2008 går mot sitt slut

Julen har varit mysig och tillbringats tillsammans med familj och vänner. Juldagsfesten hos Johanna och dRickard var fantastiskt rolig som vanligt. Bildbevis för detta finns att finna på Facebook. Nedan kommer en ofantligt tjusig bild på mig som jag lånat från världens bästa Johanna *fnissar*



Ingen kommentar *asgarv* Fast ni som känner mig är väl iofs inte direkt förvånade. Annandagen testade jag och Fred Karlskogas indiska matställe. Kyckling Vindaloon var precis så extrastark som menyn antydde. Det var mat som brände två gånger *flinar* Sedan gick vi på bio och såg träbocken Keanu Reeves som stelbent alien, en roll som var som gjuten för honom, i  filmen "The day the earth stood still". Kvällen avslutades med en spontan spelkväll hemma hos Ellie och Jouni. Jag nöjde mig med ett och ett halvt glas vin men merparten av sällskapet festade långt in på nästa dag. Jag var lagom nöjd när Mike klev in och hämtade dragspelet kl. 7 på morgonen när vi försökte sova. Hursomhelst en mycket lyckad kväll. Dagen efter var vi kommenderade hem till Ellies föräldrar där det blev barhäng (jag ÄLSKAR deras bar) och Svempa serverade sina special GT. Mums.

Vi hann även med att hälsa på mormor och morfar i Örebro, äta hemma hos mor och far samt mingla med syster + familj innan det var dags för hemfärd i söndags. 

Imorgon blir det en lugn nyårsafton med middag hemma hos Nina i hennes nya lägenhet tillsammans med en bekant från El Stockholmo. Skönt. Jag tycker att nyår är aningen överskattat och har en tendens att spåra ur och bli tråkigt. Förra året hemma hos Mia och Pär var lyckat men vi kunde inte stanna kvar i Karlskoga över nyår dessvärre.

Nu ska jag sluta dravla. Gott nytt år på er!

God jul & grejer

Jag kan inte påstå att jag har några direkta julkänslor. Sedan är jag å andra sidan ingen överdriven julmänniska. Gillar att ge bort saker, men det tycker jag om att göra jämt. Inget julpynt hemma, det klarar vi oss utan. Jag ser fram mot julmaten, that´s about it...samt att få träffa nära & kära givetvis.

Julafton tillbringas som vanligt hemma hos Fredriks föräldrar. Sedan åker vi till Charleswood på juldagen. Jag ser fram mot Johanna & Drickards julfest. Ska bli kul att träffa alla igen *saknar*

Jag tänkte dock passa på att önska alla en riktigt god jul med en liten bildkavalkad :)








Julen närmar sig

Vilket anas i omgivande människors sista minuten julklappsångest, kommande julavslutningar och julbord. Idag på högskolan är det dags för pedagogens julavslutning för såväl lärare som studenter. Depom (festföreningen) anvsvarar för julpyssel så jag och andra Depomare kommer sitta där och pyssla med den som känner sig manad.

Förresten så var det overallinvigning i lördags och ordförandebyte. Linus tog över orförandeposten från Frida och utsåg mig till vice. Skoj!

Nu sitter jag och plitar på projektarbetet som vår grupp vill försöka bli mer eller mindre klara med innan jul. Vi ska träffas imorgon kl. 11 och ha varsitt korrigerat utkast av det vi skrivit ihop hitills. Sedan var tanken att vi skulle lämna det till vår handledare och få lite tips på fredag men det verkar som att handledningen blir inställd. Inte bra.

Inte den bästa av dagar

När jag imorse skulle ta upp min matlåda ur väskan upptäckte jag att mer än halva vattenflaskan läckt ur. Allt var dyngsurt, tur att jag bara hade en bok i den väskan. Den däremot ser för taskig ut. Hoppas boken blir läsbar efter att ha torkat ordentligt *muttrar* Jag följde sedan upp dränkt-väska-incidenten med att få skitont i magen. Det visade sig vara mensvärk, vilken surprise! Man tycker att jag, efter snart 20 år som blödande fruntimmer, borde ha vant mig vid att fenomenet mens återkommer varje månad. Dock blir jag fortfarande lika caught of guard varje månad. "Oj vad jag har ont i magen & är tjurig. Undrar varför?" Man skulle kunna tro att jag är helt tappad bakom en vagn *ler snett*

Blääää!

Men som Christer Björkman uttryckte det "Imorgon är en annan dag" *asgarv*

Superenkelt julgodis

På begäran kommer här recept på superenkelt och smaskigt julgodis.

Cornflakesgodis

 

Du behöver:

Gör så här: Smält chokladen tillsammans med olja eller kokosfett i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. Rör om. Rör ner cornflakes och kokosflingor. Forma till små bitar och lägg på smörpapper, eller använd knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.

 

Wienernougat

Ingredienser
250g odense nougat
125g mörk choklad
100g flagad mandel

Gör såhär:
Smält chokladen och nougaten i microvågsugn
Rosta mandeln i en stekpanna utan fett,får ej brännas för då blir den besk! (tips: finns färdigrostad flagad mandel att köpa för den som är som jag, dvs lat)
Häll ner mandeln i den smälta chokladen och nougaten.
Häll upp i en form med bakplåtspapper i botten.
Låt stelna och skär sedan i önskad storlek.

 


Dagens "blandband"

The Violent Femmes - Blister in the sun
Lush - Ladykillers
The Bravery - An honest mistake
Savoy - Velvet
Suede - The drowners
The Fratellis - Chelsea dagger
The Dandy Warhols - We used to be friends
Edie Brickell and New Bohemians - What I am
PJ Harvey - A perfect day Elise
Hello Saferide - I was definitely made for these times
TV on the radio - Wolf like me
Dirty Pretty Things - Bang bang you´re dead
Therapy? - Die laughing
A Perfect Circle - Weak and powerless
The Smiths - Girlfriend in a coma
Placebo - Running up that hill


The lion fell in love with the lamb

Har nyss kommit hem efter att äntligen varit på bio & sett "Twilight". Me like a lot. Tycker att de lyckats rätt bra med karaktärerna & anpassning av romanen till filmmanus. Robert Pattinson är alldeles ljuvlig som Edward. Jag vill bara äta upp honom *flinar*

Dagens "blandband"

The Killers - This is your life
Shirley Bassey - Kiss me honey, honey kiss me
The Boomtown Rats - I don´t like mondays
Ryan Adams - Wonderwall
The Raveonettes - That great love sound
Echo and the Bunnymen - People are strange
The Beautiful South - Song for whoever
Nick Cave & The Bad Seeds - The ship song
The Kooks - She moves in her own way
Placebo - Johnny and Mary
The Charlatans - The only one I know
The White Stripes - Well it´s true that we love one another
Jesus Jones - Right here right now
Eels - Beautiful freak

Förrvirrad mix ja visst men så är det ibland....



Julkalendern 2008

Jag älskar mina galna vänner som gjort världens roligaste julkalender. Det är en fröjd att sätta på datorn varje dags för att se vad som gömmer sig bakom nästa lucka. Alltid något som förgyller min dag,  förutom då jag själv gjorde ett gästspel *fnissar*

Julkalender 2008 enligt Da Ollilas, Pia & Mär. Ljuvligt, luv u!


Julstök

Jag som är ganska anti-jul tillbringade gårdagen med goda vänner bakandes julgodis och pepparkakor. Skräll! Det var riktigt mysigt faktiskt. Sedan avslutade vi kvällen med att titta på Love Actually. Ljuvligt det.

Nu är det snart dags att bege sig till skolan. Jag ska träffa gruppen och förbereda inför eftermiddagens seminarie. Bonus att jag har ont i halsen igen *suckar* Skjut mig!



Några pipparkakor blev det allt bakat igår *ler*