föräldrapenning för Fredrik när bebben kommer.... Jisses det är inte bara det där med att skaffa barn. Har organiserat upp mig och gjort en excelmall där jag fyllt i allt som ska göras & kan boka av när det är klart. Allt för att gravidhjärnan inte ska glömma nåt viktigt.

Jag har säkert lyckats missa nåt iallafall men det ordnar sig nog.

Nu är jag i v 26+1
Jag har börjat få krypningar i benen, vilket märks mest om natten. Försöker sova med benen på en kudde vilket hjälpt lite. Nu syns det verkligen att det bor en bebis i magen, jag ser inte bara tjock ut längre. Jag känner dessutom bebben röra sig en massa mer eller mindre hela tiden. Fredrik kan dock inte känna något utanpå ännu. till hans stora besvikelse. Foglossning har börjat så smått men är inget som gör direkt ont än *ta i trä*

Bebis

Nu väger bebisen ungefär 850 g och är 23 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibell. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata.

från minbebis.com