Önskelista...del 1 *ler*

Julen närmar sig visst med stormsteg och önska saker är alltid roligt. Jag är ingen juloholic men gillar att ge bort saker även om det har blvit svårare med studentbudget. Sen tycker jag faktiskt om att få saker i bland med och önska kan man ju alltid göra.Prylar från Bluebox. Betongbadanka, bookrest, fågelkrokar, gravidpingla, reflex, hörlurar, kanelbullekudde (kan tänka mig samlan & chokladbollen oxå), kusimi te och två tuffa kökshanddukar.


Gloomy sparbössa, katthalsduk & anknyckelring från misssmith.se, ugglekudde från favoritsaker.se & Mr Uggly sparböss från inreda.com

Sen har bebben önskat sig lite oxå...ja faktiskt... *flinar*

Dyngtuffa bodys från bluebox.se, bebben vill ha allihop.... *ler brett*

Idag har jag njutit av sovmorgon efter de senaste dagarnas grupparbetesplugg. gruppen ska träffas klockan 13:00 i skolan för att fixa till en powerpont och imorgon är det dags för examinationsseminarie. Sen är det bara att börja hårdplugga till nästa veckas omtenta *pust*

Morgonen har tillbringats med att ligga länge i sängen, läsa lite och spotifya (nytt verb?) en bebbemusikplaylist http://open.spotify.com/user/sometimes_always/playlist/0Nl58lJMK5fPqwW2hQYG3c (fyll gärna på med sånt ni tycker är bra). Kanske dags att hoppa in i duschen snart.


Barn är underfundiga

Jag beställde födelsedagspresenter från Bokus och nappad epå erbjudandet att köpa en pocket för 19 kr. Det blev Mark Levengoods och Unni Lindells "Gamla tanter lägger inte ägg & Gud som haver barnen kär har du någon ull".

Förfasade mig lite över:
"Graverade mammor går med babyn i magen i cirka 204 månader." Hedda 6 år

Det hade varit otäckt att behöva vara en gravidosaurus så länge. 9 månader räcker gott och väl *ler brett*

Sötast:
"Om man vill kan man ta ultraviolett ljud och kika in på babyn med en apparat. Då brukar den tycka att det blir väldigt ljust därinne, men den tycker också om att få titta på sin mamma och få ett visst intryck av henne." Anna 6 år

Det är bara två veckor kvar till ultraljudet nu. Jag ser fram emot att få "träffa" bebben och se så att allt är ok därinne.

Idag blev det varken städning eller middagsbesök då våra gäster hade en sjuk liten en hemma. Istället åkte vi till Freds föräldrar i Fristad. Vi bytte till vinterdäck på bilen (ja VI för jag assisterade faktiskt...typ rullade däck och skötte muttrar *ler*) och blev bjudna på middag. Sen stoppade vi förbi en snabbis hemma hos Malin och Emil. Jag lämnade min Hello Kitty prinsesstiara till Julia som är inne i en prinsessperiod nu och kikade på när Malin målade taket i vardagsrummet.

Nu sitter Fredrik och spelar Uncharted 2 (vilket han gjort typ dygnet runt sen han köpte det i veckan) och jag softar i soffan.

Gravidosaurus

Mmm, det är vad jag är. Hormonstinn AB. Nu har jag dock lugnat ner mig lite sen sist *ler*

Imorgon ska vi städa för på kvällen får vi besök av Karro och Thomas. Kanske kommer bebben med oxå :)
Söndagen ska tillbringas i Göteborg. Fredrik ska köra mig & Sylwia dit för en tripp till Scrapbooking mässan.

Sen behöver jag plugga lite och fila på min del av grupparbetet.


Låg

Idag är ingen bra dag. Eller snarare så är jag inte bra idag. Hela dagen har jag gått omkring som om i en bubbla.
Jag vet inte vad som är fel. Jag är fel.

Frustrerande att gråta utan att veta varför och inte kunna sluta. Puckopoäng till mig när jag höll på att börja tjuta på sista föreläsningen. Mupp.


Men det löser sig nog. På ett eller annat sätt...

Namn är klurigt

Vi har pratat en del om namn till det lilla "kräket" *ler brett*

När det gäller tjejnamn så har vi båda två enats om favoriterna Lo och Ellen (fast det kan ju hinna ändras).
Killnamn däremot är mycket svårare att komma överens om. Fredriks senaste förslag är Ossian och det röstade jag ner fort som bara den.

Jag tycker om:
Dexter
Zakarias/Zak
Zeke
Leon
Axel
Sigge

Fler tjejnamn jag gillar:
Amelie
Elvira
Klara
Elise
Liv
Siri
Lenore
Är det någon som har andra namnförslag så tas det tacksamt emot.Veckan som gått

I tisdags var det dags för läkarbesök på mvc.
Till min oerhörda lycka (sarkasmen flödar) så medföljde en styck manlig läkarpraktikant. Härligt att göra sin första gynundersökning på länge när två står och glor en in mellan benen"- Ser du livmodertappen? -Ja. - Det se fint ut..." Nåja det gick ju bra och efter att tanten klämt på min livmoder och mage så gissade hon på att jag var i v 13.

I torsdags var det dags för ytterligare ett besök på mvc, denna gång för glukosbelastning. Jag fick fasta från kvällen innan, komma dit kl. 8 och dricka en stoooor mugg med sockervatten och sedan sitta två timmar i väntrummet. Gah. Hade fullt upp att intala mig själv att jag minsann inte mådde illa (vilket jag givetvis gjorde med bara sockervatten i magen). Värdena såg ok ut men det tar tydligen lång tid för mig att förbränna socker vilket gör att jag bör undvika sötsaker. Är inte sugen på att får graviditetsdiabetes som i sin tur kan generera i en jättebebis. Aouch. Efter det var jag helt slut och åkte hem. SKulle ha gått på en föreläsning men var så illamåend, hungrig & trött att det inte gick.

Igår hälsade jag på Linda & lilla Gustav för första gången. Fattar inte att han hunnit bli 6 månader! Herregud vart tar tiden vägen? En riktigt sötnos var han iallafall. Vi fikade, jag gosade med Gustav och Linda berättade massa gravid/förlossningsstuff och visade bilder. Bra att få lite mer hum om saker.
Kvällen tillbringades hemma hos Ninolainen. Vi käkade tacos och umgicks framför Idol (vilket förövrigt var riktigt crappy) men hade ändå mysigt.

Idag har Fredrik och jag tillsammans med svärföräldrarna besökt båda IKEA-varuhusen i Göteborg. Svärföräldrarna lånade kärra från jobbet så vi kunde köpa garderober ill sovrummet och sängavel. Sen slank det med lite annat smått och gott. Kom hem för en liten stund sen och slöar lite innan det är dags att börja skruva *pust* :)


Besök numero 2...

...hos barnmorskan idag. Det togs blodprov, efter en del karvande, urinprov, blodtryck och gjordes en del kompletteringar till journalen.

Jag klarade tydligen "besiktningen" *ler brett*

Idag har jag varit galet trött. Känt mig som en zombie. Urk.