Och här har det varit dött

Tentan är avklarad. Känns som om det gick ok. Tror jag lyckats skrapa ihop poäng till godkänt iallafall. Svårt att avgöra eftersom det var min första tenta. Nu får jag bara vänta ca två veckor på svar.

Igår började vi med nästa kurs, Mångfald i arbetslivet. Tempot har höjts avsevärt. Vi har föreläsningar och seminarier 4 av 5 dagar varje vecka. Vid ett tillfälle har vi två seminarier på en och samma dag. Inga specifika sidhänvisningar är det heller utan vi ska läsa typ minst en bok/dag och göra diskussionsuppgifter *pust*
Hur som helst tycker jag den här kursen verkar både mycket roligare och intressantare än den förra. Vi har haft två föreläsningar hitills och imorgon är en "ledig dag". Då ska vår projektgrupp träffas för att diskutera första seminarieuppgiften som ska redovisas på torsdag. Vi kanske hinner med att kika lite på seminarieuppgift 2 oxå så ska gås igenom på fredag.
Sen måste vi börja ta tag i Mångfaldskartläggningen som ska göras parallellt med allt annat.


En snabb summering av helgen:
 Efter torsdagens tenta var det dags för klassens första tentafest. Vi höll till i källaren på kåren (i trä & blå). Världens bästa Elin & Cicci hade fixat lekar så vi delades in i lag för att lära känna varann lite mer. Jag hade himla kul och träffade ett gäng människor jag inte hade koll på att de gick i min klass :D Sedan drog vi till X & Y efter att ha städat & muttrat över hur snabbt folk försvinner så fort städning kommer på tal.
Fredag var det dags för Rabalder att köra igång. Vi började eftermiddagen med syafton hos Tinna. Hon hjälpte mig att sy ut overallen så den blev lite mer lös & ledig i benen. Sen fick jag pålimmat de få märken jag införskaffat.
Sedan bjöd Sofia på smarrig mat innan vi drog vidare till kåren. En kul kväll trots att det inte var så mycket drag på kåren.
Lördagen började med lekar i Annelundsparken - "Jakten på den gyllene rabarbern". Jag var där & kikade en sväng. Kvällen inleddes med Depom-fest vilket var urkul. Mycket sprit blev det och en hel del sjungande. Lite charader hann vi med dessutom. Sen drog de andra till kåren medan jag uppenbarligen smet hem :P Självbevarelsedriften slog igång *ler brett*

Galet trött

Det känns som om jag har blivit överkörd av något. Vaknade 03:12 inatt och sen kunde jag inte somna om. Irriterande!
Jag hoppades att en dusch skulle hjälpa mig att piggna till men icke. Ska fortsätta att göra mig iordning i slowmotion och sedan bege mig av till skolans bibliotek för lite självstudier.

Skjut mig! *gääääääsp*

Redovisa projektarbete - Check!

Dagens redovisning gick relativt smärtfritt. Några saker vi fått lite om bakfoten & kunde gjort bättre men vi fick godkänt. Det är huvudsaken. Nu är det bara att ladda om till torsdagens tenta.

Jag, Helena, Sofia & Sara satt med på vårt första Depommöte idag (pedagogernas festförening). 24/10 ska vi ha en sittning för alla institutioner med tema lila (pedagogfärgen). Jag ska hjälpa till att sälja biljetter och fixa med dessert. Jag är ingen höjdare på att baka men assistera kan jag göra iaf.

Nu ska jag slötitta på Top Model en stund...

Bring your machines

Jag fullkomligen älskar I Are Droid och Spleen United. Mina nya musikfavoriter....*nynnar glatt*

Tentaplugg

Jag är lite seg i kroppen efter gårdagens målning hos Helena. Vi slängde upp vitt på de grå-gröna väggarna i vardagsrummet och de uringula väggarna i hallen. Det blev en himla skillnad. Hoppas bara det blev jämnt & fint med de två strykningarna, var lite svårt att avgöra vid slutet eftersom det mörknat på & Helena inte hade nån taklampa i vardagsrummet än :)  Idag skulle hon & Lisa fortsätta måla i köket, som har samma uringula färg som hallen, innan det är dags att flytta in alla möbler. Lägenheten kommer bli jätefin när Helena är klar. Hon har himla mysig planlösning.

Jag har varit duktigt och pluggat idag, det är ju tenta på torsdag. Gett mig faan på att läsa igenom de berörda kapitlen i Ahrne & Papakostas "Organisationer, samhälle och globalisering".  Imorgon ska jag ta itu med Wolvén "Att utveckla mänskliga resurser i organisationer". Den är både intressantare och mer lättläst än den jag håller på med nu *suckar*
Jag sitter med små notislappar och märker ut kapitel/bra att ha sidor. Läser ett halvt till ett kapitel i taget & sen blir det en stund paus för att inte mosa hjärnan totalt. Gahh. Jag vill mycket hellre lägga mig i sängen & läsa klart fjärde delen om Bella & Edward (Ellie & Offa: NI MÅSTE läsa de två senaste böckerna på en gång! Det gör mig galen att jag inte har någon att prata med dem om, det är så bra...& händer annorlunda saker *ler*)

Jag är en loser...

...på att uppdatera. Sorry.

Det har varit mycket med skolan nu. Idag hann vi himla långt med projektarbetet vilket känns såååå skönt. Imorgon är det bara kvar att putsa på slutsatser och fixa klart powerpointpresentationen. Gött!
Nästa vecka ska presentera projektarbetet på tisdag och på torsdag är det dags för första tentan *nervös*

Jag borde nog plugga lite nu men min hjärna orkar inte. Zappar mellan Idol och Top Model istället, precis vad jag klarar av just nu. "...Eva hon är tlööööött" ;P

Stort grattis...

...på födelsedagen till världens underbaraste Ellie, min allra bästaste vän, HURRA HURRA!


Jag älskar dig massa mest!

Sömnbrist

Jag hade så svårt att somna igår. Låg och vred mig i evigheter innan jag till slut gav upp och började organisera våra DVD-filmer i kategorier istället *fnissar*. De stökiga filmhyllorna har vait en källa till missnöje hos mig eftersom det gjort det hopplöst att hitta saker.

När filmorganiserandet var klart kröp jag i säng och försökte sova igen vilket gick sisådär. Sista gången jag kollade på klockan inatt var hon 03:00. *gäspar*

Trött men glad

Nu har alla flickor gått hem och jag har plockat unden lite efter kvällens eskapader.

Vi började kvällen med att äta ost, kex och lite annat småplock och prata massor. Jag fick presenter även fast jag sagt att det inte behövdes: presentkort på Lagerhaus från Helena, Sofia och Sara, lotter från Diana och Amanda samt en jättefin fototavla på Julia från Malin. Sedan var det dags att damma av Cranium. Det var hysteriskt roligt och varje gång jag skrattade fick jag ett hostanfall. Asjobbigt. Jag och Amanda var på lag och rockade från början till slut :D

Givetvis avslutades kvällen med en rejäl omgång Singstar. Jag tycker verkligen synd om mina grannar *fnissar*
Vi kördepartymode och spelade i lag. Det var skitkul, har aldrig testat det innan. Nu är dock min hals helt körd. Jag kommer inte kunna prata imorgon *hostar upp lungorna*

Nu ska jag pussa lite på min man som precis kom hem innan det är dags att krypa till sängs.

Tjejfest

Ikväll är det dags för tjejfest. Jag vet inte riktigt om jag klarar av nåt Singstar själv idag *hostar upp lungorna* men det blir nog bra ändå.

Jag hade tänkt fixa lite mat men orkar inte det så det blir ost, kex & massa snacks istället. Kanske kan övertyga tjejerna om att spela lite Cranium oxå, det är askul.


Med hopp om livet

Jag mår fortfarande skit men febern har gått ner iallafall. Känns som om jag svettades ut den inatt, kan garanterat vrida ur ett par liter kroppsjuice (visst lät det äckligt) från lakanen :)

Igår kväll körde Fredrik mig till apoteket så jag fick hämta ut Bricanyl. Det hjälpte lite åtminstone. Jag försökte även köra med "avslappningsandning" - dvs in genom näsan och ut genom munnen, men det sket sig varje gång jag fick ett hostanfall.
Fredrik fixade mat som jag bara inte kunde få i mig utan det fick bli en mannafrutti istället och lite vaniljglass framför Idol.
Jag missade första avsnittet pga finsittningen/fistningen och låg igår utslagen i soffan framför det andra avsnittet. Jag tycker det är skönt med en ny jury, lite fräscht blod behövs. Jag gillade verkligen han singer-songerwritern på slutet.
Vårdcentraler suger

Jag bet i det sura äpplet och ringde vårdcentralen som faktiskt ringde tillbaka efter bara 15 min.
Informerade om att jag behöver ett recept på Bricanyl 0,5 mg. Eftersom jag flyttat runt en del och aldrig hämtat ut Bricanyl på den vårdcentralen innan så var hon osäker på om läkarna skulle skriva ut det! Hon bad mig ringa och kontroller i eftermiddag eller imorgon. Då jag påperkar att jag har besvär nu och undrar vad jag ska göra om det blir akut säger "jamen ring i eftermiddag". FFS då kommer bricanyl inte hjälpa längre utan jag behöver syrgas och ventoline.

Vi får se hur länge jag fixar det här. Annars får jag väl ringa och tigga om akuthjälp.  Det är svårt att slappna av och tänka på något annat när man har svårt att andas...

Skjut mig

Jag är så jävla förkyld. Insåg dessutom inatt när jag inte kunde andas ordentligt att jag inte har någon bricanyl hemma. Fan i h-vete. Orka försöka få tid hos VC, de säger bara "du borde ringt innan den tog slut". Ja det kanske jag borde men va faan, jag har klarat mig så länge utan den nu att jag glömt bort det.

Igår var det finsittningen (inte fistningen som Mli lyckade felläsa på facebook *fnissar) på högskolan. Jag himla kul trots feberfrossa. Körde två gyckel ihop med Sara samt några borsgrannar och vrålsjöng givetvis med i alla sånger vilket resulterade i att min redan onda hals och hesa röst är way beyond evil idag. Ynk, ynk. Inatt har jag hostat, snorat och viljat dö ett par gånger. Det bultar innanför pannbenet och näsan (troligtvis det där massiva snorberget som ersatt min hjärna och som vill komma ut) och jag känner mig icke upplagt för tre timmars föreläsning i eftermiddag.

Måste kravla mig till apoteket sedan och fylla på mitt "knark"förråd. Doh... Nää nu ska jag lägga mig ner (eller snarare halvsitta) i sängen igen och se om jag kan sova liten stund iallafall.