Det bidde nedsläpp på den åttonde dagen

Jepp i måndags den 26/4 kl. 12:18 såg Nils Dexter Blomberg dagens ljus. Han vägde 3750 gram och var 51 cm lång.

Jag fantasierade om knark ett tag men klarade mig på en stunds badande samt lustgas/syrgas, dessvärre utan några roliga effekter annat än massiv trötthet. Jag som sett fram mot en & annan lustgashallis samt kläckandet av lite knasigare kommentarer än vanligt *flinar* Lite värkstimulerande dropp fick jag i slutet och med hjälp av vår fantastiska BM Annika så kom han äntligen ut vårt lilla underbara underverk. Väl värt varenda värk & smärta.
Jag hade nåt bakterie (GBS) som tydligen finns hos 1/3 av alla gravida och det i kombination med lång vattenavång utan värkar gjorde att vår plutt fick åka till neon för provtagning och övervakning. Allt för att hålla koll så han inte drog på sig en infektion. Bra att de tar sitt jobb på allvar men sorgligt att inte få ha vår snutt hos oss...


En lite trött och omtumlad pappa med Dexter på förlossningen.
Mamma såg ut som ett vrak och blödde ner allt så inga bilder togs på mig, praise the lord :P


Snutten fick permis från neo efter en och halv dag och fick bo med oss på BB istället. Då ersattes sjukhusdressen av fina, egna kläder.


Dexter sover gott i sin sjukhussäng.


Mamma är fortfarande ett vrak men här ser Dex så söt ut så det kvittar *ler brett*


Här är vi hemma och han gäspar gott i vaggan lille snutten

BF + 8

Jag har haft värkar sen kl. 03:00 med ungefär 5 min mellanrum och nu börjar de göra riktigt ont. Ska försöka hålla mig hemma så länge som möjligt, vill inte behöva hänga på förlossningen i evigheters evighet.

Vi har precis ätit lite frukost, vilket lät bättre i teorin än vad det kändes i praktiken men kan vara bra att få i sig nåt iaf.

Bisarrt att det där vi väntat på i vad som känns som en evighets evighet börjar närma sig. Ska bebben verkligen komma ut snart? Är vi redo?

BF + 7

Jaha imorse så gick visst vattnet, eller en del av det åtminstone. Inga värkar men vi fick åka in till förlossningen på undersökning iaf. Har fått en tid hos specialistmödravården kl. 10:15 imorgon.

Om jag inte får några värkar så sätter de igång mig inom 48-72 timmar, lite beroende på hur bebben mår. Än så länge verkar allt ok därinne iaf och jag har bara fått lite mensvärksliknande smärtor igen. Så nu väntar vi...

BEBBEN, KOM UUUUUT!

BF + 6

Än så länge ingen bebbe.

Igår fick jag dock nån brun-rosa färgad flytning så det kan ju vara tecken på att den där slemproppen börjar ge med sig. Jag börjar få rejäla sammandragningar, även om de inte gör direkt ont.  Har lite mensvärks/håll-liknande ont i magen och har antingen mer flytningar än tidigare alternativt att det börjat läcka lite fostervatten. Det är väl alltid en början antar jag...*noll koll*

Får väl se om bebben vill kika fram inom de närmaste dagarna *håller tummarna*



Jag har tillbringat större delen av dagen med Linda. I förmiddags åkte vi runt på lite olika loppisar. Jag hittade inget men var skoj att kika iaf. Sen har jag hängt hemma hos henne, busat med Gus och slöat. Vid femsnåret plockade Fredrik upp mig och vi åkte till BK för en burgare eftersom ingen av oss orkade engagera sig i att laga nån mat.

BF + 5

På bebbefronten intet nytt. Tragiskt men sant.

Jag peppar för loppisturné med Linda imorgon förmiddag istället. Sen har Bräck & jag planerat in att vi ska försöka ses på förlossningen vid 17-tiden. Hans & hans fru har ju väntat sen den 16:e, 2 dagar längre än oss, stackarna. Vi får väl se hur det går med den planeringen *ler brett*

BF + 4

Ingen bebbe idag heller.

Dagen idag har mestadels varit slapp och slö. Kvällen har tillbringats med Linda, Gustav & Vincent.

Eftersom bebben verkar vilja vara kvar därinne ett tag till planeras loppisbesök under lördagen tillsammans med Linda. Skoj, jag har aldrig gått på sånt. Igår besökte vi dock en second-hand butik där jag fyndade ett gammaldags dockhuvud jag tänkte göra nåt kul med framöver till Fredriks fasa *ler brett*

BF + 3

Bebben lyser fortfarande med sin frånvaro. Var hos BM idag på kontroll. Blodtrycket låg lite högre igen (120/90) så jag får gå på två kontroller nästa vecka. Om bebben ej kommit ut till sista kontrollen på onsdag så ska det bokas tid för igångsättning uppenbarligen. Doh, vill inte bli igångsatt så hoppas bebiss vill komma ut av sig själv innan dess *håller tummarna*

Idag fick Göran flytta till
Tropikhuset . Fredrik åkte dit och lämnade honom efter jobbet. Lite sorgligt men vi kan ju alltid hälsa på honom. Fanns tydligen 3 kungspyton till där, bl.a. en kallad Fantomen så lite kompisar får han vår Göran *ler brett*

Snuffat bebis

Mmm, Maria var här idag och fikade med lilla Ebba 1 månad gammal. Jag passade på att gosa lite. Hon somnade i min famn och där låg hon snusandes en hel evighet. Sov så gott så lilla snuttan. Jag bad henne prata med bebben i magen och säga att det är ok att komma ut nu, vet inte riktigt hur det gick även om hon lät en del *ler brett*

Himla mysigt var det med fika och bebbebesök. Längtar efter vår egna lille skrutt nu ju bara.



Sen kom som sagt Göran fram. Snacka om att jag blev paff. Ringde Fredrik & skrek att han minsann måste åka hem för gissa vem som krypit fram. Fredrik slänger sig då i bilen, ringer upp och frågar "har du ringt förlossningen?". Stackarn trodde det var bebben som höll på att kika ut *fnissar* Nu ligger ormen i en stor plastlåda och verkar trots allt förvånansvärt pigg.

Jag förstår inte vart han hållt hus eller hur han lyckats överleva i 3 månader utan vatten. Å andra sidan kan jag säga att han var ganska uttorkad. Hörde märkliga ljud från lådan innan och då var det Göran som höll på att storkna då han drack vatten. Hörde hur han kämpade efter att få luft och typ kräktes upp vatten. Då vart jag svett en stund för kände mig inte sugen på att ge mun-mot-mun *ler*. Lille skruttormen. Han har tillbringat typ hela em/kvällen med att mer eller mindre dricka konstant, eller försöka iaf.

Sicken tajming....*pust*


BF + 2

Ingen bebbe än men däremot kom någon annan oväntat fram idag...Göran! Jepp efter 3 jävla månader krälar ormfan fram, 2 dagar efter att vi monterat isär och slängt terrariet. WTF! Jag blir sååååå trött. Nu ligger han i en stor plastlåda & Fredrik funderar på hur vi ska lösa situationen på bästa sätt.

Jädra tur för Göran att han inte kröp fram medan Maria var här och fikade med lilla Ebba *ler trött*


BF + 1

Bebben klamrar sig kvar därinne & verkar inte sugen på att komma ut ännu dessvärre.
Igår hade jag mensvärksliknande smärtor en sväng på kvällen & började känna ett visst hopp...men icke sa nicke. Värken gav med sig & ledde inte till nåt mer.

Bebbe action

Jepp, bebben vilade upp sig mer eller mindre hela dagen för att kunna härja järnet under kvällen.

Fredrik & jag tog en tripp till Hemmakväll och hyrde lite film. Under hela mer eller mindre hela "2012" så studsade magen. Fred fick känna kickar så att det räckte & blev över helt enkelt. Kan vara så att bebben gillar katastroffilm. Jag tyckte inte det var någon direkt höjdare men helt klart ok underhållning. Precis vad vi var sugna på idag.

Två filmer till hyrde vi som jag inte heller har några direkta förväntningar på, "Boondock saints II" (ja jag veeeet, älskade första filmen. Denna lär dock vara ultracrappig men, men) och "Moon". De sparar vi till imorgon.

1 dag kvar...

...till beräknat nedsläpp. Jag förväntar mig dock inte att bebben kikar ut imorgon, även om det vore skönt.

Dagen idag har jag tillbringat med att städa medan Fredrik jobbat över. Bebben är oroväckande lugn i magen. har vant mig vid att den ska leva rövare & idag har jag knappt känt av den...förhoppningsvis beror det bara på att den sover lite.

Nästan mänsklig

Efter två timmars mer eller mindre sammanhängande sömn på förmiddagen, lite frukost, kaffe och en lååång dusch så känner jag mig nästan mänsklig.

Borde iofs kanske ha väntat med duschen tils efter jag röjt i köket och fixat klart med maten för nu är jag hysteriskt varm igen *pust* Att släpa runt på en liten kamin och göra mat är som gjort för överhettning *ler brett*

Uppstigning 04:00

Jepp, då slutade jag att rotera i sängen efter att ha legat vaken sen toabesöket en bra stund innan. Fick sova några timmar iallafall *ler trött*

Jag har smurfat runt lite, spelat spel och sett solen gå upp. Ser ut att bli en riktigt härlig dag. Hoppas att jag orkar njuta av den oxå *gäspar*

Å Eva hon ä tlööött

Jupp sånt är livet. Inatt var ingen bra natt. Kunde inte slappna av och sova. Det kröp i hela kroppen och värkte överallt så 23:45 gav jag upp sängen och satt mig i soffan istället. Där blev jag kvar till 04:10. Satt med datorn i knät ett tag och spelade spel. Sen tittade jag på tv...masa skräp går det visst på natten.

Lyckades väl somna vid halv 5 snåret imorse och har sovit ett par timmar från och med det. Antar att det bara är att vänja sig vid såna här sömnlösa nätter eftersom bebben knappast lär sova nätterna igenom.



Gårdagen tillbringades med Ninolainen och hennes yngsta son i Göteborg. Andreas behövde nya jeans så vi hängde ett bra tag på Weekdays medan han provade ett helt gäng med Cheap Mondays. Sen blev det lunch på S.P.I.C.Y. Thai och sen åkte vi till Sisjön och Stadium XXL. Andreas köpte knallgula fotbollsskor (eller snarare hans mor, eftersom hon faktiskt betalade) och Nina investerade i en träningsdress. Jag vaggade mest runt eller passade på att sitta och vila svullna benen medan jag kunde.

Vi avslutade GBG-trippen med ett stopp på IKEA. Jag shoppade lite...fastän jag inte borde men det var bra investeringar och gick inte på mer än 547 kr. Bland annat blev det en del pryttlar för att kunna barnsäkra vårt hem. Det ränner lite mer kids här nu och jag har insett att vi behöver jobba på det där med att barnsäkra vårt hem. Sen slank det med två gula extrastolar till vardagsrummet, antimattglidstuff, plastburkar, muffinsformar, en pall och glödlampor.



Bebis visar inga tecken på att vara på väg ut. Dock härjade den kring rejält därinne inatt.

Vecka 38...

...börjar nu då. 13 dagar kvar till beräknat nedsläpp. Jag har inte haft nåra direkt känningar. Ingen slempropp, läckande vatten, blodblandade flytningar (ja visst är jag äcklig nu *fnissar*) eller några direkta förvärkar (vad jag vet iaf). Sammandragningar har jag så det räcker och blir över. Magen blir stenhård, det lär vara det närmaste jag kommer en sexpackskänsla någonsin *flinar*

Gravidosaurusen
Nu är tiden då man inte gör mycket annat än väntar.
Veckorna före den beräknade förlossningen upplevs mycket olika av olika kvinnor. Vissa blir deprimerade mot slutet av graviditeten, blir labila till humöret, irriterade och har svårt att få någonting gjort. Andra får en drift att förbereda för barnets ankomst - se om sitt hus, sätter igång med storstädning, lagar mat, bakar och fryser in för kommande behov eller titta på lite babykläder(Oja, been there done that).

Busbebben
I vecka 38 är medelkroppslängden  50 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm. Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag (mamma gick över nån dag med mig & svärmor födde för tidigt så svårt att veta). Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

Från growingpeople.se



Påsken har, av naturliga skäl, varit lugn. Kändes säkrast att inte åka nån längre bit nu. Jag orkar inte det heller. Vi har varit hemma och slappat. Igår blev det en tripp ut till Fristad & Fredriks föräldrar för påskmat. Fick träffa hans brors nya flickvän Katrin då, himla gullig tjej som läser till polis.

Idag ska jag hem till Linda och lilla Gustav en sväng och sen ska vi försöka ta tag i att städa lite, vilket vi dumt nog inte orkat engagera oss i under påsk.