4 månader

Jepp det blev Dexter i torsdags. Tiden går fort som bara den.

Igår var vi ute för första gången hela veckan. Det bar av ner till stan för ett besök på BVC.
Han har gått upp en del sen sist...inte undra på att det börjar bli tungt att bära runt på honom *pust*

3 Månader
Vikt: 6865 gram
Längd: 62 cm

4 Månader
Vikt: 7935 gram
Längd: 65,2 cm

Lille skrutten är fortfarande sjuk. Fick feber i torsdags kväll och det håller i sig. De senaste 2 nätterna har inte varit någon höjdare. Han sover oroligt och vaknar ofta eftgersom han är så snorig. Jag har köpt pipetter med näsdroppar och försöker använda snorsugen så mycket som möjligt men inget av det är populärt hos den unge mannen. 05:10 idag fick han nog av att försöka sova så vi gick upp istället *gäsp* Jag får vänta på att Fredrik vaknar till liv så att jag får försöka sova lite sen. Han var på
Close to Home festivalen igår så kan ju ta ett tag.

Kände i natt hur min hals började värka så det är väl min tur att bli sjuk nu när alla andra i familjen är/varit det. Typiskt.


Killen med stirr :P

Snoris

Min lilla skrutt är sjuk. Han har åkt på en stygg förkylning, snorar massa och hostar lite. Natten var jobbig. Han  vaknade flera gånger och var helt otröstlig lille bubben. Jobbigt att inte kunna andas ordentligt ju.

Det har gått ganska bra under dagen idag, Dexter var så glad & pigg att jag gav honom hans första smakis vid lunch (mosad palsternacka med ersättning och en skvätt flytande margarin) och det var spännande att se. Han gapade glatt och smakade nöjt men ulkade efter en stund. Visste väl inte riktigt vad han skulle göra med moset eftersom han bara svalt vätska tidigare.

På eftermiddagen brakade det loss igen. Dexter bara grät och grät. Det enda som hjälpte någotsånär var att bära runt på honom. Cirkus 7 kg blir lite jobbigt att kånka runt på efter en stund kan jag meddela. Nu däckade han, helt utmattad. Får se hur länge han sover.

Vi har lagt
Supreme Sleep madrassen, då den sluttar lite, under Dex kudde så att huvudet kommer upp lite högre. Sen får han koksaltlösning via spray så ofta som bara möjligt, förhoppningsvis hjälperden till att få ut lite av allt eländigt snor.

Det gör ont i mammahjärtat när ens lilla älskling mår dåligt. Jag känner mig så maktlös. Stackars liten.

Trött & frusen

Inatt fick jag värsta feberfrossan och svettade ner hela påslakanet samtidigt som jag låg därunder och frös så jag skakade. Inte mysigt alls.

Lille skrutten var sådär tröttgrinig igår med men jag fick honom i säng runt 20-snåret iaf. Dex kanske oxå känner sig lite krasslig, han är ju snorig.

Lite nya bilder:




Frustration

Idag har vår son inte visat sig från sin bästa sida direkt. Inatt ville han inte somna om efter nattmålet och sen fortsatte det... Dexter har knappt sovit nåt under dagen vilket resulterade i en galet trött unge som tillbringat en stor del av eftermiddagen med att pipa, skrika och gråta. Vi var i Fristad hos Fredriks föräldrar och där turades vi alla om att bära runt på Dexter och antingen försöka få honom att somna eller hålla honom nöjd, vilket gick korta stunder. 18:50 satt vi oss i bilen och åkte hem. Han somnade i stolen men vaknade när vi var tvungna att byta blöja och sätta på honom pyjamas, dessutom var det snart dags för mat igen. Efter maten så gick ögonen i kors men Dex totalvägrade att sova. Bara skrek och spände sig så jag gav upp och lät honom sitta i babysittern ett tag.

21:30 somnade han äntligen! Jisses jag är helt svett. Kände verkligen hur tålamodet började tryta där mot slutet...orkade inte mer.

Nu hoppas jag verkligen att han sover ordentligt inatt!

Oj...

...här har det inte hänt nåt på ett tag.
Jag har helt enkelt inte orkat att uppdatera bloggen, fy skäms på mig.

Hmm, vad har hänt sen sist?
Dexter och jag tog en promenad till Malin i måndags och hälsade på Gustav som hunnit bli 7 veckor.
Jag har hälsat på Elinor och hennes nytillskott, den ljuvliga lilla Vera som var två veckor gammal. Kramade givetvis på söta storasyster Iris också.
I onsdags följde jag med Malin och lilla Gustav till Bollebygd och besökte Maria och lilla Ebba. Önskade att jag haft kameran med mig då Ebba & Dexter var så söta mot varann när de låg på filten.
Linda och jag har "missbrukat" vår frihet och shoppat lite på Knalleland samt mumsat mjukglass. Alltid lika trevligt att hänga med henne.
Katja kom förbi igår och vi käkade lunch och snackade skit i några timmar samt att hon agerade första kräktorkare :P

Idag är det igenmulet och regnigt ute. Vi ska pallra oss iväg för att kolla på ny barnvagn. Vår nuvarande är dels lite för stor & klumpig för min smak samt att den håller på att falla isär. Båda bromsarna är paj nu och en skruv i själva sittdelen har lossnat men den har fått en primitiv lagning av världens bästa Malin.

Jag har idag rensat undan merparten av Dexters kläder i storlek 68. Han växer som ogräs den unge mannen. Han fyller inte riktigt ut 74 än men de passar i längden. En del byxor kan han fortfarande ha i 68, så länge de är långa i benen, samt tröjor men bodys är i princip kört.

Denna helgen

I fredags käkade vi kräftor med Linda & Andreas. Himla mysigt & så smarrigt även fast jag ganska snart tröttnar på att bryta mig in för att få mat *ler brett* Fred & Dias började även gå igenom Freds whiskyhylla till bådas förtjusning.

Igår åkte vi ut & lämnade Dexter i Fristad hos farmor & farfar. Sen styrde vi kosan mot Göteborg & tripp till IKEA. Ett par timmar senare & ca 2000 kr fattigare begav vi oss hemåt igen. Det inhandlades bl.a. en barnstol, förvaringslådor, haklappar, barntallrikar, ramar, servetter & ett skötbord.

Idag ska vi lämna Dexter i Fristad igen för att se Torpaspelen. Årets uppsättning är "
Romeo & Julia". Den manliga huvudrollen spelas av en vän så det ska bli kul att se. Jag minns inte när jag var på teater senast.

Nu önskar jag dock mest att Dexter ska ta en förmiddagslur snart så jag får vila lite. Den senaste veckan har hans sovrutiner ballat ur. Istället för att sova till 2-3 och sen äta vaknar han runt 00:30 och äter och efter det sover han himla oroligt. Vaknar till minst 1 gång i timmen och jag får trycka in nappen, klappa lite på honom eller ta upp och vagga honom en stund. Imorse tyckte han att 05:20 var en bra tid att gå upp på. Jag var inte lika övertygad men vad gör man, bara att bita ihop.

Magplask

Dagen innan namngivningsceremonin så lärde sig Dexter att vända sig från rygg till mage.

Nu är det i princip det enda han gör dagarna i ända. Dex blir så lycklig när han vänt sig & tittar upp med värsta leendet. Det enda kruxet är att han inte kan vända sig tillbaka så efter en stund blir pipigt. Då vänder jag på honom men det tar inte många sekunder innan han är tillbaka på magen igen & så håller vi på sådär... Lilla sötnöten :)

Igår traskade vi hem till Linda för att fika med henne, lilla Gustav & Katja. Dexter visade sig från sin "bästa" (ironin flödar) sida & kaskadkräktes på Katja, soffan, mig & varenda plagg jag satte på honom*suck* Lilla plutten, jag hoppas att Semper lemolac ger nån effekt snart.

Fredagsmys & namngivningsceremoni

I fredags kom älskade familjen Ollila inramlandes med anledningen av lördagens namngivningsceremoni. Fred lagade mat (lammfärsfrikadeller i tomatssås med färsk pasta & rödvin till, yummy). Det blev en del mys med Dexter för våra gäster. Dessutom så åts det en hel del snacks och "damerna" drack Tequila Rose medan herrarna slurpade whiskey. En och annan öl slank ner oxå medan vi umgicks & pratade. Jag var så glad över att få lite kvalitetstid med dem eftersom vi inte hann umgås lika mycket som jag önskat när vi var i Karlskoga.

Idag var det det dags för namngivningsceremonin. Eftersom varken jag eller Fred är religiösa så kändes dop inte aktuellt för oss. Alternativet blev en ceremoni för att namnge och välkomna vårt barn in i gemenskapen hos familj och vänner. Vi ville även utse faddrar så att Dexter alltid har andra vuxna utöver familjen att vända sig till, vår förhoppning är att dessa personer ska bli lika viktiga för honom som de är för oss.Vi höll ceremonin hemma hos Fredriks föräldrar i Fristad för att få plats. Dessutom kan man vara utomhus där.

Vi valde Ellie och Jouni, Nina samt Frediks bror Christian som faddrar till vår Dexter. De är alla människor som är betydelsefulla för oss, personer som vi älskar och vill dela vår sons liv med. Våra förväntningar på dem som faddrar är att de ska vara vuxna förebilder som bryr sig om och finns där som stöd för vår lilla skrutt.

Upplägget för namngivningsceremonin såg ut som följande:

  • Välkomsttal; valda namn och dess betydelse
  • "Vargsången" av Astrid Lindgren & Björn Isfält framförd av Ofelia Ollila
  • Valda faddrar och våra förväntningar
  • "Ett nyfött barn" av Siv Andersson framförd av Nina Lantz
  • ”Namngivandet”
  • "Stjärna som är din" av Joakim Thåström framförd av Ellie & Jouni Ollila
  • Ceremonin avslutas och det är dags att hugga in på maten och fikat. Glöm inte att lämna ett avtryck i gästboken!
Fredrik läste (med liten egen ändring i texten i kursivt, då vi bara har ett barn):

Till en ny människa

Hej det här är alltså världen
Hon där med ansiktet och brösten är din mor
Jag med odugliga bröst är din far
Där springer din kusin som tycker att du är så rolig ”att man måste skratta”
Nu tillhör du en kärnfamilj alltså
Du ska få tillräckligt med mat
Vi ska hålla dig i famnen så ofta vi orkar
Vi ska sätta plåster på dina små sår och
Sjunga visor för dig så du somnar
Alla de gamla sagorna ska vi berätta för dig
Vi ska riktigt skämma bort dig
När du sedan blir stor ska vi fråga dig om du minns hur mycket vi älskade dig

(Ur Genom sprickorna i vårt ansikte av Claes Andersson)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Världens bästa Ofelia spelade & sjöng "Vargsången" så fint!

Tre av fyra faddrar (Christian kunde inte vara med då han & flickvännen köpt biljetter till "Forever Young" i Varberg, vilket jag gärna oxå sett... De var förbi här i torsdags istället)

Ellie & Jouni spelade & sjöng Thåströms "Stjärna som är din" så tårarna rann nedför kinderna mig (& flera andra ska tilläggas). Så vackert!

 

Det blev inte så många bilder tagna med vår kamera tyvärr, både jag & Fred var upptagna med allt annat. Ofelia däremot fick agera fotograf så det kommer fler bilder sen...

Dexter fick mängder med presenter. Bl.a. massa kläder, fondsparkonton, en lära-gå-bil, Mumin matset (tallrik, skål & mugg i porslin samt en matchande sked), fotoram med namn & födelsedatum ingraverat, barnbestick, sovpåse, en barnbok där Dexter själv har huvudrollen, goseelefant, mjuk pingvinskallra/bitring & en superfin Brio träleksak i form av en uggla...

 

Efter att alla åkt hem och Dexter fått äta och sova lite så var han på strålande humör igen. Han satt i babysittern och "pratade" massa samt log och skrattade. Han verkade nöjd med dagen helt enkelt!

Huvudpersonen - mammas älskade lilla goding!

 

Tack alla underbara vänner för att ni var kom och deltog i namngivningsceremonin och gjorde dagen minnesvärd!

 


Bio

I fredags lämnade vi Dexter i Fristad hos Freds föräldrar och sen åkte vi på bio med Linda & Marcus.
Vår första bio tillsammans sedan Dexter kom gjorde ingen av oss besviken,
"Inception"var nämligen helt fan-fukkin-tastic!

Jag lämnade biosalongen med lite samma känsla som jag gjorde efter exempelvis "Seven", förutom att "Inception" gjorde ett ännu större intryck. Det är lätt en av de bästa filmerna jag någonsin sett!

"Dreams feel real while we're in them. It's only when we wake up that we realize something was actually strange."


Efter filmen, och alldeles för mycket biogodis, så bar det iväg ut till Fristad igen där vi beslutat oss att sova över för att slippa väcka Dexter. Vid frågan om det gått bra så fick vi veta att han varit ganska olycklig och inte viljat sova. Sån kan han ju vara med oss med iofs. Farmor sa dock att det märktes att han saknade oss. Det gjorde lite ont i mitt mammahjärta då...*ynk*

TV-torsk

Jepp vår son är redan TV-torsk. Han sitter just nu i baby-sittern och pratar med fåret Shaun :P

Har vi tv:n på och Dexter ligger i babygymet så går blicken osvikligen till TV:n...oj oj vi har skapat ett monster *ler*