Första mors dag...

...som mamma var det igår. Traditionsenligt firades även detta i förskott, som allt annat i den här knasiga familjen. Fred hade köpt blommor & ett sött dekorationshjärta i mors dags present som jag fick redan i lördags.

Lördagen började annars med en skön promenad till stan tillsammans med Linda & Gus. Vi strosade runt där ett tag och sen introducerade jag Linda för bussresande (vilket hon med körkort & bil aldrig åker).

Här hänger vi vid Södra torget & väntar på bussen.

 

Igår tillbringade vi i princip hela dagen ute i Fristad hos Fredriks föräldrar. När Fred åkte iväg för att köra spinningpass så stannade jag & Dex kvar. Vi tog en promenad i det fina vädret tillsammans med farmor & farfar. Sen var det en liten kille som turades om att gosa & sova hos sina farföräldrar...

 


4 veckor!

Jepp idag är det 4 veckor sen min lilla plutt kom till världen. Tiden har gått väldigt fort och vi lär oss nya saker hela tiden både Dexter och jag.

Fredrik tar bara 3 veckors sammanhängande semester i sommar och använder resterande till att vara ledig på fredag fram t.o.m. semestern. Han började i fredags och det var himla skönt att få långhelg hela familjen.

Dex sover sött, oberörd om att han "fyller" fyra veckor idag :P

Han har växt en del sen den här bilden togs på förlossningen.

Sova är en talang Dexter har bemästrat. Dock har han en tendens att vara vaken när mamma vill sova :P

 

Imorgon har vi tid hos BVC 13:30. Jag har planerat in att åka in tidigare till skolan och luncha med Helena och tjejerna. Det är på tiden att vi visar upp oss :D Saknar dem ju!

 


<3


KÄRLEK
Dexter är verkligen det finaste jag har. Tänk att Fred & jag skapat något så underbart!

Mammas trötta goding




Mammas lilla goding sussar sött utomhus hemma hos farmor & farfar. Frisk luft is the shit :P


Fungerar alldeles utmärkt att sova i bilen på vägen hem oxå.


Det går även bra att fortsätta sova när man kommit hem :D


Trött, tröttare...Dexter *ler brett*

Mammas matvrak

Efter gårdagens snabbbesök hos BVC för viktkontroll kunde konstateras att tilläggsmatningen gett resultat. Från måndag em till fredag vid lunch hade Dexter gått från 3575 till 3765. Skönt, så nu kan jag andas ut lite. hoppas fortfarande på att få igång en mer effektiv bröstmjölksproduktion men för tillfället fortsätter vi med att ge dubbelt upp.

Efter BVC-besöket tog Fred & Dex en promenad på stan i det strålande solskenet medan jag äntligen fick klippa mig (var över 9 månader sen sist). Dock hade vi missat att det var vårmarknad denna helg, usch & fy för sånt. När jag var klar hos frisören hittade jag mina älsklingar i stadsparken där de flytt undan allt stök & trängsel. Vi satte oss i bilen, stannade till hemmavid & hämtade upp badprylar till Dexter & sen bar det av till fristad & "svärföräldrarna" för en heldag. Medan Fredrik & hans far fixade iordning bilen (städa, tvätta, polera, fixa rostskador) så myste jag & Dex med farmor. Det bjöds på mat, Dex sussade sött utomhus och fick sen fick bada med farmor samt att farbror Christian med flickvän kom ut & hade med sig en nalleformad tårta och massa presenter till Dexter (ser fram emot att sätta på honom bi-dressen när den väl passar *fnissar*). Vi åkte från Fristad på kvällen till Maxi för att handla lite & var inte hemma förrän vid 21:30! Snacka om heldag. Hela familjen var trötta men nöjda efter den fredagen...

Födelsedagsfirande & besök

Idag fyller min stora älskling år. Traditionsenligt fick han som vanligt sina presenter för tidigt, de levererades igår kväll förutom ett som jag glömt bort och därför fick han det precis. Vi fick besök av familjen Ollila och sötis Mia idag. Fred fick present av dem oxå, en Mackmyra (whisky). Mest pesulenter fick dock lilla Dexter. Världens bästa Johanna hade skickat med lite kläder från Dante och sånt Irma inte kan använda. Dessutom fick vi en söt dinglis till vagnen & en urgullig snuttefilt. Mia hade sytt en fantastisk byxpåse, luv it, och pimpat en body med texten "Eva + Fredrik = Dexter". Dessutom hade hon köpt två astuffa små inneskor. Foto kommer så småningom, nu ligger dock allt i tvätten. Ellie hade med sig typ tusen paket. Massa fina bodys (varav givetvis en hade elefantapplikation *ler*), en tuff AC/DC t-shirt till Fredriks stora glädje, fin bok med vaggvisor och en "tant-snusk" bok till mamma *flinar nöjt*. Tack så himla mycket allihop för de fina presenterna. Ni skämmer bort Dexter & oss.

Mina vänner åkte hem för ett par timmar sedan & jag saknar dem redan...

Tant Elliebubban och Dex gosar lite.

Tant Söt-Mia med den ultimata accessoaren - bebbe :P

Tyvärr missade jag att ta kort på Offa och Dexter. Kom på att kameran alldeles för sent vilket är synd, för de sov så sött ihop i soffan. Tror dock att Elliebelliebubban tog några fina kort så jag får kika & se om nåt landar på bloggen.

Dagens pappa & son sova bild. Powernappar lite sådär på kvällskvisten :D

 


Bärsjal

Eftersom Dexter gillar att bli buren på så har vi nu beställt en bärsjal. Mammashopen reade ut några olika varianter så vi köpte en ringsjal som verkar smidig att använda. Förhoppningsvis kommer det skona allas våra ryggar samt göra livet lite smidigare här hemma vid de tillfällen då man inte kan lägga ner busungen.

Den här veckan har gått fort, imorgon är det redan torsdag och Fredrik är ledig resten av veckan. Så skönt att börja "vara-själv-hemma-mammaledigheten" med att han jobbar kortvecka. Förresten, grattis i förskott till min stora älskling som fyller 32 imorgon!

Sådan far sådan son *ler brett*

 

Dessutom så får vi besök från Charleswood imorgon. Ska bli så roligt att träffa dem samt få visa upp vårt lilla underverk. Fredrik har dessutom bakat sjukt goda kakor till fikat...


Omställning

Att få en bebis i familjen är en omställning som heter duga. En lite mindre variant blev det nu när Fredrik började jobba igen i måndags. Första natten var inte rolig, lille skrutten var jättepipig så det blev inte mycket sömn för min del. Det vara bara att ta sig i kragen och åka på "äventyr". Vi gjorde Dexters första bussresa vilket gick bra. Han låg så snällt i vagnen och tittade storögt. Målet för resan var BVC men då vi var lite tidiga så hann vi med en promenix på stan innan. Det är betydligt bökigare att ta sig fram i butiker numera *ler brett*

Det första BVC-besöket gick inte riktigt som planerat. Dexters tajming var osviklig så han blev hungrig precis när vi skulle gå in. Det var bara för mig att hala fram bröstet & amma i väntrummet. Min första "offentliga" amning och utan amningskudde, körs i take! När vi väl kom in och det var dags för vägning konstaterades att han bara gått upp 25 g på en vecka. Så nu har jag fått order att först amma, sedan ge ersättning och pumpa brösten. Klart att lille plutten var pipig eftersom han var mer eller mindre hungrig hela tiden, stackarn. Nu när Dexter får ersättning eller sparad bröstmjölk utöver det han ammar så sover han bättre. Dock är magen lika bubblig och orolig men jag hoppas att det ordnar till sig så småningom. På fredag är det dags för en extravägning hos BVC så vi kan se om vikten börjar gå uppåt. Jag har konstaterat att jag nog helt enkelt inte har tillräckligt med mjölk, än iallafall. När jag pumpar så får jag bara ut runt 20-30 ml....skruttigt.


Dagens första sovabild på mammas goding *ler*

Tiden bara rinner iväg

Imorgon är sista dagen av "familjebubblan". Det vill säga att de två första veckorna vi tillbringat dygnet runt tillsammans gått mot sitt slut. Det är dags för Fred att börja jobba igen på måndag nämligen. De här två veckorna har gått ofantligt fort.

Det känns ärligt talat lite nervöst att jag & Dexter ska vara själva på dagarna hädanefter men det löser vi förhoppningsvis utan några större problem. Jag får börja vänja mig vid att duscha kvällstid när Fred är hemma istället för min vanliga morgondusch. Det blir definitivt mer blöjbyten framöver för min del, hitills har jag haft det så lyxigt att Fred oftast fixat blöjbytena. BVC-besöken får jag fixa själv, det första har vi redan på måndag. Ska bli spännande att åka buss med vagn för första gången. Är det fint väder tar jag mig nog en promenad ner till stan (vi har valt Södra Torgets BVC istället för Trandared, främst för att jag inte riktigt gillat den läkarkontakten jag haft tidigare på Trandareds vårdcentral. Sen är säkert BVC-tanterna himla bra där men, men....)

Denna vecka har jag & Dexter tagit vår första promenad med barnvagnen. Det var ingen lång bit direkt (bort till Linda vid Trandareds torg) men svettigt värre att få ihop allt med nersläpning av vagn, påklädning av bebis, skötväska...En minipärs trots hjälp av Fredrik. Sen gick det bra när vi väl kom ut. Dex sov så gott i vagnen och hela tiden vi var hemma hos Linda och Gustav. Nu ska vi se om vi kan ha vagnen nere i skyddsrummet under källaren. Det är två trappuppgångar bort men man kan nog köra in vagnen från baksidan utan att behöva släpa den upp & ner i trapporna. Den blir det iofs massa trappor sen att bära mjuklift med Dexter i men sånt är livet. Smidigare att göra det än att släpa vagnen.

I torsdags hade vi besök av Helena, Emma, Elinor och lilla Iris. ellan hade bakat smarrig jordgubb-rabarberpaj och så fick Dexter fina presenter av dem. Supersöt body och"jeans" samt en astuff tjock tröja.
Sen igår damp mor & far ner vid lunchtid och stannade till 20-tiden. De hade med sig ett gäng blöjor i olika storlekar, våtservetter, en supermjuk gosehund och massa kläder (pyjamasar, bodies, strumpor och en plyschdress).  Vi fikade och de turades om att hålla och gosa med Dexter som mer eller mindre sov hela tiden förutom när han åt eller vid blöjbyte då han gärna gormar *ler* Sen tog vi en liten promenad på Kransmossen allesamman. Ingen lång så jag fortfarande är aningen öm och har ännu sämre kondis än vanligt. Var dock skönt att komma ut en sväng och jag ser fram mot massa promenader med Dexter nu framöver. Fredriks föräldrar kom förbi en snabbis för att lämna lakan till spjälsängen som hans mor sytt samt två nya bodies de köpt. Lilla bubben blir så bortskämd utan att ens veta om det.

Idag har jag varit en sväng hem till Linda och Gustav. Sen plockade Fredrik upp oss så stannade vi vid Babyproffsen för att köpa en madrass till mjukliften innan vi åkte ut till Fristad. Fredriks föräldrar bjöd på mat och jag fick se babybilder på min stora älskling. Konstaterade att Dex & Fred kanske inte är jättelika nu (förutom hakan & de söta små öronen *ler*) men om man kollar på babybilder på Fredrik så ser man verkligen likheten. Sötnötar!

Sen ser jag fram mot torsdag då mina älskade vänner åker hit från Karlskoga. Elliebelliebubban, Jouni, Offa, Mär & Pia (eller Pär & Mia beroende på hur man vill uttrycka det). Ska bli så roligt att träffa dem igen och att få visa upp vårt lilla undeverk.

Nu sussar lillskrutten i vaggan i sovrummet (första gången han får sova "själv" en stund i ett annat rum än det vi befinner oss i) medan vi kollar Avatar. Nu ska jag mysa med min stora älskling... <3




Home sweet home

Tiden går fort med ett litet nytillskott till familjen. Just nu är det svårt att fatta hur man ska hinna med vardagen. Fokus ligger på Dexters behov och det är mycket mat, blöjbyten, sömn, tvätt och så ska vi hinna med att äta och dricka ordentligt samt kanske vila lite emellan.

Amningen börjar så smått flyta på *ta i trä*. Vi behöver givetvis båda två jobba på tekniken men nu så kan jag leva med att sitta som en ostbåge & ha lite ryggont bara han äter och mjölken rinner till. Jag ser dock deformerad ut eftersom ena tutten är större än den andra, favoritbröstet att snutta på liksom :)
Nåt som faktiskt är himla skönt är att Dexter lärt sig ta napp redan på neo. Det är en stor hjälp och avlastning för mina ömma bröstvårtor och underbart att ha på natten.

Inatt har allt fungerat förvånansvärt smidigt. Dexter fick ersättning vid 00-tiden. Sen vaknade han inte förrän 04:00, tuttade lite och Fredrik gav honom rester av sparad bröstmjölk (så ni som ska ha mjölk i kaffet hemma hos oss bör hälla ur paketet, inte ta från en flaska *ler*). Ungefär en timme senare vaknade han och fick amma igen. Jag la ner Dexter i vaggan ungefär 05:50 och sen sov han till 8:45! Hur skönt som helst att få lite sammanhängande sömn.