Kärt barn har många namn

Älsklingen, mammas lilla goding, Plutten, Skrutt, Pluppis och många fler.

Till listan kan nu kan även läggas till Skrik & Panik efter de senaste dagarnas frenetiska megapipande. Lille plutten verkar ha haft magont. Han har inte bajsat på 3 dagar nu, sen "Babyskydds-incidenten". Vi satt i bilen och var på väg hem från Maxi i lördags efter att ha haft en heldag ute i Fristad.  Dexter satt där och var söt och jag körde ner näven för att klämma lite på hans söta knubbelår när jag till min förskräckelse upptäckte att han gjort värsta bajsen i stoöen som gått igenom både blöjan och bodyn. Gaaaahhh, läbbigt! Nu kan jag garva åt det men det var inte så kul just då med näven full i bajs *ler brett*

Oj nu är Skrik & Panik både hungrig & trött. Jag ska göra en insats, mamma to the rescue :P

Dexters första FF

Jepp igår fick Dexter vara själv i ca 5 h för första gången...





...hos sina farföräldrar :)

Fredrik åkte iväg till fristad med Dex vid 11-tiden. Sen hade vi Operation Sanering här hemma. Röjde & städade iordning lägenheten. Fick slängt en massa skräp, ställde ner stuff i källaren och har så småttkommit igång & barnsäkrat vardagsrummet iaf. Vi blev mer eller mindre klara innan vi begav oss ut till hans föräldrar och var där vid 16-tiden. Dexter hade varit supersnäll. Ätit, bubblat lite & skrattat samt sovit en massa vilket han förövrigt gjorde när vi kom så jag fick inte krama på honom direkt. Vi fick smarrig mat igen, en grillad lax som var helt fantastiskt mumsig innan vi begav oss hemåt igen.

Midsommar...

...har tillbringats i Fristad hos Fredriks föräldrar. Lugnt och skönt, kändes lite lagom nu med tanke på Dexter. Vi har ätt god mat och bara slappat. Förutom att ha firat sin första midsommar har Dexter även hunnit bli två månader nu i helgen. Jisses vad tiden går fort.

Under dessa två månader har den unge herrn hunnit med hela 3 djurparksbesök, jepp vi gjorde ett till i helgen nämligen. Fredrik ville spana in den nya fina björnanläggningen.

 

Badbjörn, såg riktigt skönt ut. Gissa om jag var avvis i värmen :P

Kissemjau

Pappa Fred & Dex i solen. Varmt som attan var det.

Bebiselefanten

Tuffa giraffen smaskar gräs

Sicken söt en. Jag vill ha såna ögonfransar :D

En däckad goding


Helgen som försvann...

...fort som bara den.

Fredagen spenderade jag & Dexter med Linda och Gustav. Vi hade fredagsmys med thaimat & snask framför film. Tyvärr så var filmen riktigt usel, "Fame". Jag som sett fram mot en chick-flick med schysst dans. Får hålla mig till shobbi-doobi dance helt enkelt.

Lördagen tillbringades med att slappa & slöa. Min kära sambo var ofantligt bakis nämligen efter att ha haft avslutning med Friskis kvällen innan. Låt oss säga som så att jag inte var helt nöjd *fnys* :P

Igår så åkte vi till Fristad & Fredriks föräldrar. Det bjöds som vanligt på middag och så myste de med Dexter medan jag och Fred fick vila en stund. Det var så skönt att få sträcka ut sig på soffan i gästrummet och sova i drygt en timme.

Farmor & Dexter, jag försökte fånga ett av alla leenden men det gick verkligen inte. Envisa unge :D

På vägen hem släppte Fred av mig & Dex hemma hos Ninolainen för fika & gos. Det var himla mysigt som vanligt, måste se till att vi träffas oftare. Sen hämtade han upp mig igen och vi shoppade kex & ost till lite söndagsmys som skedde framför gammal zombiekomedi "The return of the Living dead 2".


Vinst

Jag som aldrig vinner vann äntligen något häromdagen...inget avancerat iofs men en "kärleks"napp från MAM. Man skulle lägga upp en bild på sin tolkning av vardagskärlek på MAM:s facebooksida så valde de ut några vinnare varje dag under förra veckan. Jag laddade upp en söt bild på Dexter när han myser på mig & vi vann en av napparna som lottades ut.

Att den är designad av Dogge Doggelite känns som om jag inte kan bry mig mindre om, nappen är iaf ganska söt.


Invigt manducan

Sådär ja då var premiärturen av manducan avklarad. Det gick relativt smidigt att sätta på den, Dexter är dock såpass lång att jag var tvungen att fälla ut ryggförlängaren (eftersom han sitter i "insatsen" då han inte väger 6kg ännu). Han somnade gott i den under tiden jag var inne hos grannen, drygt en timme var vi där. Den enda nackdelen är att det blev lite varmt och svettigt efter ett tag men det är väl inte så konstigt.

Nu låter det som om min lille skrutt snart är redo för att mumsa lite tutte igen *flinar*

Djurparksbesök

Igår var det dags för årets andra tripp till djurparken. Jag & Dexter tog bussen dit tillsammans med Katja. Väl där mötte vi upp Linda & Gustav. Vi promenerade omkring, tittade på djuren och fikade. Jag hann med två amningspauser dessutom. Det var perfekt väder för att strosa runt. Soligt & lagom varmt samt att det fläktade en del. När vi var klara på djurparken begav sig jag & Katja till Knalleland en sväng där Fred sen hämtade upp oss.

Igår hann jag bara fota ellifanterna men bifogar även några bilder från förra besöket.

Ingen jättebra bild men man ser iaf den söta bebis-elefanten :D

"I like big butts and...." *fniss*

Giraffer är coola djur

Strutsen som knatade runt längs kanten på savannen

Lejonen sussar sött

Visenter är rätt fula djur men alla djurbebisar är dock söta

Solbadande pingviner

Tvättbjörnar är vrålsöta, jag vill ha en :P



Sjukt trött

Efter några riktigt träliga nätter med minimalt med sömn är jag så trött att jag skulle kunna kräkas. Inatt när han pep en timme efter han fått mat & mindre än en halvtimme efter jag lagt ner honom i spjälsängen (ja det är där Dexter sover nu, då han växt ur vaggan) så ville jag bara gråta av trötthet men det var bara att bita ihop.

Idag kan jag dessutom inte ta mig någonstans då vi glömde att ta ur vagnen från bilen igår & Fredrik åkt till jobbet. Gah, frustration. Tur att vi inte har någon BVC-tid att passa iaf.

Nu ligger pluppis klarvaken i sängen i lekrummet under mobilen och pratar lite. Jag hoppas på att vi kan ta en förmiddagslur tillsammans sen, även om det bara blir lite vila medan han sover på mig.


Bärsele

Eftersom ingen av oss lyckades klura ut & känna oss bekväma med den där ringsjalen vi införskaffade (tur den var på rea *ler*) och behovet av bärassistans verkligen inte minskat så har vi idag beställt en ergonomisk bärsele, en så kallad Manduca. Den verkar himla bra för lilla grodan :)

Bild lånad från Knyt An


Helgen som gått

I fredags så var Fredrik ledig igen, som han nu är varje fredag fram till semestern om ett par veckor. Vi åkte en sväng till Knalleland, sen på eftermiddagen vart det studentfirande av Tobias hemma hos Nina. Massa god mat men också mycket folk vilket Dexter verkade tycka var lite jobbigt. Efter två timmar tog vi vårt pick och pack och åkte därifrån med en pipig bebbe. Fred åkte hemåt medan jag begav mig till Linda för lite fredagsmys. Lika mysigt som alltid att umgås med henne.

Igår tog vi vår första lite "längre" biltur med Dexter när vi styrde kosan ut mot Gällstad. Efter en trupp på Lager157, T-shirt shopen och Sernholt outlet så åkte vi vidare till Fristad och Fredriks föräldrar. Där bjöds på god mat och Dex fick ett välbehövligt bad samt mys-trid med farmor och farfar. Vi styrde sedan kosan mot hemåt för lördagsmys, i detta fallet två avsnitt Shobbi-doobi-dance och snask.

Dagen idag har varit riktigt slapp och slö. Jag har sovit dåligt ett par dagar, för nån (jag nämner inga namn *ler brett*) har svårt att somna om efter matning vid 4-5 tiden på morgon *gäspar*  vilket gör att jag inte orkat att hitta på något. Jag har pillat lite med min nya fån som hämtades ut igår, en Sony Ericsson Elm. Den är införskaffad via 3 så jag kommer portera mitt nummer dit, blir klart den 17:e så har ett tillfälligt nr till dess som jag tror att de som är intresserade av har fått sms:at...om jag inte lyckats att missa nån.



Tack & Hej

Igår kväll lämnade jag Dexter ensam med pappa och begav mig till studentkåren på Tack och Hej sittning. Avtackning av sittande kårstyrelse gjordes och så välkomnade vi den nya styrelsen. God mat serverades, trevligt folk närvarade och jag tog mig ett lite glas vin till maten. Det första alkoholhaltiga som inmundigats på 9 månader. Nu ammar jag ju och eftersom amningen börjat flyta på nu så ville jag inte dricka nåt mer. Tillställningen startade kl. 19:00 och vid 22:25 bröt jag upp och begav mig hemåt. Dels var jag trött men dessutom så ömmade brösten satan och inte hade jag packat ner nån bröstpump.

Idag tar Tobias studenten så vi ska bort och fira honom sen på eftermiddagen. Fattar inte riktigt att han blivit så stor (nu låter jag som värsta kärringen *ler brett*). Jag och Katja konstaterade igår att barn nog fyller flera gånger per år för vi känner oss inte lika gamla som vi uppenbarligen måste vara *flinar*. Utöver studentfirandet ska jag hinna umgås med bästa Linda idag. Känns som evigheter sen sist så det ska bli roligt.

Min lilla skrutt har upptäckt den märkliga mobilen vi fått låna av min systeryster så den ligger han och fäktar under samt pratar lite.




Växer så det knakar

Jepp det är vad min lilla snutt gör, 6 veckor och 2 dagar gammal är han nu. Idag var vi hos BVC för besiktning *ler* Dexter vägde 4895 gram och var 57,4 cm lång. Efter BVC-besökte så tog vi en promenad i regnet bort till högskolan eller närmare bestämt studentkåren för att hälsa på Helena och gänget. Det var mysigt att få träffa dem en stund, jag ser fram mot morgondagens Tack & Hej sittning där jag får mingla med alla utan Dexter.

Äta behöver man göra för att växa och bli stor :)