Filmtips

Åh vi såg en så bra film igår - "Pans labyrint" Det är en form av fantasy och historiskt drama i ett.

"En elvaårig flicka, Ofelia, upptäcker sin dubbla identitet som reinkarnationen av prinsessan Moanna, dotter till konungen i ett hemlighetsfullt underjordiskt rike. Gott så, för till det yttre finns annars inte många glädjeämnen i hennes liv.
Det är i Spanien 1944, och modern har just gift om sig med den sällsynt grymme kapten Vidal, som vigt sitt liv åt att utrota de rebeller som ännu efter inbördeskrigets slut gömmer sig i skogarna och kämpar för friheten och människors lika värde.

Vidal, mästerligt gestaltad av Sergi López, är en man som dödar först och dömer sedan, och som, i långt högre grad än någonsin mytens gudaväsen, injagar panisk förskräckelse i sin omgivning. Nu har han kommenderat sin höggravida hustru och hennes dotter att företa den ansträngande resan till bergen, där han befinner sig, för ?en son ska födas där hans far är?.
Strax intill kaptenens hus finns en hemlighetsfull, igenvuxen labyrint, dit Ofelia söker sig. I dess mitt möter hon ingen mind­re än Pan själv, med sina bockhorn, som berättar att hon måste genomgå tre prövningar för att kunna återvända till det rike som tillkommer henne.
Så delar sig filmen i två. Först berättelsen om Ofelias prövningar i fantasins värld ? eller är den verklig? Sedan den yttre världen, som inte är mindre prövande, där moderns alltmer vacklande hälsa och husan Mercedes dubbelliv, i det att hon bistår rebellerna, bidrar till Ofelias tilltagande utsatthet."
Recension från SvD

Kapten Vidal är definitivt en av de grymmaste & vidrigaste rollkaraktärer jag stött på. Han osar verkligen ondska *ryser*


Hursomhelst, jag rekommenderar verkligen filmen. Det är en stark historia som skickligt balanserar mellan fantasy, drama och skräck. Dessutom har filmen ett särdeles vackert bildspråk.
För er som, precis som jag, har lätt att leva sig in i filmer och bli berörda så är ett hett tips att ha näsdukar tillgängligt :)

http://www.panslabyrinth.com/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback