5 månader & 1 dag

Jepp det är så gammal dexter är nu. Idag var det dags för 5 månadersvaccination. Första sprutan gick utan några problem, han rörde inte en min. Den andra gjorde dock ondare så då blev han ledsen i ögat lille plutten.

Liten & liten förresten. Dexter väger nu 9120 gram! Jepp, han en stadig bit vår lille kille. 68,5 cm lång & med ett huvudomfång på 45,4 cm.

Jag trodde det var nåt galet när vågen visade så mycket men icke sa nicke, det stämde :)
Inte undra på att skruttungen växer ur alla kläder fort som bara den. Nu har han storlek 74/80....


Leker lite , allt ska in i munnen

Hmm den där kameran vill jag smaka på

Oj vad ljust

Loppisfyndat

Idag var det dags för barnklädesmarknad på Byttorp som hålls två gånger/år. Jag följde med Linda (som var ett gammalt proffs & gav tips & råd) samt hennes karl Andreas. Vi kom dit en kvart innan de öppnade och redan då ringlade sig en ganska ansenlig kö utanför. Givetvis regnade det (vi bor ju faktiskt i Borås) men vad gör väl det när man hoppas på att fynda massa. Väl inne letade jag förvirrat reda på bordet med pojkkläder i Dexters storlek nu & framöver...

Lyckades plocka på mig två fulla ICA-kassar med gott & blandat i storlekar från 74 upp till 86 (slank visst med ett par fina byxor i 92 oxå). Hittade mycket bra kläder i fint skick bl.a ett gäng jeans för 10-20 kr st, en rödmönstrad PO.P body för 15 kr, fleeceoverall för en 50-lapp, supersöta brun/vitprickiga sparkbyxor från Me&I och mängder med annat. Totalt shoppade jag loss för 480 kr. Jag hade span på en åkpåse men lyckades klanta bort den *ingen kommentar* Nu hänger första lasset kläder på tork. Måste bara lösa förvaring eftersom Dexters lilla byrå inte rymmer så mycket.

Ikväll skulle jag ha varit på vininflyttningsmys hos Emma men hon bidde magsjuk :(
Inte alls kul, hoppas hon piggnar till gumman. Blir att stanna hemma istället...

Trött pluppis

Dex sov rätt mycket under dagen igår så jag var lite fundersam över hur natten skulle bli. Det fanns dock ingen anledning till oro. Han däckade 18:50 igår & började vakna till vid 05 imorse. 05:30 gick vi upp & pluppis fick frulle - gröt & fruktpuré. Skrutten åt med nästan hela kroppen så det var bara att sanera honom efteråt :P

Nu sitter Dexter i babysittern & sparkar igång ett skönt gung framför Drömmarnas trädgård på TV medan jag försöker ignorera programmet.


Sötnöten igår kväll

Vrålstirr :D

Fail

Det är ju måndag & inget Idol idag. Pucklo :P

Fullt ös medvetslös

Kl. 10:00 imorse stod jag & Dexter utanför Leos Lekland & hängde på låset, han hade längtat såååå (eller inte) :D

Vi hade stämt träff med Malin & Maria & deras barn. Medan Julia & Alfred röjde järnet lade vi bebisarna på golvet med massa leksaker & satte oss i en soffa med en kopp kaffe. Det blev en halvdags underhållning, jag & Dex traskade därifrån vid 14:20. Då hade han hunnit med både lunch, mellis ( en hel stor banan fick han i sig) & två sovpauser. Vi tog en sväng förbi Rusta & införskaffade lite rengöringsmedel, schampo & annat smått & gott. Sen blev det ett stopp på ICA City Knalleland för att ladda upp med mer barnmat. De har större utbud än Maxi så så jag hittade en massa nytt, spännande som kan ges mellan 5-6 månader. Lille skrutten blir ju faktiskt 5 månader på söndag. Nu fullkomligen ösregnar det ute, en ny syndaflod kanske :P

Jag är trött som tusan men ska hålla mig vaken genom Idol iaf :D

Imorgon är det dags för öppna förskolan igen. Inte många gånger kvar nu. Tänkte att vi skulle hänga kvar där ett tag och mingla lite med de mammor som stannar när föräldrainformationen är klar. Kanske t.o.m. kan lära mig nås namn, jag är sååå rutten på att minnas sånt *skäms lite* Några av barnens namn sitter men föräldrarna har jag inte en aning om *noll koll*

Röstning, fika & smakupplevelser

I förmiddags knallade jag, Fredrik & Dexter bort till Trandaresskolans gymnastiksal där vi skulle rösta. Utanför tackade vi vänligt men bestämt nej till röstsedlar från KD & S. Inte vad nån av oss var intresserade av. Dexter hängde med farsan bakom röstskynket men tjuvkikade inte :P

Direkt efter att vi uträttat vår medborgliga rättighetet knatade vi vidare hem tillLinda, Andreas, Gustav & Vincent. Där bjöds det på kaffi och smarriga våfflor samt mcket matdiskussioner. Fred & jag konstaterade för sjuttio-elfte gången att vi måste ta oss i kragen & införskaffa ett våffeljärn snart.

På vägen hem skulle vi svänga förbi Pilens livs och stötte ihop med Tess & Adam samt deras "kamptax". Nä det är ingen tax utan tydligen en blandning mellan bouvier & basset. Söt som tusan är Norna i allafall.

Väl hemma försökte vi för en gångs skull vara lite spontana & eftermiddagsfika med några vänner. Gick sisåsär, ingen var tillgänglig så till slut gav vi upp och slappade hemma istället. Då hann iofs Fred dammsuga vilket behövdes. Jag får kavla upp ärmarna i början av veckan & ta itu med resten...exempelv dammlagret som täcker det mesta :P

Dexter har till sin stora lycka på testa flera nya smaker idag. Till mellis blev det finrivet äpple samt päronpuré. Oj. oj vad han smaskade. Till "middag" serverades banangröt för första gången & det var en riktig hit. Fred hann inte lassa upp på skeden fort nog enligt Dexter som bankade otåligt i brickan till stolen, den lille sötnosen.



Habibi <3

Mina älsklingar


Myser i soffan

Sötnötar :)

Kick-Ass

I fredags hade vi mys. Efter att jag kolla Idol & Fred spelat lite Warhammer så var det dags för film, Kick-Ass närmare bestämt. För mig som gillar såväl serier som superhjältar & nördar var denna helt klockren. Det var en asskön film som bjöd på massa skratt, sköna karaktärer samt en hel del brutalt & snyggt våld. Jag gillart så se den!






"Titta vad jag hittat, fötter!"

Idag upptäckte skruttenpå allvar sina fötter. Det började på morgonen i babysitterna då han sparkade & kollade in dem som aldrig förr. Sen lite senare på skötbordet när jag höll upp benen och torkade rumpan så högg Dexter tag i fötterna och såg så lycklig ut. Han övde lite till sen på golvet...med bara aningen assitans :)






Ta i trä

Andra natten i rad som min lillfis sovit igenom utan nattmål. Mellan 2-3 tiden börjar han vakna till lite varje timme  men det fixar nappen. Hur gött som helst. Känner mig nästan utsövd även om jag vaknar varje timme & nappfixar :)

Dessutom har vi nu börjat med att ge skrutten mer mat. Han fick gröt till frukost istället för ersättning vilket han inte protesterade emot. Skulle behöva klä in honom i haklappar dock men skitsamma om Dexter fullkomligen smetar in hela sig med mat, det viktiga är att han äter & mår bra.

Tanken är att hans "matschema" ska se ut som följer ett tag framöver:
Morgon: Gröt
Förmiddag: Ersättning
Lunch: Full portion med rotfrukts- och grönsakspuré
Eftermiddag: Banan & lite fruktmos/puré samt smörgåsrån eller majskrok.
Middag: Gröt
Kväll: Ersättning

Så småningom hoppas jag att vi kan ge gröt till kvällsmål istället för middag men just nu är han för trött på kvällen. Vi provade igår & det var ingen hit. Ser ingen vits med att fortsätta med smakisar när han uppenbarligen gillar att äta & prova nya saker.

Mitt barn



så älskad
redan innan
ditt första andetag

Ännu en ny smakupplevelse

Idag inhandlades majskrokar, efter tips från Linda. Om vi säger så här, Dexter ÄLSKADE det :P


Mm jag gillart

Äta själv is da shit

Möla, möla...

Jag kan få in allt som är kvar på en gång!

Eller näää...

Oj, tappade jag nåt?

Nu sitter lille sötnosen i babysittern & pratar högljutt med TV:n :D

Idag är det Ellies dag!

Stort grattis till min allra bästaste vän som fyller 38 idag!


Hipp hipp hurra för min älskade vän Elliebubban!
Jag hoppas du får en underbar kombinerad kräftskiva/födelsedagsfest. Första året på länge som jag inte är med...trist, önskar jag kunde vara där.


Ta en sup för mig med :P

Ännu en vaken natt

02:30 vaknade busbebben och vägrade somna om med nappen. Jag fixade mat & nu sitter vi vakna här igen.

....en liten stund senare.....

Jaha då fick jag byta en rejäl bajsblöja mitt i natten då. Kanske det som gjorde att han inte ville somna om.  Dexter sitter nu & pratar glatt samt munpruttar så saliven sprutar, misstänker att det kan ta ett tag innan jag får honom i säng igen. Ja ja sånt är livet.

Trött på att vara sjukling

Nu börjar jag verkligen tröttna på att vara sjuk. Det går ju banne mig aldrig över *muttrar*

Jag hostar lungorna ur mig både dag & natt, sen så rinner näsan samtidigt som ena näsborren är täppt. Huvudet känns megasvullet och örat värker när jag sväljer. Ärligt talat, snart dags att skrota mig *ler brett*

Imorgon ska vi iallafall pallra oss ut jag & Dexter. Ska åka till Almenäs och vara med lite på sista introduktionsdagen. Måste ju lufta ovven lite i år iaf. Bussarna går dock miffigt så vi kommer inte vara där förrän typ 13:40. Vill gärna låta Dexter äta lunch hemma först innan vi drar nämligen, enklare med tanke på att han får puré nu med. Hoppas vädret inte sviker, verkar dock som det ska bli regn & mulet imorgon. Inte skoj alls. Nåja bara att plocka fram gummistövlarna & ponchon.

Miss i nassa

Jepp det är vad det är (mitt i natten alltså för er som inte förstår *ler trött*)
NÅN, jag nämner inga namn, beslöt sig för att slå upp sina små blå 02:58 och vara klarvaken. Efter att ha matat & vaggat utan något som helst sövande resultat gav jag upp & han sitter i babysittern & glor på mig just nu.

Pluppis fick igår prova mild havregröt för första gången på eftermiddagen. Nu gapar han glatt varje gång skeden kommer och även om första gjorde honom en aning förvirrad (ny smak) så mumsade han glatt (nåja, mestadels glada miner var det i allafall) i sig en hel del.


Man ska tydligen äta med hela ansiktet :D

Öhh, matstirr?

Men vänta här...

...ja just det var ju faktiskt ganska gott

Mm smarrigt


Nu ska vi se vad pappa tyckte om den milda havregröten :P

Hmm

Skeptisk

Bläää


Jaha...

..ännu ett år att lägga till samlingen. 33, hur gick det till? Jag blir bara äldre men inte ett dugg visare *flinar*

Jag har redan fått den allra bästa födelsedagspresenten. Dexter somnade nångång mellan 20-20:30 igår kväll. Först 04:15 inatt var det dags för mat sen somnade han om och vi gick upp 7:45! Fatta, lille skrutt gav mig SOVMORGON! :D

Idag ska vi fixa klart gårdagens tvätt och städa lite. Sen kommer Freds föräldrar hit en sväng på fika samt hans bror med flickvän.

Smakisar är ingen hit

Idag var det dags att testa smakisar igen. Dexter var inte imponerad.


Först den skeptiska, frånvarande minen...

...sen kom grimaserna

Usch

Fy

Spott

Blää

Hmm

Näää

"Varför gör ni såhär mot mig?"

Stackars liten, han rynkade näsan och grimaserade medan vi inte kunde låta bli att fnissa lite. Det är bara att ta nya tag imorgon igen. Hoppas att det kommer gå lite bättre snart.

Skjut mig

Jag är galet trött *gäspar stort*

Skrutt somnade efter mycket om & men 21:30 igår (han hade typ skrikit nästan hela tiden jag varit iväg till Linda under kvällen), vaknade och åt 02:25 och tyckte det var dags att gå upp 05:00. Där emellan har han vaknat till lite kort men somnat om igen. När jag vid 05:15 insett att Dexter inte kommer somna om muttrar jag "att du är billig & jag orkar inte mer" vilket min kära sambo uppenbarligen inte höll med om.

Jag önskar att jag kunde montera loss min hals. Gör så förbannat ont i den nu. Vaknade inatt av att det högra sidan var så svullen och gjorde skitont. Knaprar bafucin & hoppas på att det släpper.

Sen är jag ledsen i ögat över att vi inte har råd att åka till Karlskoga nu för det sedvanliga födelsedagsfirandet. Blää.


Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta tjuriga, gnälliga inlägg. Lovar att jag ska försöka bättra mig.