Tiden bara rinner iväg

Imorgon är sista dagen av "familjebubblan". Det vill säga att de två första veckorna vi tillbringat dygnet runt tillsammans gått mot sitt slut. Det är dags för Fred att börja jobba igen på måndag nämligen. De här två veckorna har gått ofantligt fort.

Det känns ärligt talat lite nervöst att jag & Dexter ska vara själva på dagarna hädanefter men det löser vi förhoppningsvis utan några större problem. Jag får börja vänja mig vid att duscha kvällstid när Fred är hemma istället för min vanliga morgondusch. Det blir definitivt mer blöjbyten framöver för min del, hitills har jag haft det så lyxigt att Fred oftast fixat blöjbytena. BVC-besöken får jag fixa själv, det första har vi redan på måndag. Ska bli spännande att åka buss med vagn för första gången. Är det fint väder tar jag mig nog en promenad ner till stan (vi har valt Södra Torgets BVC istället för Trandared, främst för att jag inte riktigt gillat den läkarkontakten jag haft tidigare på Trandareds vårdcentral. Sen är säkert BVC-tanterna himla bra där men, men....)

Denna vecka har jag & Dexter tagit vår första promenad med barnvagnen. Det var ingen lång bit direkt (bort till Linda vid Trandareds torg) men svettigt värre att få ihop allt med nersläpning av vagn, påklädning av bebis, skötväska...En minipärs trots hjälp av Fredrik. Sen gick det bra när vi väl kom ut. Dex sov så gott i vagnen och hela tiden vi var hemma hos Linda och Gustav. Nu ska vi se om vi kan ha vagnen nere i skyddsrummet under källaren. Det är två trappuppgångar bort men man kan nog köra in vagnen från baksidan utan att behöva släpa den upp & ner i trapporna. Den blir det iofs massa trappor sen att bära mjuklift med Dexter i men sånt är livet. Smidigare att göra det än att släpa vagnen.

I torsdags hade vi besök av Helena, Emma, Elinor och lilla Iris. ellan hade bakat smarrig jordgubb-rabarberpaj och så fick Dexter fina presenter av dem. Supersöt body och"jeans" samt en astuff tjock tröja.
Sen igår damp mor & far ner vid lunchtid och stannade till 20-tiden. De hade med sig ett gäng blöjor i olika storlekar, våtservetter, en supermjuk gosehund och massa kläder (pyjamasar, bodies, strumpor och en plyschdress).  Vi fikade och de turades om att hålla och gosa med Dexter som mer eller mindre sov hela tiden förutom när han åt eller vid blöjbyte då han gärna gormar *ler* Sen tog vi en liten promenad på Kransmossen allesamman. Ingen lång så jag fortfarande är aningen öm och har ännu sämre kondis än vanligt. Var dock skönt att komma ut en sväng och jag ser fram mot massa promenader med Dexter nu framöver. Fredriks föräldrar kom förbi en snabbis för att lämna lakan till spjälsängen som hans mor sytt samt två nya bodies de köpt. Lilla bubben blir så bortskämd utan att ens veta om det.

Idag har jag varit en sväng hem till Linda och Gustav. Sen plockade Fredrik upp oss så stannade vi vid Babyproffsen för att köpa en madrass till mjukliften innan vi åkte ut till Fristad. Fredriks föräldrar bjöd på mat och jag fick se babybilder på min stora älskling. Konstaterade att Dex & Fred kanske inte är jättelika nu (förutom hakan & de söta små öronen *ler*) men om man kollar på babybilder på Fredrik så ser man verkligen likheten. Sötnötar!

Sen ser jag fram mot torsdag då mina älskade vänner åker hit från Karlskoga. Elliebelliebubban, Jouni, Offa, Mär & Pia (eller Pär & Mia beroende på hur man vill uttrycka det). Ska bli så roligt att träffa dem igen och att få visa upp vårt lilla undeverk.

Nu sussar lillskrutten i vaggan i sovrummet (första gången han får sova "själv" en stund i ett annat rum än det vi befinner oss i) medan vi kollar Avatar. Nu ska jag mysa med min stora älskling... <3




Kommentarer
Postat av: Johanna

låter härligt Eva! och jag förstår precis den där känslan av att bli själv för första gången men det kommer gå jättebra. Jag har faktiskt ändå kunnat duscha på morgonen, när Dante var liten så somnade han oftast till en liten stund på morgonen efter morgonmaten så hinner man in i duschen, sen om det råkar bli vid nio eller kanske elva vissa dagar, det är inte så noga så länge man inte ska iväg någonstans. Nu är det lite annorlunda och svårt att hinna med att duscha senare, men jag går upp med Rickard och duschar innan han åker till jobbet Dante är juh ändå så morgonpigg så han vaknar innan Rickard har åkt. Så gjorde vi, men ni kommer hitta era rutiner och även ändra dom flera gånger innan allt sitter! kram på dig vännen! jag hoppas vi ses snart.

Postat av: Mia O

Och vi ser jättemycket fram mot att komma och hälsa på er! :-) Är det ngt speciellt ni kommit på att ni saknar? Risken är stor att vi kommer att komma med den 25:e bodyn annars, men de kanske går åt? ;-)

2010-05-10 @ 17:35:55
Postat av: Eva

Tro mig Mia, kläder går åt har jag märkt. Tvättmaskinen går i ett här numera ler

2010-05-11 @ 07:39:48
URL: http://sometimesalways.blogg.se/
Postat av: Malin - Foto & Design

Hejsan. Jag har en tävling i min blogg, var gärna med! :) http://bymalin.webblogg.se/2010/may/tavla-och-vinn-en-klocka.html#comment

2010-05-11 @ 07:56:59
URL: http://bymalin.webblogg.se/
Postat av: Karstenlouise

Very impressed!

2010-12-23 @ 09:54:32
URL: http://karstenlouise.blogfuture.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback