Tävlar lite igen, denna gång hos Ellas Inspiration



Jag som behöver ladda upp med lite julsaker och pynt nu hoppas på att vinna!

Ta chansen ni med att vinna detta fina set från Cult Designs ena julkollektion hos
Ellas Inspiration.

Superbebben

Mammas lilla goding fick en mysig stålmannendress av Katja förra veckan. Den invigdes idag, perfekt att härja runt i på golvet :)


Värsta dreggelsträngen - värt att notera är att jag strax innan faktiskt hade torkat honom om munnen. mycket nytta det gjorde :)

Suger lite på tummen & filurar lite

Bestämde sig för att inta ryggläge en stund

Kollar lite barnprogram

På väg igen

eller vänta lite...

Däckade på lekmattan. Jag tyckte det blev ...

dsc00324 (MMS)

Däckade på lekmattan. Jag tyckte det blev lite tyst :-D


Grattis mamma!






















Stort grattis till min mor som fyller 50 år idag!


Tävlingskakor



Jag fullkomligen älskar
Neas lekfulla smycken och kan inte motstå att ta chansen att kanske vinna ett av dem. Passar ett kakmonster som mig :D Än så länge har jag ju bara köpt hennes smycken och gett bort till andra

Prova lyckan du med vettja!

Somnade efter lek & bus

dsc00322 (MMS)

Somnade efter lek & bus


Kämpar på

Min lilla älskling kämpar på för att försöka klura ut mysteriet med att krypa. Nu står han utan problem på alla fyra och gungar och tar sats men kommer bara bakåt. Å andra sidan tar han sig runt rätt bra ändå genom att snurra och rulla. Dexter kan dessutom trycka upp sig på tårna så rumpan pekar rätt upp i vädret, hur sött som helst :)

Inatt har han sovit riktigt bra trots allt oroligt knövlande  igår kväll. Jag har petat in nappen ett par gånger under natten. Han vaknade till vid 5 snåret & fick välling & somnade om. Vi gick upp först 6:40, gött!


En liten dreggelbebis - det finns Pokemon, Digimon & nu även Dreglomon :P

Tar en TV-paus

Fokuserar för att grabba tag & puta omkull de mjuka klossarna som råkade hamna utanför bilden

Ja här är beviset för att man inte behöver kunna krypa för att ta sig fram, Dex har krånglat sig bort från filten

Han hade siktet inställt på stolarna en bit bort

Eller kanske sladdarna som låg därunder - nu är det verkligen dags att åtgärda det!

Slappar lite

dsc00320 (MMS)

Slappar lite


Då var det dags för snö igen. Snöar fortfa...

dsc00313 (MMS)

Då var det dags för snö igen. Snöar fortfarande...


Borta väldigt bra men hemma ganska skönt det med :)

Jag & Dexter har haft en mysig helg tillsammans med Nina & hennes barn. Det har varit väldigt skönt att inte behövt underhålla lillfisen själv hela helgen. Världens bästa Nina tog Dexter fredag natt så jag fick sova ut lite. Eftersom det var första natten sen Dexter föddes jag inte sov i samma rum som honom kändes det ganska märkligt & tog en bra stund innan jag kunde koppla av & somna. Vaknade 7:50 på lördag morgon av att jag hörde Dexter prata en våning ner. han hade först vaknat till vid 3-tiden på natten & sen somnat om bredvid Nina, vid 6-tiden var det bajsblöjebytardags & välling & sen somnade han om igen. Skönt att han skötte sig :D

Lördag natt var inte riktigt lika smidig. Kan dock bero på att Dexter hoppade över förmiddagsvilan & stensov i närapå 2 h på eftermiddagen! Han somnade som vanligt vid 7-snåret men vaknade vid 22 och var lite olycklig, vilket jag förstår med tanke på den stinkiga bajsblöjan han låg i. Efter att ha bytt den var Dexter givetvis klarvaken och somnade inte om förrän efter midnatt. Sen sov skrutten oroligt, vaknade vid halv 5 och då la jag honom i sängen bredvid mig där han krånglade en bra stund. Vid 6 fick han välling och sen försökte vi sova lite till vilket gick sisådär till att börja med men sen somnade han om & vi vaknade igen runt 8.

Sen vi kom hem i eftermiddags har jag kämpat med att underhålla min lille skrutt. Han har varit lite trött & kinkig nämligen. Vid 6-tiden gav jag upp när älsklingen höll på att somna sittandes så då gjorde jag välling. 18:15 låg Dexter i sängen, liiiiiite för tidigt men vad gör man. Han sover dock väldigt orologt, har skrikit i sömnen flera gånger och gråtit. Jag har varit inne & klappat om satt vaggat honom & nu verkar det lugnat sig *ta i trä*

I ugnen står den äppelbräserade fläskkarrén som vi inte hann göra i veckan och nu väntar jag på att den ska bli klar och att Fredrik ska komma hem så jag kan hoppa in och ta en välbehövlig dusch.

Sitter i ninas knä & munpruttar lite :-D

dsc00307 (MMS)

Sitter i ninas knä & munpruttar lite :-D


Käkar lite gröt med hela ansiktet

dsc00304 (MMS)

Käkar lite gröt med hela ansiktet


Finaste lilla killen sov på eftermiddagspr...

dsc00287 (MMS)

Finaste lilla killen sov på eftermiddagspromenaden.


Oväntad start på morgonen

Dexter började vakna till och böka runt vid 3:30 inatt. Efter att ha insett att han inte kommer somna om i spjälsängen tog jag upp honom och så la vi oss i gästsängen. Efter massa knövlande och lite pip så somnade han äntligen igen strax innan kl. 5. Vid 6 tiden var det dags för välling. Jag var då redo att gå upp men till min förvåning så somnade Dexter om igen och sov till 8:30! Så skönt, jag är fortfarande i chock :D

Idag ska vi till att börja med ner på stan med Katja en sväng. Sen blir det hem till Nina på em. Vi ska tillbringa hela helgen hemma hos henne eftersom Fredrik är i Stockholm med Friskis & Svettis. Dags att inviga resesängen vi fick från mor & far. Spännande, blir som ett litet äventyr :)


Leker lite framför TV:n

"Titta mamma vad jag har"


Sover gott i vagnen.

dsc00286 (MMS)

Sover gott i vagnen.


Mumsa matta

Morgonvällingen räckte visst inte till för att mätta magen :)


Hmm titta vad jag hittade

MÅSTE...SMAKA!

Mm det var inte så illa

Ska nog ta en liten smakbit till

Morgongymnastik

Igår kväll fick vi besök av Fredriks föräldrar. De ringde på vid strax innan 18 och ni skulle sett Dexters min. Önskar att jag hade haft kameran redo och kunnat fota den där otroliga förvåningen som spred sig i hans ansikte, han spärrade upp ögonen mer än vanligt och munnen var öppen på vid gavel. Sötnosen :D
De hade köpt en jättefin overall till skrutten som vi provade. Den är fortfarande lite stor vilket är himla bra, då kommer han kunna ha den när det blir riktigt kallt och förhoppningsvis hela vintern.

Dexter vaknade 23:30 och var oförskämt pigg. Efter att ha mer eller mindre ignorerat honom och hans bubblande i 20 minuter gav jag upp. Då stod han på alla fyra tvärs över spjälsängen och drog i spjälorna. Vi gick istället in i gästrummet och lade oss. Efter att ha bbökat runt ett bra tag så kom Dexter så småningom till ro och somnade. Så vi tillbringade resten av natten i gästsängen fram till dess att det var dags att gå upp 05:20.

Sötnöten har idkat lite morgongymnastik på golvet, här gäller fullt ös direkt :)


På upptäcksfärd

TV-paus

Fortsätter sitt utforskande

Tar sats...

och backar snabbt som attan :)


Kära tomten...

det finns många saker jag vill ha och behöver som nya glasögon & en ordentlig salongshårklippning men det som toppar önskelistan och konkurrerar ut allt annat är SÖMN. Snälla låt mig få sova längre än till kl: 4. Då lovar jag i min tur att fr.o.m. nästa år blir en bättre julfirare genom att pynta här hemma, tända adventsljus etc.

Räcka ut tungan

Ja det är tydligen den nya grejen, att räcka ut tungan i tid & otid :D



Ny leksak


Till mig?

Hmm

ÄTA UPP DEN!

En liten PET-flaska med sugrör & fjärilsmakaroner verkar vara spännande :D

Upptäcka världen på alla fyra


Titta vad jag kan!


Vilar lite efter att ha backat in i kuddarna

Utvecklingsfas & tänder

Ja det är jobbigt när allt händer på en gång. Dexter har som sagt fått tänder & varit kinkig p.g.a. det men nu har han även i ungefär en veckas tid sovit oroligare än vanligt & vaknat på natten. Misstänker att han är i en utvecklingsfas...Hoppas att det går över snart *gäsp* Natten till igår fick jag sammanlagt runt 3h sömn. Dexter har fullt upp med att lära sig massa saker nu & det går fort. Bara nu i helgen har han lärt sig att stå på alla fyra och gunga lite. Han blir frustrerad som bara den när han inte kommer framåt utan bakåt istället :)

SPRÅNG 5
Vid omkring 23 veckors ålder är det dags igen. Barnet blir missnöjt grinigt och lynnigt. Det beror, som tidigare, på att världen kommer i gungningen därför att stora förändringar är på väg.
Det femte språnget, som inträffar vid omkring 6 månaders ålder, kan kallas relationssprånget. Barnet lär sig att omvärlden är stor och själv är han eller hon bara en liten prick. Den leksak barnet vill leka med ligger onåbar uppe på en hylla. Mamma och pappa kan försvinna till ett annat rum och då är de borta. Det kan förstås kännas mycket skrämmande.
Nu sover barnet ofta sämre. Kanske har det svårt att somna eller vaknar tidigare. Kanske verkar det ha mardrömmar. Barnet blir blygare och vill helst ha mamma eller pappa riktigt nära för att ha koll på att ingen försvinner. Snuttesaker är viktiga.

Så kan du hjälpa barnet: Visa barnet att du inte överger det. Låt det vänja sig vid nya situationer i sin egen takt. Lek tittutlekar. Det är roligt att kasta saker och att rasa torn som pappa eller mamma bygger upp. Genomskinliga saker med något inuti är spännande. En plastflaska med lite vatten och skum till exempel. Nu är det hög tid att barnsäkra hemmet. Musik, dans och ramsor brukar uppskattas


Stämmer ganska bra in på Dexter nu. Mammig & pappig - check, sämre sömn - check, blygare - check...


Snart dags för en ny matkasse

Jepp på måndag dimper det ner en ny leverans från Linas Matkasse. Denna veckan innehåller den tydligen:

A Medel: Ostgratinerad fisk med tomat och örter, kokt potatis och broccoli
B Medel: Basilikakryddade köttfärsjärpar med pasta och sötsyrlig oliv- och paprikasalsa
C Medel: Kryddig tacoröra med bönor i tortillabröd
D Snabb: Älgskavspanna med champinjoner, ris och haricots verts
E Tuff: Äppelbrässerad fläskkarré med kokt potatis

Jag tycker att det låter lovande. Återkommer när vi testat alla recept.

Fina barnkläder på Lindex

Jag tycker om Lindex. De har fina & sköna kläder till både mig & Dexter. Nu har de himla massa barnkläder jag gillar, exempelvis:


Bilder lånade från Lindex

Kanelbullebodyn hade Dexter en kortärmad variant av i somras. Helt underbart mjuk & gosig samt supersöt :)

Nytt att mumsa på

Eftersom Dexter faktiskt fått sina första tänder börjar det bli dags att introducera mat med lite mer substans. Idag började jag med att för första gången ge honom en skiva jättefranska skuren i bitar. Det var en hit kan jag lova! Dock var det sisådär lyckat att ge det samtidigt som han fick hemmagjord fruktpuré på banan, hallon & blåbär.

Nåja nu har jag en nöjd liten kille som iförd nya kläder busar på golvet medan de andra kläderna är blötlagda i vanish. Håller tummarna för att det går bort men vem vet, fruktfläckar kanske bli modernt :D


Mums mums

Sträcker sig efter...

Fångar...

& slukar!!

MINA! Allihop är mina, my preciousssss.......

Lekstund innan läggdags


Fastnade i nåt intressant på TV:n

Fångad mitt i ett skrik :)

Men åååå vad du knäpper på den där grejen

Försöker ta sig framåt

Smaka på Tigger

Kärlek


Lite snorig & mycket dregglig men fortfarande den finaste lilla killen som finns, enligt mig iaf <3

En sån där natt

Jepp, bara för att lillkillen var så duktig igår och sov hela natten samt "länge" så sket det sig i natt. Han har pipit en massa och 02:20 vaknade han och var superpigg. Grät förtvivlat när jag försökte lägga ner och få honom att somna om, så nu sitter han på golvet och leker eller nåt medan jag gäspar framför datorn. Yippi Kay Yea....

Rulladirulladirulladirulla...

Dexter har för ett litet tag sen äntligen lyckats klura ut hur man vänder sig tillbaka från mage till rygg så nu rullas det en del här hemma. Han ligger sällan still länge utan det rullas & backas & snurras en massa. Idag flyttade jag bort vardagsrumsbordet & lade en filt på mattan istället för att ha den bakom matsalsbordet. Den ligger bättre där, han kan böka runt mer utan att filten far. Dessutom är det på tryggt avstånd från mina böcker :P

Idag sken solen så lockande & jag kände mig mer sugen på att gå ut än dan innan. Så jag och Dexter tog en promenad eller snarare plogrunda hem till Malin & lilla Gustav. Gångvägar & trottoarer plogas inte riktigt lika bra som vägar och att köra barnvagn genom snöhögar och sörja var riktigt slitigt kan jag lova *pust* Väl framme bjöds det på fika medanDexter lekte samt bubblade med Gustav som mest såg alldeles förskräckt ut det lilla livet :)

Efter en snabb men härlig omgång Betapet med älskade Elliebubban sitter jag här & funderar på om jag ska baka lite eller inte. Svimma inte gott folk, jag vet att det är lite oväntat :D

Tar av sig kläderna själv :-)

dsc00279 (MMS)

Tar av sig kläderna själv :-)


"Sovmorgon"

Jepp, lillfisen somnade vid 19-tiden igår kväll och sov i princip hela natten fram till kl 6! Han vaknade en stund vid 4 men jag stoppade in nappen så somnade han om. Tjoho vilken lycka. Nu inbillar jag mig inte att detta ska bli en vana men hoppas kan jag ju iaf :P

Det numer klassiska stirret :-)

dsc00267 (MMS)

Det numer klassiska stirret :-)


Försöker fånga mammas telefon :-D

dsc00277 (MMS)

Försöker fånga mammas telefon :-D


6 månaderskontrollen

Eller snarare 6 1/2...

Vikt: 9795 g
Längd: 72,9 cm (hmm låter väldans mycket att gå från 68,5 cm vid 5 månader till detta, hon drog säkert för mycket i benen...)
Huvudomfång: 46,8 cm

Så Dexter spräckte alltså inte 10 kg gränsen vid 6 månader som jag hade trott.

Massa snö blir det

dsc00264 (MMS)

Massa snö blir det


Linas matkasse

För exakt en vecka sen fick vi vår första leverans från Linas matkasse.

Följande recept med tillhörande råvaror innehöll matkassen:
  • Pumpa- & sötpotatissoppa med bönor & knäckebröd
  • Kolja i ägg- & persiljesås med kokt potatis & gröna ärtor
  • Örtkryddad köttfärssås med spaghetti & apelsin- & morotssallad (fast vi hoppade salladen pga tidsbrist)
  • Sesampanerade chicken nuggets med currysås, ris & plockgrönsaker
  • Bräckt kassler med ris & frisk äppel- & senapssås
Mina favoriter var helt klart koljan & kycklingen. Fredrik var helt såld på soppan. Allt som allt är vi nöjda & ska helt klart fortsätta. Jag ser redan fram mot nästa veckas leverans :D

Veckans kommentar...

...kläckte min kära sambo igår när han vaknade - "Jag har ont bakom öronen" :P

Julprylar

Jag är inte mycket för att julpynta till många av mina vänners stora förskräckelse :P
Nu har jag dock insett att det där med julpynt kommer jag behöva ta tag i när Dexter blir lite äldre. Har t.o.m. lyckats hitta julsaker jag gillar :D

Kolla in vilka fina saker jag hittade bland Alessis julserie hos
bluebox.


Febrig plutt

Dexter var lite kinkig igår eftermiddag när vi var i Fristad. Sen blev han snorig under kvällen & vaknade i natt gråtandes med feber. Mammas lilla älskling var så ynklig. Efter mycket om & men så somnade han om i gästsängen, vaknade till och gnydde vid 5. Somnade igen och sen vid 6:15 gav jag honom välling och la honom i spjälsängen. Där låg han till 8:30. Stackarn var trött som bara den.

Så idag blir det till att stanna hemma & ta det lugnt för oss två. Jag hoppas på en lång eftermiddagsvila så jag får sova lite oxå. Han har bara vilat 20 min efter att vi klv upp imorse.

Tandborstning

Nu när det tittat upp två tänder har vi små smått börjat att introducera tandborstning...


Öh va...smakar ju bara, ingen tandkräm får jag heller

Hmm vad är det här för märkligt grej egentligen

Jag kan själv

Lördagsmys

Igår var det dags för Andreas att utnyttja presentkortet han fick i 30-års present. Det innebar en middag hemma hos oss med påföljande whiskyprovning och massa småplock smask. Linda som varken gillar whisky eller kan dricka p.g.a. bebben i magen fick sig en egen liten colaprovning istället :D Sen blev det att krypa ihop i soffan framför "Så mycket bättre", vilket är ett riktigt feel-good program. Me like!

Vi hade allt som allt en himla mysig kväll och födelsedagsbarnet verkade vara nöjd iaf vilket är det viktigaste.

Dexter höll sig vaken 1 timme längre än vanligt igår *kors i taket* vilket dock inte innebar nån längre sovmorgon. Han började pipa vid 04:50 & vi gick upp 05:30 när jag insåg att det luktade otrevligt från hans nedre region *stinkbajs*

Idag ska vi sanera köket efter gårdagen, kanske träffa Nina en snabbis & sen ut till Fristad för söndagsmingel.

Sjukhusbesök

Igår bar det av till Drottning Silvias sjukhus i Göteborg. Dexter hade fått kallelse till urinvägsmottagningen, kirurgen. De skulle kolla upp angående att ena testikeln inte trillat ner. Läkaren kände & klämde medan Dexter låg still & skötte sig exemplariskt, vilket imponerade mig som får stressa igenom blöjbyten för att undvika att han vänder sig på skötbordet. En av testiklarna har kommit ner som den ska & kändes väldigt välutvecklad. Kan bero på att den kompenserar för att den andra "försvunna" kan vara liten & underutvecklad. Vi ska tillbaka igen om ett halvår och om påsen inte är full då kan det bli aktuellt med operation. Hur som helst så klarar man sig ju faktiskt alldeles utmärkt med bara en testikel när det gäller såväl hormoner som framtida spermaproduktion så barnbarnen är visst tryggade *ler brett* Vi funderade på att investera i en suspensoar längre fram för att vara på den säkra sidan *fniss*

Idag fullkomligen vräker regnet ner utanför vilket gör att det känns sisådär lockande att gå utanför dörren. Vi ska dock bege oss ner till stan sen för att hälsa på Helena på studentkåren & eventuellt träffa Nina.

Idag vaknade Dexter kl. 5 igen! Trodde inte jag skulle säga att det är skönt att han vaknar vid den tiden men det är helt klart bättre än kl. 4 *pust*

Dexters önskelista

Idag fick Dexter & jag paket från världens bästa Ellie med massa fina saker & brev <3

På uppmaning från Ellie & även andra så har Dexter funderat på vad han önskar sig i julklapp så här kommer en liten önskelista:




Badleksaker - dessa barba är från dunderbutiken.se
Alfabetstavla - lindblomofsweden.se
Badrock, perfekt att ha i badhuset - dessa är från babyjunior.se & stellaris.se
Olika tavlor från Isa form - på isa.nu finns massa fina tavlor & även lite barnkläder
Rulldinosaurie & Rubens docka - från babysmart.se
DVD-filmer ex Rorri racerbil, Musses klubbhus, Fåret Shaun, Händige Manny, Byggare Bob & Lammet Timmy. Han gillar färgglada barnprogram :)
Plocklåda & byggbägare - från IKEA
Påslakan till spjälsängen - dess är från IKEA

Barnböcker är aldrig fel, det saknas schyssta pekböcker.

Pappa vill lägga till Star Wars lego på listan...mamma är skeptisk & tycker väl att kläder känns som ett bättre tillägg :P



Skrutten kuddmyser

dsc00257 (MMS)

Skrutten kuddmyser


Bissingar

Jepp nu är det konstaterat att 2 små tänder är på väg upp i underkäken på skrutten. Nu kommer han kunna bitas på riktigt :)

Vintertid, tjoho...eller inte

Det där med att ställa om klockan är inte alltid så lätt. Det går definitivt inte att göra på en bebis.

Dexter börjar numera väcka mig runt 3-halv 4 då han sover oroligt. Sen vaknar han runt 04:20. Jag ligger kvar & lyssnar ett tag medan han bökar runt, pratar & vänder sig på tvären i spjälsängen. Efter cirka en halvtimme ger jag upp & inser att somna om inte är ett alternativ denna dag heller. Att börja dagen mitt i natten känns sisådär. Det går verkligen inte att få honom att hålla sig vaken längre på kvällarna (somnar runt 18:30-19:00) & även om Dexter nångång varit uppe längre så vaknar han ändå kring samma tid. Lille skrutten. Jag hoppas att det vänder så småningom. Funderar på om det kan vara tandsprickning som spökar oxå. Tyckte mig känna en liten, liten flis häromdagen & han har varit skruttig i magen till och från.


En trött skrutt satt & sög på sin strumpa ...

dsc00254 (MMS)

En trött skrutt satt & sög på sin strumpa igår kväll.